Prestandajustering

Det här avsnittet beskriver hur du använder prestandadata som samlas in för att identifiera sätt att förbättra prestandan för Tableau Server. Eftersom inga två servermiljöer är helt identiska kan vi inte tillhandahålla exakta och snabba regler för att justera serverns prestanda. Du kan dock dra slutsatser om prestanda från mönster i de data som samlas in.

Finns det till exempel återkommande toppar? Motsvarar något av mönstren som du ser i de administrativa vyerna liknande mönster i Prestandaövervakaren i Windows? Att observera mönster som dessa kan vägleda dig i tester och inkrementella justeringar.

De flesta prestandajusteringar som utförs på Tableau Server koncentreras till dessa allmänna tillvägagångssätt:

• Optimera för användartrafik: Detta finjusterar servern till att snabbt svara på användarförfrågningar och visa vyer.

• Optimera för extrakt: Detta finjusterar servern till att uppdatera extrakt för publicerade datakällor. Du kanske vill optimera för extraktuppdateringar om organisationen har stora mängder data och dessa data behöver vara så uppdaterade som möjligt.

• Optimera för extraktfrågeintensiva miljöer: Detta är en specialiserad serverkonfiguration som optimerar för frågeprestanda i arbetsböcker som använder extrakt som sin datakälla.

Att återge vyer och uppdatera extrakt genererar mest belastning på servern. Du bör därför optimera för den uppgift som organisationen är mest intresserad av.

Som bästa praxis bör du optimera arbetsböckerna för prestanda. Se Optimera arbetsboksprestanda för mer information och resurser om hur du optimerar arbetsböcker.