Konfigurera serverkraschrapporteraren

Serverkraschrapporteraren är inaktiverat som standard. I det här avsnittet beskrivs hur du aktiverar och konfigurerar serverkraschrapporteraren. Kraschrapporter krypteras och skickas till Tableau. Läs mer i Serverkraschrapporteraren.

Om din organisation använder en proxyserver för att ansluta till internet måste du konfigurera serverkraschrapporteraren så att proxyn används. Även om du redan har konfigurerat Tableau Server att använda en proxy måste du konfigurera Serverkraschrapporteraren separat. Om du vill konfigurera en proxy för serverkraschrapporteraren måste du använda TSM CLI-proceduren enligt beskrivningen i det här avsnittet.

Viktigt: Aktivera inte kraschrapportering om du har data som omfattas av sekretessbestämmelser.

1. Öppna TSM i en webbläsare:

https://<tsm-computer-name>:8850. Du hittar mer information i Logga in på webbgränssnittet för Tableau Services Manager.

2. Klicka på fliken Underhåll.

3. Under Andra underhållsuppgifter i Serverkraschrapporterare väljer du Aktivera kraschrapportering:

4. Ange den schemalagda tiden på dagen för överföring av kraschrapporterna till Tableau.

5. När du är klar klickar du på Väntande ändringar och sedan på Tillämpa ändringarna och starta om.

Skapa en JSON-fil med hjälp av mallen för konfigurationsfiler nedan. När du har fyllt i alternativen med lämpliga värden skickar du JSON-filen och tillämpar inställningarna genom att köra följande kommandon:

tsm settings import -f path-to-file.json

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Eftersom konfigurationsfilen använder configKey-klassen validerar TSM inte de värden som du godkänner när du använder configEntities-klassen. Du kan verifiera och ställa in individuella alternativ med hjälp av tsm configuration-kommandon.

Inställningar för kraschrapporteraren

Kraschrapporterarens inställningar i mallen nedan anger ett antal alternativ för att ställa in att Tableau Server ska skicka kraschrapporter till Tableau.

Konfigurationsmall

Använd den här mallen för att konfigurera gateway-inställningarna.

Mer information om konfigurationsfiler, entiteter och nycklar finns i Exempel på konfigurationsfil.

{
	"configKeys": {
	 "servercrashupload.enabled": "true",
	 "servercrashupload.scheduled_time": "1:00:00 UTC",
	 "servercrashupload.proxy_server_host": "",
	 "servercrashupload.proxy_server_port": "",
	 "servercrashupload.proxy_server_username": "",
	 "servercrashupload.proxy_server_password": "",
	 "servercrashupload.preserve_upload_packages": "false",
	 "servercrashupload.delete_completed_dumps": "false"
	 }
 }

Referens för konfigurationsfiler

Den här tabellen innehåller nycklar som du kan ställa in för att konfigurera kraschrapportering.

servercrashupload.enabled

Standard: false.

Ange som true för att aktivera kraschrapportering.

servercrashupload.scheduled_time

Standard: 1:00:00 UTC

Anger den schemalagda tiden då kraschöverföringar startar. Ange tid på dagen i 24-timmarsformat.

servercrashupload.proxy_server_host

Om din organisation använder en proxyserver för att kommunicera med internet anger du värdnamnet.

servercrashupload.proxy_server_port

Om din organisation använder en proxyserver för att kommunicera med internet anger du portnumret.

servercrashupload.proxy_server_username

Om proxyservern kräver autentisering anger du användarnamnet med den här nyckeln.

servercrashupload.proxy_server_password

Om proxyservern kräver autentisering anger du lösenordet med den här nyckeln.

servercrashupload.preserve_upload_packages

Standard: false.

Om du vill spara alla paket som skapas för en kraschrapportering ställer du in den här nyckeln på true.

Som standard sparas paketen i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\clustercontroller\tabcrashreporter.

servercrashupload.delete_completed_dumps

Standard: false.

Om du vill ta bort alla dumper när de har skickats ställer du in den här nyckeln på true.