Verifiera mappbehörigheter

Kontot som Tableau Server-tjänsten körs under kallas för Kör som tjänst-kontot. Kör som tjänst-kontot behöver behörighet till specifika mappresurser på Windows-datorn.

Detta ämne ger:

• En redovisning av de behörigheter som krävs av Kör som tjänst-kontot.
  • Information om hur man installerar Tableau Server på platser som inte är standard.
  • Hur man återanvänder behörigheter på ett befintligt Kör som tjänst-konto med TSM.

Det här ämnet hänvisar till hårddisken där Windows är installerat som systemdisken. Systemdisken är likvärdig med Windows miljövariabel, %WINDIR%. Disken där Tableau Server är installerad kallas installationsdisken.

ResursSystem- eller installationsdiskFilsökvägBehörigheter som krävs
mappsystemSYSTEMROOT:\windows\system32Läs och visa en lista över mappens innehåll
körbar filsystemSYSTEMROOT:\windows\system32\cmd.exeLäs och kör
Hårddiskrotinstallerarot, till exempel Local Disk (C:)Läs och visa en lista över mappens innehåll
mappinstalleraPROGRAMFILES\Tableau\Tableau ServerModifiera
mappInstallera (på systemdisk)\ProgramData\Tableau\Tableau Server\Modifiera
mappInstallera (på icke-systemdisk)\Tableau\Tableau Server\data\Modifiera

När du uppdaterar Kör som tjänst-kontot i TSM konfigurerar en bakgrundsprocess mappbehörigheterna på Tableau-datorn för det Kör som tjänst-konto du anger.

I det här fallet, när du installerar på systemenheten i standardmappen (C:\Program Files\Tableau), hanteras konfigurationen av mappbehörigheter av TSM. I detta scenario behöver du inte verifiera eller ändra några mappbehörigheter. Om du installerar Tableau Server på en annan enhet måste du konfigurera vissa behörigheter manuellt.

Installera på en plats som inte är standard

Om du installerar Tableau Server på en plats som inte är standard på en annan enhet måste du konfigurera behörigheter i installationsmappen för Kör som tjänst-kontot samt de fördefinierade lokala kontona: Nätverkstjänst, Lokal tjänst och System.

Följande tabell beskriver de behörigheter som tillämpas om du installerar Tableau Server på en plats som inte är standard. Alla dessa behörigheter gäller för installationsmappen och ärvs av undermappar och filer i installationsmappen. Dessa behörigheter konfigureras av Tableau Setup-programmet och konfigureras också om när du uppgraderar Tableau Server till en ny version. Att ändra behörigheter för dessa mappar kan försämra funktionaliteten.

Mer information om de olika konton som Tableau Server använder finns i Windows-konton och behörigheter.

Ange behörigheter för det här kontot:Behörigheter som krävs
Det användarkonto som används för att installera och uppgradera Tableau ServerFullständig kontroll
Det användarkonto som används för att köra TSM-kommandonFullständig kontroll
SystemkontoFullständig kontroll
Kör som tjänst-konto, nätverkstjänst och lokal tjänstLäs och kör

Tillämpa mappbehörigheter igen

I vissa organisationer används en grupprincip eller andra systemhanteringslösningar för att standardisera behörigheter och konton på programservrar. Om din organisation använder en sådan lösning ska du konfigurera systemet så att det tillåter mappbehörigheterna som krävs av Kör som tjänst-kontot. Om mappbehörigheterna för Kör som tjänst-kontot har ändrats kan du använda TSM för att återanvända behörigheterna. Se Ändra ett befintligt domänkonto för Kör som service till ett annat konto..