SSL

SSL (Secure Sockets Layer) är en standardiserad säkerhetsteknik som upprättar en krypterad länk mellan en webbserver och klienter. För att använda SSL måste du installera ett SSL-certifikat på Tableau Server.

Du kan konfigurera Tableau Server för att använda SSL på följande sätt:

• Använda SSL för extern HTTP-trafik.

• Använda ömsesidig (tvåvägs) SSL mellan klienter (Tableau Desktop, webbläsare och tabcmd.exe) och Tableau Server.

• Använda SSL för all HTTP-trafik mellan interna serverkomponenter och lagringsplatsen.

Om du använder ömsesidig SSL behöver även varje klient ett certifikat.

Obs! Tableau Server använder SSL för användarautentisering. SSL används inte för att hantera behörigheter och auktorisering för innehåll (datakällor och arbetsböcker) som hanteras på Tableau Server.