Allmänna prestandariktlinjer

Maskinvara och programvara

Lägg till fler kärnor och mer minne: Oavsett om du kör Tableau Server på en eller flera datorer är den allmänna regeln att fler CPU-kärnor och mer ram ger dig bättre prestanda. Se till att du uppfyller de rekommenderade maskinvaru- och programvarukraven för Tableau Server.

Om du kör Tableau Server i en virtuell miljö, så använd VM-värdens bästa praxis för vCPU-allokering i förhållande till antalet fysiska CPU-kärnor på VM-värden.

Extern lagringsplats

För optimal prestanda för Tableau Server rekommenderar vi att du isolerar arkivet på en dedikerad nod i din distribution. Om du har Advanced Management-licens kan du överväga att köra arkivet som en extern databas.

Om din organisation har belastningstoppar på mer än 1000 VizQL-sessioner per timme rekommenderar vi också att köra Tableau Server på Linux. I ett sådant scenario hänvisar VizQL-sessioner till alla användaråtgärder som visar eller genererar visualiseringar från Tableau Server.

Mer information finns i Tableau Server extern lagringsplats(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Konfiguration

Schemalägg uppdateringar till lågtrafiktid: Säkerhetskopieringsuppgifter tenderar att stoppa andra bakgrundsuppgifter tills säkerhetskopieringen är klar. Använd administratörsvyn Bakgrundsaktiviteter för extrakt för att se dina scheman för uppdatering och säkerhetskopiering. Dina uppdateringsuppgifter bör schemaläggas till tider med låg trafik som inte överlappar med ditt säkerhetskopieringsfönster.

Titta på cachelagring: Cachelagring hjälper Tableau Server att snabbt besvara klientförfrågningar, särskilt för vyer som ansluter till livedatabaser. Använd kommandot Cachelagringslista för tsm data-access för att bekräfta att cachelagringsfrekvensen är inställd på low (det här är standardvärdet).

Tableau Server använder en frågecache för att lagra frågeresultat. Storleken på frågecachen ställs in automatiskt baserat på mängden tillgängligt systemminne, förutsatt att du inte har ställt in den manuellt. Frågecachen består av den logiska frågecachen, metadatacachen och den systemspecifika frågecachen. Standardinställningarna är lämpliga för de flesta situationer, men det går att konfigurera dem manuellt med hjälp av TSM-kommandoradsgränssnittet. TSM-inställningarna är: native_api.InitializeQueryCacheSizeBasedOnWeights, native_api.QueryCacheMaxAllowedMB, native_api.LogicalQueryCacheMaxAllowedWeight, native_api.MetadataQueryCachMaxAllowedWeight, native_api.NativeQueryCacheMaxAllowedWeight och native_api.QueryCacheEntryMaxAllowedInPercent. Mer information finns i native_api.InitializeQueryCacheSizeBasedOnWeights.

Överväg att ändra två sessionsminnesinställningar:

• Tidsgräns för VizQL-session: Standardtidsgränsen för VizQL-sessioner är 30 minuter. Även om en VizQL-session är inaktiv förbrukar den fortfarande minne och CPU-cykler. Om du kan klara dig med en lägre gräns använder du Alternativ för tsm configuration set för att ändra inställningen vizqlserver.session.expiry.timeout.

• Rensa VizQL-session: Som standard sparas VizQL-sessioner i minnet även när en användare navigerar bort från en vy. Det här minskar behovet av att bygga om vyer, men förbrukar mer sessionsminne. För att frigöra minne kan du avsluta sessioner när användare lämnar vyer genom att ändra värdet för inställningen vizqlserver.clear_session_on_unload till true. (Oavsett inställning så sparas alltid sessioner för Tableau Mobile-appen i minnet, vilket förbättrar mobilprestandan.)

Bedöm din processkonfiguration: Tableau Server är indelad i sex olika komponenter som kallas serverprocesser. Deras standardkonfiguration är utformad för att fungera för ett brett spektrum av scenarier, men du kan också omkonfigurera dem för att uppnå olika prestandamål. Närmare bestämt kan du styra vilka datorer som processerna körs på och hur många som körs. Allmänna riktlinjer för driftsättningar med en, två och tre noder finns i Prestandajustering.

Antivirusprogram

Antivirusprogram som skannar kataloger som används av Tableau Server kan skapa konflikter med installationen och den pågående användningen av Tableau Server. I vissa fall kan detta resultera i installationsfel, problem med att starta Tableau Server eller påverka prestanda. Följ rekommendationerna i kunskapsbasen(Länken öppnas i ett nytt fönster) om du planerar att köra antivirusprogram på datorn som kör Tableau Server.

Serverresurshanterare (SRM)

Serverresurshanteraren (SRM – Server Resource Manager) övervakar de systemresurser som varje Tableau-process använder samt spårar hur mycket som används totalt av Tableau Server i systemet. Om antingen en specifik process eller produkten som helhet tar upp för mycket systemresurser kan SRM meddela processerna att frigöra resurserna eller starta om dessa processer.

Tröskelvärdena som avgör när SRM kommer att meddela eller starta om en process ställs in i SRM-konfigurationsalternativen. Utvecklingsteamet för Tableau har ställt in standardinställningarna baserat på intern testning och rekommenderar inte att du ändrar de här inställningarna direkt.

Om du upptäcker överdriven användning av systemresurser rekommenderar vi att du kontaktar Tableau Support för att hjälpa till att avgöra om de här konfigurationsalternativen behöver ändras för att lösa problemet du ser.