Gör det möjligt för användare att spara granskningshistoriken

Med hjälp av granskningshistoriken kan användarna se hur arbetsböcker och datakällor (innehållsresurser) förändrats över tid. En ny version skapas i Tableau Server varje gång som någon sparar (publicerar) en innehållsresurs, som blir den aktuella versionen. Den tidigare versionen visas som den senaste i granskningshistorikslistan. Med hjälp av granskningshistoriken har användarna möjlighet att experimentera med sitt innehåll eftersom de vet att de har tillgång till äldre versioner.

Observationer

• Den här informationen gäller Tableau Server och för serveradministratörer som vill ge utgivarna möjlighet till att arbeta med granskningsfunktioner.

• Granskningshistoriken för arbetsböcker och datakällor är tillgängliga på alla webbplatser i Tableau Cloud. Användarna kan spara upp till 10 granskningar.

• Mer information om hur du arbetar med själva innehållsgranskningen samt potentiella problem finns i Arbeta med innehållsrevisioner(Länken öppnas i ett nytt fönster) i avsnittet Användare/Analytiker i Tableau-hjälpen.

De behörigheter som krävs för att arbeta med granskningshistorik

Användare måste ha platsroll som Creator eller Explorer (kan publicera) plus följande behörigheter, beroende på innehållstyp, för att få åtkomst till granskningshistoriken:

• Projekt: Visa och Spara

• Arbetsböcker i projektet: Visa, Spara och Ladda ner arbetsbok/Spara som

• Flöden i projektet: Visa, Spara och Ladda ned flöde/Publicera som
  • Datakällor i projektet: Visa, Spara och Ladda ner datakälla

För virtuella anslutningar i projektet måste du ha platsrollen Creator och behörigheterna Visa och Skriv över. (Virtuella anslutningar kräver Data Management. Läs mer i Om Datahantering.)

Aktivera granskningshistorik och ange antal tillåtna granskningar

Granskningshistoriken anges på platsnivå och är aktiverat som standard med en gräns på 25 granskningar för varje innehållsresurs.

1. Logga in på en plats som serveradministratör och klicka på Inställningar.

2. Välj Spara en granskningshistorik under Granskningshistorik och ange det maximala antalet granskningar som ska tillåtas för varje innehållsresurs.

3. Klicka på Spara.

Om du minskar antalet granskningar sparas de senaste granskningarna. Om du till exempel sätter en gräns på 15 sparas de 15 senaste versionerna av arbetsboken eller datakällan.

Obs! Ibland måste du köra en serverrensning i bakgrunden för att visa ändringarna i antalet på granskningshistoriken för innehållsresursen.

Rensa alla granskningar

Serveradministratörer kan ta bort alla tidigare granskningar av publicerade arbetsböcker och datakällor från en webbplats. Den senaste versionen av varje publicerad arbetsbok och datakälla sparas alltid.

1. Logga in på en plats som serveradministratör och klicka på Inställningar.

2. Klicka på Rensa granskningshistorik i Granskningshistorik.

3. Klicka på Spara.

Säkerhet vid förhandsgranskning och återställning av arbetsböcker

Användarlösenord överförs mellan användarens webbläsare och servern om användaren väljer alternativen Återställa eller Förhandsgranska för arbetsboksgranskning. Tableau Server krypterar lösenorden med en offentlig eller privat nyckelkryptering. Du måste konfigurera servern för SSL-användning (HTTPS) för att säkerställa att de offentliga nycklarna tillhandahålls av Tableau Server. Mer information finns i SSL.

Se även

Potentiella granskningshistoriksproblem(Länken öppnas i ett nytt fönster) i avsnittet Användare/Analytiker i Tableau-hjälpen.