Installera RMT-servern med webbgränssnittet

Resource Monitoring Tool Servern (RMT-servern) är värd för webbprogrammet som användarna interagerar med. Det gör också mycket av bakgrundsbehandlingen för att samla in och övervaka data från agentprogrammen. RMT Server måste vara installerad på särskilt avsedd maskinvara.

Installation via webbgränssnitt stöds för närvarande endast för Windows-installationer. Om du vill installera på Linux, se Installera RMT Server med kommandoraden.

Installera RMT-servern:

Det finns tre huvudsakliga steg för att installera RMT-servern:

• Installera serverprogramvaran
  • Konfigurera RMT-servern
  • Skapar en ny miljö.

Den detaljerade stegvisa processen beskrivs nedan:

1. Installera serverprogramvaran:
    1. Kör installationsprogrammet för RMT-servern.
    2. När du har läst slutanvändaravtalet (EULA) väljer du I agree to the license terms and conditions och klickar på Install.

Obs! Om du planerar att installera på en plats som inte är standard, använd riktlinjerna i Installera till en icke-standardplats. Standardsökvägen är C:\Program Files\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\.

3. Om dialogrutan Kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Yes för att tillåta att installationsprogrammet utför ändringar.
    4. Installationsprogrammet för RMT-servern installerar först vissa förutsättningar som ett första steg. Förutsättningarna innefattar RabbitMQ, Erlang och en PostgreSQL-databas. Databasen PostgreSQL används för att lagra användningsdata som har samlats in från Tableau Server. Installationsprogrammet fortsätter sedan genom att installera RMT-servern.
    5. I slutet av installationen öppnas en Server Configuration webbsida.
  2. Konfigurera RMT-servern:
    1. Sidan ska redan vara ifylld. Gör eventuella uppdateringar av värdena vid behov.

Obs! Anteckna värdnamnet. Webbgränssnittet som används för att komma åt RMT-servern använder detta format: https://<hostname>.

2. Som standard använder Resource Monitoring Tool ett självsignerat certifikat för HTTPS-kommunikation med RMT-servern. För att utnyttja ditt eget certifikat, ersätt tumavtrycksvärdet med det för certifikatet du vill använda. Markera Require HTTPS-alternativet om du vill ge mandat till säkra HTTPS-kommunikationer.

Om du markerar alternativet Require HTTPS måste du också välja ett certifikatläge och ge ytterligare information om det behövs. Det finns huvudsakligen tre alternativ att välja mellan:

1. Standard: i det här läget används det självsignerade standardcertifikatet som tillhandahålls av installationsprogrammet.

2. Lokalt: I det här läget kan du ange ett filbaserat certifikat i mappen Resource Monitoring Tool/config. När lokalt läge väljs blir fältet Certifikatnamn tillgängligt. Alternativen som listas motsvarar certifikatfilgrupperna som finns i mappen /config.
      3. Arkiv: detta läge låter dig ange tumavtrycket av ett certifikat i Windows certifikatarkiv.

Fältet Lösenord används endast om det valda certifikatet kräver ett lösenord.

3. Testa serverkonfigurationen genom att klicka på Test Server Configuration.

Obs! Om du ser följande fel följer du instruktionerna i avsnittet Felsöka SSL-certifikatsfelFelsöka SSL-certifikatsfel:
      Certifikatet inkluderar inte en tillgänglig privat nyckel

4. I avsnittet Lösenord kan du konfigurera lösenordskraven som gäller för användarkontona och som kommer att tillämpas på det administrativa användarkontot som du kommer att skapa lite senare.
    5. I avsnittet Autentisering kan du konfigurera tidsgränsen för sessionerna. Om användaren inte har tillgång till sessionen under den inställda tidsgränsen kommer sessionen att löpa ut och de måste logga in igen. Detta är inställt på 240 minuter som standard. Du kan också aktivera alternativet Flyttbart utgångsdatum för att ställa in timeoutperioden när en session öppnas inom timeoutperioden.
    6. Klicka på Save and Restart Server.

