Windows-konton och behörigheter

Det här avsnittet beskriver kontona som används av Tableau Server och mappbehörigheterna som ställs in av Tableau Server Setup.

Konton

Följande konton används av Tableau Server:

Lokal administratörskonto: Kontot som du använder för att installera Tableau Server måste vara medlem av den lokala administratörsgruppen. Om kontot ska kunna köra TSM-kommandon eller få åtkomst till TSM-webbgränssnittet måste det vara medlem i den lokala administratörsgruppen. Se Logga in på webbgränssnittet för Tableau Services Manager.

Kör som tjänst-konto: Många tjänster körs under kontot som är konfigurerat som Kör som tjänst-konto. Som standard är nätverkstjänstkontot konfigurerat som Kör som tjänst-konto. Men om Tableau Server måste få åtkomst till resurser i Active Directory måste du konfigurera Kör som tjänst-kontot till att använda ett Active Directory-användarkonto. När du anger ett domänanvändarkonto för Kör som tjänst-kontot ställer Tableau Server in lämpliga behörigheter på den lokala datorn för det användarkonto som du har angett. Kontot bör inte vara medlem i den lokala administratörsgruppen. Läs mer i Kör som tjänst-konto.

Nätverkstjänst: Följande tjänster körs alltid som nätverkstjänst:

• Samordningstjänst för Tableau Server
  • Klientfiltjänst (CFS) för Tableau Server
  • Tableau Server Administration Controller

Lokal tjänst: Licenstjänsten körs under det lokala tjänstkontot.

System: Tjänsten Administrationsagent för Tableau Server körs under systemkontot. Administrationsagenttjänsten ansvarar för tjänstinstallation, konfiguration och övervakning.

Behörigheter

Windows tilldelar standardbehörigheter till roten på varje hårddisk. Dessa behörigheter är inställda på att ärvas av undermappar och filer. Tableau Server-funktionaliteten är beroende av dessa behörighetsmodeller för standardinstallationer.

• Lokal administratörsgrupp: Denna grupp får fullständig behörighet till alla kataloger på datorn. Systemkontot tillhör implicit den lokala administratörsgruppen. Som nämnts i föregående avsnitt måste kontot som du använder för att installera och köra TSM ha full åtkomst till datorn som beviljats genom medlemskap i den lokala administratörsgruppen. Du kan dock ange en Windows-grupp för TSM-administration efter att Tableau Server har installerats. Läs mer i Konfigurera en anpassad TSM-administrationsgrupp.
  • Den lokala användargruppen får läskörningsbehörighet. Kontot som du anger som Kör som tjänst-konto måste vara medlem i den lokala användargruppen. Nätverkstjänst och lokal tjänst tillhör implicit den lokala användargruppen.

Mer information om hur katalogstrukturen implementeras i en anpassad installation finns i Innan du installerar ….