Kommunicera med Internet

I de flesta företag måste Tableau Server kommunicera med Internet. Tableau Server har utformats för att fungera i ett skyddat internt nätverk. Konfigurera inte Tableau Server direkt på Internet eller i en DMZ. I stället bör kommunikationen mellan nätverket och Internet ske via proxyservrar. Om datorn som kör Tableau Server inte har direkt åtkomst till Internet så kan du behöva distribuera proxyservrar för vidarebefordran för att mediera trafik från inom nätverket till mål på Internet. Tableau Server stöder inte direkt eller manuell proxyautentisering.

För inkommande trafik rekommenderar vi att du kör Tableau Server bakom omvända proxyservrar.

Så här kommunicera Tableau med Internet

Tableau Server kräver utgående åtkomst till internet för dessa scenarier:

• Arbete med kartor. Tableau använder kartdata som lagras externt.

Tableau Server måste ansluta till följande internetplatser med port 443 för att använda kartor:

• mapsconfig.tableau.com
    • api.mapbox.com

Om Tableau inte kan göra dessa anslutningar kan kartor misslyckas med att laddas.

Du kan testa anslutningen genom att komma åt var och en av dessa adresser i en webbläsare: https://mapsconfig.tableau.com/v1/config.json(Länken öppnas i ett nytt fönster) och https://api.mapbox.com/(Länken öppnas i ett nytt fönster) kommer att uppmana dig att ladda ner en json-fil.

Om du använder en proxy för att ansluta till internet och inte kan ansluta till api.mapbox.com, se Working with firewalls(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Mapbox-webbplatsen.

För Tableau Server version 2019.1 och tidigare, se dokumentationen för din version: Tableau Help(Länken öppnas i ett nytt fönster)

• Ansluta till Tableau send-logs-servern.

Du kan ladda upp loggfiler till Tableau när du arbetar med support. Läs mer i avsnittet om tsm maintenance send-logs(Länken öppnas i ett nytt fönster). För att framgångsrikt ladda upp filer till Tableau måste din Tableau Server kunna kommunicera med send-logs-servern på port 443:

• report-issue.tableau.com:443

• kraschartefakter 747369.s3.amazonaws.com

• s3-us-west-2-w.amazonaws.com

• s3-w-a.us-west-2.amazonaws.com

• Skicka grundläggande produktdata.

Domänen prod.telemetry.tableausoftware.com används av Tableau för att ta emot basproduktdata om processstart och avstängning. Den används också för mer allmänna produktanvändningsdata.

Trafik till denna domän kommer att ske på port 80 (för initial registrering av våra produktdataklienter) och på port 443 (för all efterföljande trafik).

prod.telemetry.tableausoftware.com:80

prod.telemetry.tableausoftware.com:443

• Licensiering. Tableau-produkter ansluter till internet för att aktivera produktnycklar. Om du inte aktiverar Tableau-programvaran med Offlineaktiveringsverktyget måste alla Tableau-produkter ha tillgång till internet för att validera licenser. Specifikt kräver Tableau internetåtkomst under följande licensoperationer: aktivering, inaktivering och på uppdateringsunderhållsdatumet. Mer information om dessa åtgärder finns i Hantera licenser(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Tableau Server måste ansluta till följande internetplatser för licensändamål:

• atr.licensing.tableau.com:443

• licensing.tableau.com:443

• register.tableau.com:443

• o.ss2.us

• s.ss2.us

• crt.rootca1.amazontrust.com

• crt.sca1b.amazontrust.com

• crt.sca0a.amazontrust.com

• crt.sca1a.amazontrust.com

• crt.sca2a.amazontrust.com

• crt.sca3a.amazontrust.com

• crt.sca4a.amazontrust.com

• *.digicert.com

• ocsp.*.amazontrust.com

• crl.*.amazontrust.com

Förfrågningar till domänerna ovan kan ske på port 80 eller 443. Port 80 används för certifikatvalidering (återkallning, certifikatkedja med mera). Port 443 används för SSL-anslutningar.

Förfrågningar till domänerna ocsp.*.amazontrust.com och crl.*.amazontrust.com hanteras av Amazon för information om återkallade certifikat. Mer information finns i ACM certificate characteristics(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Om Tableau Server inte kan upprätta en anslutning när du försöker aktivera sin licens, kommer du att uppmanas att göra en offlineaktivering.

För att diagnostisera anslutning till Tableaus licensserver, klistra in följande URL i en webbläsare eller vid en curl-kommandotolk.

https://atr.licensing.tableau.com/_status/healthz

Om Tableau Server kan komma åt licensservern visar den ett ”OK”-meddelande. Annars kan ett felmeddelande som ”Kan inte nå den här sidan” visas. För att lösa det här problemet samarbetar du med ditt nätverksteam för att avblockera åtkomst till atr.licensing.tableau.com:443 på Tableau Server-datorn.

Se Steg 4: Kontrollera att proxyinställningarna inte är i konflikt med miljövariabler för Windows, specifikt för driftsättningar där ATR är konfigurerat.

• Arbeta med extern eller molnbaserad data.

Tableau Server måste ansluta till följande internetplats för Anaplan, Box, Dropbox, Google Drive, Google Kalkylark, OneDrive och Snowflake:

galop.connectors.tableau.com:443

• Arbeta med Tableaus tillägg för instrumentpaneler.

Tableau Server måste ansluta till följande internetplats för att använda tillägg för instrumentpaneler i begränsat läge:

extensions.tableauusercontent.com: 443

Mer information finns i Hantera tillägg för instrumentpaneler i Tableau Server.

Tableau Server fungerar även utan internetåtkomst. Mer information om att distribuera Tableau Server i organisationer utan tillgång till Internet finns i Installera Tableau Server i en frånkopplad miljö.

I många företag behöver användare även komma åt Tableau Server utanför nätverket (det vill säga från Internet). I många företag vill användare till exempel kunna komma åt Tableau Server från sina mobila enheter för att interagera med vyer som finns lagrade på servern. Konfigurera åtkomst till Tableau Server från Internet eller från mobila enheter genom att använda omvänd proxy. Läs mer i Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server.