Automatisera licensieringsuppgifter

Det finns flera kommandoradsalternativ med vilka du kan utföra vanliga licensieringsuppgifter för Tableau Server med hjälp av automatiska skript.

Information om hur du kan utföra dessa licensieringsuppgifter för Tableau Desktop med hjälp av automatiska skript finns i Driftsätt Tableau Desktop(Länken öppnas i ett nytt fönster) i driftsättningsguiden för Tableau Desktop.

Kommandoradsverktyg och bättre skriptautomatisering

Du kan använda ett verktyg som heter tabinstallck.exe när du ska skapa skript för aktivering, uppdatering och inaktivering av serverproduktnycklar. tabinstallck.exe installeras i katalogen Tableau Server\bin på den initiala noden. Som standard är detta:

C:\Program Files\Tableau\Tableau Server\packages\bin.<version_code>

Du kan även använda tsm licenses för att utföra licensieringuppgifter som att aktivera eller inaktivera en Tableau Server-produktnyckel on- eller offline och skaffa associerade filer för aktivering eller inaktivering offline. Tableau Server måste dock redan har distribuerats och konfigurerats. Du kan automatisera dessa licensieringsuppgifter med hjälp av Tableau Services Manager-API:et. Dessutom tillhandahåller tabinstallck.exe en metod för att skapa skript för licensieringsstegen för en ny Tableau Server-installation som inte är helt konfigurerad.

Om du vill använda tabinstallck.exe måste du köra kommandona eller skripten som administratör på den primära Tableau Server-noden.

Obs! tabinstallck.exe stöder inte aktivering eller inaktivering offline. Du kan läsa mer i Aktivera Tableau Server offline.

Produktnyckelåtgärder med proxyservrar för vidarebefordran

Om den dator där du kör Tableau Server har konfigurerats för att ansluta till Internet genom en proxy för vidarebefordran, så följ proceduren i avsnittet Konfigurera produktnyckelåtgärder med proxy för vidarebefordran innan du försöker att aktivera, uppdatera eller inaktivera produktnycklarna.

Aktivera

Aktivera en Tableau Server-licens med alternativet -activate:

start/wait tabinstallck.exe -activate <product_key>

Uppdatera

Uppdatera en Tableau Server-licens med alternativet -refresh:

start/wait tabinstallck.exe -refresh <product_key>

Inaktivera

Inaktivera en Tableau Server-licens med alternativet -return:

start/wait tabinstallck.exe -return <product_key>

Exempel

Ett exempel på ett skript för att aktivera Tableau Server kan se ut så här:

@echo off
start/wait tabinstallck.exe -activate <product_key>
if %errorlevel% EQU 0 (ECHO SUCCESS) ELSE (ECHO FAILED)

Felhantering

När du använder tabinstallck.exe för att automatisera Tableau Server-licensieringsuppgifter returneras statusinformationen som en slutkod i miljövariabeln ERRORLEVEL. Om aktiveringen lyckades blir slutkoden 0 (noll). I tabellen nedan ser du slutkoderna från aktiveringsprocessen och vad de betyder. Du kan också hitta felinformation i filen tabinstallck.log. Den här loggfilen finns normalt i mappen Tableau Server\logs:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\

Mappen ProgramData döljs som standard.

Det här exempelskriptet visar hur du kan aktivera Tableau Server och söka efter specifika fel, som exempelvis en ogiltig produktnyckel (536871018) eller allmänna licensieringsproblem (536871012).

@echo off
start/wait tabinstallck.exe -activate  <product_key>
if %errorlevel% EQU 536871018 (ECHO TABLEAU_ERROR_LICENSING_INVALID_KEY)
if %errorlevel% EQU 536871012 (ECHO TABLEAU_ERROR_LICENCING_GENERAL)
if %errorlevel% EQU 0 (ECHO SUCCESS)
SlutkodMeddelandeVärde
536871012TABLEAU_ERROR_LICENSING_GENERALDet uppstod ett okänt fel i samband med licensieringen.
536871013TABLEAU_ERROR_LICENSING_INTERNALDet går inte att starta produkten på grund av ett internt licensieringsfel.
536871014TABLEAU_ERROR_LICENSING_SETUPDet går inte att starta produkten på grund av ett internt licensieringsfel.
536871015TABLEAU_ERROR_LICENSING_CONNECTDet gick inte att kontakta Tableau-licensservern.
536871017TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_ASRDet gick inte att aktivera ASR.
536871016TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_GENERALAktiveringen misslyckades. Försök igen.
536871018TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_INVALID_KEYOgiltig produktnyckel.
536871019TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_OFFLINEDet gick inte att slutföra offlineaktiveringen.
536871020TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_INVALID_MODELLicensservern returnerade ett fel. Mer information finns i Tableau-loggfilen.
536871021TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_MAX_REHOSTSDet gick inte att inaktivera licensen eftersom den har inaktiverats maximalt antal tillåtna gånger.
536871033TABLEAU_ERROR_LICENSING_ACTIVATION_MAX_EXTRA_ACTIVATIONSDet gick inte att aktivera licensen eftersom du uppnått tidsgränsen för aktivering för den här licensen.
536871022TABLEAU_ERROR_LICENSING_UNLICENSED_GENERALDet uppstod ett okänt fel i samband med avlicensieringen. Kontrollera produktnyckeln eller kontakta supporten.
536871023TABLEAU_ERROR_LICENSING_UNLICENSED_NONE_FOUNDInga licenser hittades.
536871024TABLEAU_ERROR_LICENSING_UNLICENSED_EXPIREDEndast förfallna produktnycklar hittades.
536871025TABLEAU_ERROR_LICENSING_UNLICENSED_EXPIRED_TRIALDin provperiod för den här versionen har upphört att gälla.
536871026TABLEAU_ERROR_LICENSING_UNLICENSED_EXPIRED_SUBSCRIPTIONProduktnyckeln har upphört att gälla.
536871027TABLEAU_ERROR_LICENSING_UNLICENSED_EXPIRED_MAINTENANCEUnderhållsperioden har gått ut.
536871028TABLEAU_ERROR_LICENSING_RESYNC_GENERALDet gick inte att synkronisera produktnycklarna.
536871029TABLEAU_ERROR_LICENSING_REGISTRATION_GENERALDet gick inte att registrera produkten.
536871030TABLEAU_ERROR_LICENSING_SERVICE_INSTALLDet uppstod ett okänt fel i samband med licensieringsprocessen.
536871031TABLEAU_ERROR_LICENSING_SERVICE_UNINSTALLDet uppstod ett okänt fel i samband med licensieringsprocessen.
536871032TABLEAU_ERROR_LICENSING_SERVICE_NOT_PRESENTFLEXnet-licensieringstjänsten finns inte i systemet.