Importera användare

Om du vill automatisera processen att lägga till användare på en plats kan du skapa en CSV-fil som innehåller användarinformation och sedan importera filen.

Platsadministratörer kan importera användare till en viss plats. Serveradministratörer (endast Tableau Server) kan importera användare på servernivå och lägga till dem till flera platser senare.

Obs! Det här avsnittet innehåller importstegen och förutsätter att du redan har skapat CSV-filen. Om du inte har skapat filen än öppnar du Riktlinjer för import av CSV-fil för en lista över filformatskrav och importalternativ.

Lägga till användare från en CSV-fil

I följande steg beskrivs hur du lägger till användare på en plats eller server. På bilderna visas hur du lägger till användare på platsnivå.

1. Gör något av följande:

• Du lägger till användare på platsnivå genom att välja Användare och sedan Lägg till användare.

• Du lägger till användare på servernivå på en server för en enda plats genom att välja Användare och sedan Lägg till användare.

• Du lägger till användare på servernivå på en server för flera platser genom att öppna listan över platser och välja Hantera alla platser. Välj Användare och sedan Lägg till användare.

2. Klicka på Importera från fil, klicka på Bläddra och gå till filen och klicka sedan på Importera användare.

Tableau visar resultaten av importprocessen (namn på bilden har tonats ned).

3. Klicka på Klart.

Så tilldelas eller upprätthålls användares platsroller

När du importerar på platsnivå eller på en server för en enda plats med tabcmd kan du ange platsrollen för alla användare i CSV-filen. Om en användare redan finns på Tableau Server-platsen tillämpas den platsroll som tilldelades under importprocessen, även om den är mer begränsad än användarens befintliga platsroll. Ett undantag är att det inte går att påverka en serveradministratörs platsroll.

När du importerar användare för en server för flera platser på sidan Serveranvändare skapar du serveranvändare utan någon platsanknytning. Eftersom dessa användare inte tillhör någon plats kan de inte ha någon platsroll. De enda platsroller en användare kan ha på servernivå är Olicensierad och Serveradministratör.

Du kan även ange användares platsroll när du tilldelar en användare platsmedlemskap. Mer information finns i Hantera användarnas platsmedlemskap.

Importera på servernivå i en miljö med flera platser

Om servern kör flera platser och du är serveradministratör kan du importera en CSV-fil från två platser. Vad gäller befintliga användarkonton har alla platser olika kapacitet.

• Sidan Serveranvändare visas i en miljö med flera platser. Endast serveradministratörer har åtkomst till sidan.

Du kan importera CSV-filen härifrån om du vill uppdatera befintliga användarkonton eller lägga till nya. Om du till exempel importerar en fil som har ett nytt lösenord för varje befintlig användare återställs lösenorden.

• Sidan Platsanvändare.

Serveradministratörer kan lägga till nya användarkonton genom CSV-importer. Om CSV-filen innehåller befintliga användare måste fälten Lösenord och Visningsnamn antingen matcha de befintliga eller vara tomma. Om nya lösenord eller fullständiga namn används misslyckas importen.

Importera till en miljö med en enda plats

Server- och platsadministratörer på en server för en enda plats utför CSV-importer av användare från sidan Användare på platsen.

Import av flera platser kontra en enskild plats

Användare kan tillhöra mer än en plats på samma server, men de måste använda samma inloggningsuppgifter för varje plats. Detta är viktigt när du lägger till användare på en plats och de användarna redan är medlemmar på en annan plats. Om du försöker importera en användare som redan finns och om användarens inloggningsuppgifter i CSV-filen inte stämmer överens med de befintliga inloggningsuppgifterna går det inte att importera den användaren.

Om du importerat användare till en plats och du tror att användarna redan finns på servern kan du prova att lämna fältet Lösenord i CSV-filen tomt (samtidigt som du inkluderar avgränsarna för fältet). Om en användare som anges i CSV-filen redan finns på en annan plats läggs den användaren till platsen du importerar till. Om användaren däremot inte redan finns på servern skapas användare och du meddelas i CSV-importfönstret om att den nya användaren inte har något lösenord. Du kan sedan använda sidan Serveradministratör för att tilldela ett lösenord till användare som inte har något.

Obs! Om servern har konfigurerats till att använda Active Directory för autentisering hanterar användarlösenord av Active Directory och du kan lämna lösenordsfältet i CSV-filen tomt.