Serveruppgradering – säkerhetskopiera Tableau Server

Det rekommenderas starkt att installationen av Tableau Server säkerhetskopieras innan uppgraderingen påbörjas. En säkerhetskopia som görs innan uppgraderingen påbörjas skapar data som behövs för att konfigurera en testversion av den uppgraderade miljön samt erbjuder även möjligheten att återställa om uppgraderingsprocessen misslyckas. Säkerhetskopiering är inte ett inkluderat steg under uppgraderingar, förutom när uppgraderingen inkluderar en mindre versionsuppgradering till PostGRES och då skapas en uppgradering endast för pg för intern användning under uppgraderingen.

Obs!

• Vi rekommenderar att du inaktiverar prenumerationer och schemaläggning i din produktionsmiljö omedelbart innan du säkerhetskopierar och aktiverar om dem när säkerhetskopieringen är klar. Om du gör det kan du undvika att dina användare får dubbletter av prenumerationer och e-postmeddelanden när du återställer säkerhetskopian i testmiljön.

• Den fullständiga säkerhetskopieringen kan ta ett tag om du har en stor installation eller många extrakt.

• Alla ändringar som sker mellan det att du skapade säkerhetskopian och utförde uppgraderingen går förlorade eftersom de inte ingår i säkerhetskopian.

• Ta bort filer som inte behövs.

Använd kommandot tsm settings för att säkerhetskopiera serverkonfigurationsdata.

När du använder kommandot tsm maintenance backup märks säkerhetskopian med det aktuella datumet:

tsm maintenance backup -f <backup_file> -d

Mer information finns i avsnittet om tsm maintenance backup.

Fortsätt till Serveruppgradering – ladda ner installationsprogrammet.