Riktlinjer för import av CSV-fil

Du kan automatisera att lägga till användare genom att skapa en kommaseparerad CSV-fil med användarinformation och sedan importera filen. Du kan inkludera attribut i CSV-filen, till exempel licensnivå och publiceringsåtkomst, till att gälla för användarna samtidigt som du importerar dem.

För att importera användare kan du använda servern, sidorna för platsadministration eller tabcmd-verktyget. Du kan använda tabcmd för att tilldela alla användare i CSV-filen en platsroll. Mer information finns i Importera användare och createsiteusers filnamn.csv.

Du kan importera användare på plats- eller servernivå. Om du importerar användare till servern (inte till en specifik plats) tilldelas användarna inte till en plats och importeras som olicensierade.

Obs! Om inget annat anges gäller riktlinjerna som anges i detta ämne för Tableau Server när det konfigureras, med eller utan identitetspooler(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Krav för CSV-filformat

När du skapar en CSV-fil för att importera användare, se då till att filen uppfyller följande formateringskrav:

• Filen innehåller inga kolumnrubriker. Tableau Server förutsätter att varje rad i filen representerar en användare.

• Filen är i UTF-8-format och innehåller byte-order-märket (BOM).

• Teckenkodningar såsom BIG-5 har konverterats till UTF-8. Du kan göra detta genom att öppna filen i en texteditor och använda kommandot Spara som.

• Om ett användarnamn innehåller ett @-tecken som representerar något annat än en domänavgränsare måste du hänvisa till symbolen med det hexadecimala formatet: \0x40

Exempelvis bör user@fremont@mycompany.com vara user\0x40fremont@mycompany.com

Obligatoriska kolumner i CSV-filen

Följande värden krävs för respektive användare:

• Användarnamn

• Lösenord: Om Tableau Server är konfigurerad att använda Active Directory-autentisering måste det finnas en Password-kolumn, men själva kolumnen måste vara tom. Om servern använder lokal autentisering måste du ange lösenord för nya användare.

Ytterligare importfilalternativ

CSV-filen kan innehålla följande fält, i den ordning som visas här:

• Användarnamn. Användarnamnet. Om servern är konfigurerad att använda Active Directory måste detta värde matcha en användare som definierats i Active Directory. Om användarnamnet inte är unikt för alla domäner måste du inkludera domänen som en del av användarnamnet (till exempel example\Adam eller adam@example). Detta är det enda obligatoriska fältet.

Garantera följande om användare läggs till i en identitetspool(Länken öppnas i ett nytt fönster):

• Se till att använda värdet AD sAMAccountName för användarnamn om en användare läggs till i en identitetspool och använder AD som identitetsregister.
    • Se till att använda värdet LDAP username för användarnamn om en användare läggs till i en identitetspool och använder LDAP som identitetsregister.
  • Lösenord. Ett lösenord för användaren. Om servern är konfigurerad att använda Active Directory används inte detta värde.

• Visningsnamn. Visningsnamnet är en del av den information som används för att identifiera en användare på servern. Om användarens visningsnamn redan används uppdaterar Tableau Server den befintliga användarinformationen med inställningarna i CSV-filen. Om servern är konfigurerad med Active Directory används inte detta värde.

• Licensnivå. Detta kan vara Creator, Explorer, Viewer eller Ej licensierad. Om du anger Creator för ett visst användarkonto måste du också ställa in publiceringskapaciteten på Sant.

• Administratörsnivå (System, Platseller Ingen). Den här inställningen avgör om användaren importeras som administratör.

Om du använder webbgränssnittet för att importera användare kan du bara ange administratörens platsroll till System om du importerar filen på servernivå (Alla platser). Om du är inloggad på en specifik plats, och om administratörskolumnen för en användare i CSV-filen är inställd på System, importerar Tableau Server användaren som en platsadministratör.

• Publiceringsförmåga (ja/sant/1 eller nej/falskt/0). Om du använder webbgränssnittet används utgivarinställningen endast om du importerar medan du är inloggad på en viss plats.

• E-postadress. E-postadressen är en del av den information som används för att identifiera en användare på servern. Om e-postadressen redan används uppdaterar Tableau Server den befintliga användarinformationen med inställningarna i CSV-filen.

Följande värden krävs utöver ovanstående om användare läggs till i en identitetspool:

• Identitetspoolens namn. Namnet på identitetspoolen där användaren ska läggas till.

• Identifierare. Identifieraren för användaren som ska läggas till. Identifierare används endast för identitetsmatchning. Se Användarnamn och identifierare i Tableau för mer information. Obs! Identifieraren krävs om du lägger till en användare i en identitetspool som använder identitetsregister från Active Directory (eller LDAP). Identifieraren är valfri om du lägger till en användare i en identitetspool som använder det lokala identitetsregistret.

Obs!

• Om användare läggs till i en identitetspool och dess namn inte anges, läggs användare till i den initiala poolen (TSM-konfigurerad). Denna är den uppsättning användare som tilldelades i TSM under konfigurationen av Tableau Server.
    • Garantera följande för användarnamnets värde:

• Se till att använda värdet AD sAMAccountName för användarnamn om en användare läggs till i en identitetspool och använder AD som identitetsregister.
      • Se till att använda värdet LDAP username för användarnamn om en användare läggs till i en identitetspool och använder LDAP som identitetsregister.
    • Du kan använda CSV-importprocessen för följande:

• Lägga till flera användare samtidigt i ytterligare identitetspooler. Obs! Du kan inte använda CSV-importprocessen för att ersätta en identitetspool som en användare redan tillhör med en annan identitetspool. Om du lägger till en befintlig användare med ett annat identitetspoolvärde läggs denne till i den ytterligare identitetspoolen.

