Fördröjningar för bakgrundsaktivitet

Obs! Den här vyn är bara tillgänglig för serveradministratörer. Klicka på platsmenyn och välj Hantera alla platser för att komma åt servervyer för driftsättningar på flera platser. Information om hur du navigerar till administratörsvyer finns i Administrativa vyer .

Vyn fördröjningar av bakgrundsaktiviteter visar fördröjningar för flödesuppgifter, extraktuppdateringsuppgifter och prenumerationsuppgifter, det vill säga tiden mellan deras schemalagda körningstid och när de faktiskt körs. Du kan använda vyn för att identifiera platser var du kan förbättra serverprestandan genom att distribuera uppgiftsscheman och optimera aktiviteter.

Här är möjliga orsaker till förseningarna och sätt att minska dem:

• Många uppgifter har schemalagts samtidigt. I exempelvyn grupperas uppgifter med långa fördröjningar samtidigt varje dag, vilket skapar toppar i väntetiden. Observera att du kan ställa in filtret Tidslinje på en enda dag för att visa aktivitetsfördröjningar per timme och identifiera de timmar på dagen som har många schemalagda uppgifter samtidigt. En lösning på problemet kan vara att distribuera uppgifterna till lågbelastade timmar för att minska belastningen på servern.

• Det tar lång tid att köra vissa aktiviteter och förhindrar att andra aktiviteter körs. Det kan till exempel finnas ett extraktuppdateringsjobb som ansluter till en långsam datakälla eller som bearbetar en stor mängd data. Öppna den administrativa vyn Bakgrundsaktiviteter för extrakt för att identifiera vilka extraktuppdateringar som körs långsamt. Du kan sedan optimera extraktuppdateringsuppgiften genom att filtrera data, sammanställa data eller skapa flera datakällor för enskilda tabeller i en datakälla.

• Andra serverprocesser körs samtidigt och förbrukar serverresurser och bromsar prestandan. Övervaka serverprocessernas processor- och minnesanvändning för att se vilka processer som förbrukar flest resurser och justera sedan konfigurationen av processerna på servern. Mer information om övervakningsprocesser finns i Samla in data med Windows-prestandaövervakaren. Mer information om hur du justerar serverprocesserna finns i Prestandajustering.