Obs! Om du ser följande fel följer du instruktionerna i avsnittet Felsöka SSL-certifikatsfelFelsöka SSL-certifikatsfel:
      Certifikatet inkluderar inte en tillgänglig privat nyckel

7. När servern har startats om uppmanas du att skapa en administrativanvändare och lösenord.
    8. När du har loggat in med de administrativa inloggningsuppgifterna som du just skapade i föregående steg, kommer Resource Monitoring Tool låta dig se ett meddelande om att ingen miljö har skapats. Klicka på Add an environment för att ställa in en ny miljö.
  3. Skapa en ny miljö:
    1. Skapa en ny miljö: Fyll i information om miljön, som namnet på en identifierare. Konfigurationer för Tableau Server REST API och Tableau Server-lagringsplats används för att kommunicera med Tableau Server. Konfiguration av Tableau Server-lagringsplatsen är valfritt men det är en föredragen metod för åtkomst till Tableau Server.

Du kan välja att konfigurera en krypterad anslutning när RMT ansluter till en Tableau Server-lagringsplats. För att använda SSL-anslutningar mellan RMT och Tableau Server-lagringsplatsdatabasen, måste Tableau Server konfigureras för att använda SSL. Mer information finns Konfigurera SSL för intern Postgres-kommunikation.

2. Inställning av Tableau-lagringsplatsen:

I sektionen Tableau Repository Configuration :

1. I listmenyn SSL Mode väljer du Prefer SSL eller Require SSL för att konfigurera SSL-anslutningar till Tableau-lagringsplatsen. Att välja Disable innebär att SSL aldrig kommer att användas för anslutningar till Tableau Server-lagringsplatsen.

I läget Prefer SSL kommer Resource Monitoring Tool att använda SSL vid det första försöket och om det misslyckas kommer de följande försöken att vara en icke-krypterad anslutning.

I läget Require SSL kommer anslutningarna till Tableau Server-lagringsplatsen att misslyckas helt om SSL-anslutningen misslyckas. I sådana fall kommer Tableau Server REST API-anslutningar att användas för att kommunicera med Tableau Server.

2. Du kan välja att antingen tillhandahålla tumavtrycket som genererades av Tableau Server, eller kopiera filen server.crt till Master Server-datorn för Resource Monitoring Tool. Om du väljer att kopiera certifikatfilen behöver du inte ange tumavtrycket. Mer information finns i Konfigurera Postgres SSL för att tillåta direktanslutningar från klienter.
  4. Klicka på Save. Du kommer att se ett nytt avsnitt läggas till på sidan - Agent Configuration. Det här avsnittet låter dig ladda ner bootstrap-filen som behövs för att installera och konfigurera agenter.

Obs! Om du gör några uppdateringar i miljökonfigurationerna måste du klicka på Spara innan du laddar ner Bootstrap-filen.

Installera till en icke-standardplats

RMT Server

Tableau rekommenderar att du använder \Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool som installationsmapp för RMT Server. Exempel på icke-standardplats: D:\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool.

Välj en icke-standardplats under installationen genom att följa dessa steg:

1. Kör installationsprogrammet för RMTr-servern.
  2. Välj Anpassa på sidan med slutanvändaravtalet.
  3. Under Installationsalternativ, i fältet Installationsplats, matar du in installationsplatsen.
  4. Fortsätt med Steg 2 i installationen enligt beskrivningen i Installera RMT-servern med webbgränssnittet.

Vem kan göra detta?

För att kunna installera Resource Monitoring Tool måste du ha följande:

• Administratörsbehörigheter på den dator du installerar Resource Monitoring Tool på.
  • Administratörsroll på Tableau Server.
  • Resource Monitoring Tool-administratörskonto.

Nästa steg

Installera agenten med hjälp av webbgränssnittet