• Lägga till identifierare för användare som inte redan har dem. Obs! Om du lägger till en annan identifierare för en användare i samma pool ersätter den inte den befintliga identifieraren för den användaren. I stället skapas en ny identifieringspost för den användaren.

Viktigt: Kolumnernas ordning är betydelsefull. Den första kolumnen behandlas som användarnamn, den andra som lösenord, den tredje som visningsnamn och så vidare, oavsett innehållet i kolumnerna. Om du utelämnar värden för ett fält måste du ändå inkludera fältets kommaseparator.

Förbättra prestandan för stora CSV-filer som skickas genom tabcmd

Obs! Dessa inställningar gäller för Tableau Server version 2022.1 och tidigare. Sök- och indextjänsten de påverkar blev inaktuell från och med version 2022.3 och har fasats ut (tagits bort helt) i 2023.3.

En serveradministratör kan aktivera serverinställningar som hjälper till att förbättra prestandan för import av stora CSV-filer via tabcmd-kommandon. Du kan göra detta med kommandot tsm configuration set med följande alternativ:

• vizportal.csv_user_mgmt.index_site_users

• vizportal.csv_user_mgmt.bulk_index_users

• searchserver.index.bulk_query_user_groups

I huvudsak indexerar dessa alternativ användare efter att CSV-filen har bearbetats, istället för att göra detta individuellt när användarna läggs till i serverns databas. Detta minskar antalet anrop till databasen och det minne som krävs för att bearbeta filen. Dessa tsm configuration set-alternativ gäller för removeusers-kommandona tabcmd createsiteusers deletesiteusers och addusers.

För beskrivningar av dessa inställningar, se Alternativ för tsm configuration set.

Observationer

• Om du inte är inloggad på en specifik plats och importerar användare på servernivå kan du endast tilldela platsrollerna Serveradministratören och Olicensierad.

• Om du har en användarbaserad serverinstallation, och om tillägg av användare skulle överstiga det antal användare som tillåts av din licens, läggs användarna till som olicensierade användare.

• Om du använder tabcmd och anger licensen, men import av användare skulle överskrida dina licensgränser, importeras användare som olicensierade.

CSV-inställningar och platsroller

Inställningarna för licensnivå, administratör och publicering för en användare avgör hur dennes platsroll ställs in under importprocessen. Följande tabell visar hur inställningarna konverteras till platsroller.

CSV-inställningarPlatsroll

Licensnivå =(any)

Administratör=System

Utgivare=true

Serveradministratör. Den här inställningen gäller endast för Tableau Server, och den är endast giltig om du importerar användare medan du hanterar servern (det vill säga inte är inloggad på en specifik plats).

Platsrollen Serveradministratör kräver alltid en Creator-licens om en sådan finns. Om det inte finns någon Creator-licens, se Felsök licensiering för att lära dig mer om hur Tableau Server hanterar detta.

Licensnivå =Creator eller Explorer

Administratör=Plats

Utgivare=true

Platsadministratör – Creator eller Platsadministratör – Explorer. Denna inställning är endast giltig om du importerar användare när du är inloggad på en specifik plats.

Licensnivå =Creator

Administratör=None

Utgivare=true

Creator

Licensnivå=Explorer

Administratör=None

Utgivare=true

Explorer (kan publicera)

Licensnivå=Explorer

Administratör=None

Utgivare=false

Explorer

Licensnivå =Viewer

Administratör=None

Utgivare=false

Viewer

Licensnivå =Olicensierad

Administratör=None

Utgivare=false

Olicensierad

Exempel på CSV-import för Tableau Server

Följande exempel visar en CSV-fil som innehåller information för flera användare.

henryw,henrypassword,Henry Wilson,Creator,None,yes,henryw@example.com
freds,fredpassword,Fred Suzuki,Viewer,None,no,freds@example.com
alanw,alanpassword,Alan Wang,Explorer,Site,yes,alanw@example.com
michellek,michellepassword,Michelle Kim,Creator,System,yes,michellek@example.com

Om du importerar den här filen medan du hanterar en plats läggs fyra användare till på den platsen. Inställningen Administrator för användaren Michelle är System. Eftersom du importerar användarna till en plats, ger emellertid Tableau Server Michelle rollen som platsadministratör – Creator. Tre av användarna får publicera.

Om du importerar den här filen medan du hanterar servern läggs fyra användare till på servern, men de läggs inte till på någon plats. Endast en användare importeras som serveradministratör. Resten är inställda på Olicensierade.

Exempel på identitetspooler

Följande exempel visar en CSV-fil som innehåller information för två användare som har lagts till i en identitetspool.

henryw,henrypassword,Henry Wilson,Viewer,None,yes,hwilson@myco.com,General Contractors,hwilson
freds,fredpassword,Fred Suzuki,Creator,None,no,fsuzuki@myco.com,General Contractors,fsuzuki

Följande exempel visar en CSV-fil som innehåller information för två användare som har lagts till i en ytterligare identitetspool.

henryw,henrypassword,Henry Wilson,Viewer,None,yes,hwilson@myco.com,General Contractors 2,hwilson
freds,fredpassword,Fred Suzuki,Creator,None,no,fsuzuki@myco.com,General Contractors 2,fsuzuki

Följande exempel visar en CSV-fil som innehåller information för två användare som inte har några befintliga identifierare.

janes,janepassword,Jane Smith,Viewer,None,yes,jsmith@myco.com,General Contractors,jwang
laurar,laurapassword,Laura Rodriguez,Creator,None,no,lrodriguez@myco.com,General Contractors,jrodriguez