Felsöka SSL-certifikatsfel

När du försöker lägga till ett anpassat tumavtryck till ett SSL-certifikat till RMT-serverkonfigurationen och väljer Test Server Configuration kommer du att se följande fel:

Certifikatet inkluderar inte en tillgänglig privat nyckel.

Detta beror på att Resource Monitoring Tool inte kan komma åt den privata nyckeln eftersom nyckeln inte går att exportera med vanlig text. Gör följande och se om det löser problemet:

1. Kontrollera att du har den privata nyckeln med hjälp av Windows Certificate Manager.

2. När du har tagit emot certifikatet med certreq.exe, kör följande kommando från mappen där certifikatet sparas:

certreq -accept <name of certificate file>

Detta borde lösa problemet och göra det möjligt för dig att lägga till ett anpassat tumavtryck till SSL-certifikatet som du kan använda med din Resource Monitoring Tool.

Vem kan göra detta?

Du måste vara en administratör på datorn och vara en Resource Monitoring Tool-administratör för att kunna felsöka WMI-frågor.