Exempel på konfigurationsfil

I den här artikeln ges ett exempel på en fullständig JSON-konfigurationsfil, med gatewayInställningar och identityStore-entiteter specificerade. Dessutom sätter en konfigurationsnyckel en gateway-timeout på 900 sekunder.

Konfigurationsfilen ser olika ut beroende på vilka alternativ du behöver ställa in.

Du kan ställa in flera .json-konfigurationsfiler under installationen. Du ställer in värdena för varje fil i Tableau Server genom att köra följande kommando, en gång per konfigurationsfil:

tsm settings import -f path-to-file.json

När du har ställt in konfigurationsfilerna kör du tsm pending-changes apply för att tillämpa ändringarna från alla de .json-filer du har ställt in.

{
   "configEntities": {
      "gatewaySettings": {
         "_type": "gatewaySettingsType",
         "port": 80,
         "publicHost": "localhost",
         "publicPort": 80
      },
      "identityStore": {
         "_type": "identityStoreType",
         "type": "local",
         "domain": "example.lan",
         "nickname": "EXAMPLE"
      }
    },
     "configKeys": {
        "gateway.timeout": "900"
     }
}

Entiteter kontra nycklar

Som framgår av exemplet ovan finns det två klasser av konfigurationsparametrar: configEntities och configKeys.

configEntities

Vissa typer av konfigurationer genomförs entitetsuppsättningar som mappas till specifika scenarier, som till exempel identitetsregister och gateway-konfigurationer. När du överför en uppsättning configEntities med kommandot tsm settings import -f path-to-file.json validerar TSM konfigurationen. Om överförda värden är ogiltiga visar TSM ett fel. Detta gör att du kan göra ändringar under konfigurationsprocessen i stället för att stöta på ett konfigurationsfel vid initieringen eller körningen.

Entiteter kan endast ställas in genom att inkludera ett configEntities-block i en .json-fil.

Viktigt: Alla filer som hänvisas till i configEntities måste finnas på den lokala datorn. Använd inte UNC-sökvägar.

configKeys

Entiteter omfattar bara en liten del av de konfigurationsvärden som kan ställas in. Hundratals nycklar motsvarar parametrar lagrade i .yml-filer. Tableau Server använder dessa parametrar för att lagra all konfigurationsinformation för alla tjänster.

Du kan ställa in individuella nycklar med kommandot tsm configuration. Men under driftsättning är det smidigare att ställa in dem tillsammans med andra konfigurationsscenarier i JSON-filer, så som visas ovan.

Till skillnad från configEntities valideras inte configKeys.

Obs! Vi rekommenderar inte att ställa in parametrar som inte är dokumenterade i Alternativ för tsm configuration set.