Gebruikscases voor Content Migration Tool van Tableau

Content Migration Tool van Tableau, zoals de naam al doet vermoeden, wordt voornamelijk gebruikt voor het verplaatsen van Tableau Server-inhoud van de ene site naar de andere. Er zijn echter veel functies in de tool die dit ideaal maken voor het uitvoeren van verschillende taken met betrekking tot inhoudsmigratie en -onderhoud.

Opmerking: In veel van de gebruikscases gebruiken we de term Migratie om het verplaatsen van inhoud van de ene omgeving, site of project naar de andere te beschrijven. Technisch gezien kopieert Content Migration Tool echter inhoud en verwijdert of archiveert niet automatisch de originele of broninhoud.

De onderstaande informatie beschrijft enkele veelvoorkomende gebruikscases waarbij u gebruik kunt maken van Content Migration Tool.

Promotie van inhoud

U kunt Content Migration Tool gebruiken om inhoud te creëren voor ontwikkelingssites en vervolgens routinematige migraties uit te voeren om inhoud te promoten naar staging- of productieomgevingen.

Gebruik de volgende stappen om inhoud te promoten naar productieomgevingen:

  1. Maak een plan en selecteer de site die voor de ontwikkeling wordt gebruikt als de bron en de staging- of productiesite als de bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

    Wanneer u uw werkmappen migreert tussen twee projecten op dezelfde site, kunnen uw aanmeldingsreferenties voor de bron en de bestemming vergelijkbaar of identiek zijn. In dit scenario raden we u aan persoonlijke toegangstokens te gebruiken voor een meer herbruikbare verbinding. Zie Persoonlijke toegangstokens voor meer informatie.

  2. Selecteer de inhoud die u wilt migreren vanaf uw bronsite. U kunt volledige projecten, specifieke werkmappen en databronnen, en gebruikersmachtigingen selecteren. Zie Planning in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  3. Als u tijdens deze migratie veranderingen of transformaties moet aanbrengen in de inhoud, kunt u die ook in het plan configureren. Dit wordt Toewijzingen genoemd. De soorten toewijzingen die u kunt maken, zijn onder meer:

    • Wijzigingen in werkmappen: Inclusief het hernoemen van werkmappen en het wijzigen van het bestemmingsproject. Zie Migratieplannen: Werkmappen voor een volledige lijst met werkmaptransformaties.

    • Wijzigingen in databronnen: Inclusief het vervangen van tabel- of schemanamen, formules voor het berekenen van instellingen en het instellen van verbindingsinformatie. Zie Migratieplannen: Werkmappen (ingesloten databronnen) en Migratieplannen: Gepubliceerde databronnen (gepubliceerde databronnen) voor een volledige lijst met databrontransformaties.

    • Wijzigingen in gebruikers: Inclusief wijzigingen van domein-, gebruikers- en groepsnamen in de bestemming.

  4. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

  5. Om het uitvoeren hiervan regelmatig te plannen, kunt u dit scripten als een taak met behulp van de Content Migration Tool-runner en dit plannen. Zie De Content Migration Tool van Tableau-consolerunner gebruiken voor meer informatie over het gebruik van de Content Migration Tool-runner.

Inhoud op maat maken voor klanten

Wanneer u in een adviesscenario werkt, kunt u inhoud voor elk van uw klanten aanpassen met behulp van Content Migration Tool. Elke werkmap fungeert als sjabloon voor uw migratieplan, waardoor u stijl (tekst, afbeeldingen, enz.) kunt toepassen en databronnen voor specifieke klanten kunt vervangen.

Gebruik de volgende stappen om inhoud voor uw klanten aan te passen:

  1. Maak een plan en selecteer de productiesite als de bron en de klantsite als de bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. In de stap Werkmappen van het migratieplan kunt u werkmaptoewijzingen en -transformaties gebruiken om uw inhoud aan te passen. Hieronder staan twee voorbeelden van veelgebruikte transformaties. Zie Migratieplannen: Werkmappen voor een volledige lijst met werkmaptransformaties.

    • Om inhoud te personaliseren, kunt u de transformaties Afbeelding vervangen en Tekst vervangen gebruiken om de werkmap bij te werken met de bedrijfsnaam en het logo van een klant.

    • Als het om databronnen gaat, kunt u de transformaties Tabel vervangen/Schemanaam of Aangepaste SQL instellen gebruiken om inhoud voor uw klant te wijzigen.

  3. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

Omgevingsmigratie

U kunt Content Migration Tool gebruiken om inhoud te migreren tussen Tableau Server-omgevingen.

Gebruik de volgende stappen om inhoud te migreren tussen Tableau-implementaties:

  1. Maak een plan en selecteer de site waarvan u wilt migreren als uw bron. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. Selecteer de inhoud die u wilt migreren vanaf uw bronsite. U kunt volledige projecten, specifieke werkmappen en databronnen, en gebruikersmachtigingen selecteren.

  3. Maak toewijzingen voor gebruikersmachtigingen om inhoud aan te passen en te beveiligen. Zie Migratieplannen: Machtigingen en eigendom voor meer informatie.

  4. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

Tips
- Voordat u een omgevingsmigratie uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u de Migratiebeperkingen begrijpt wanneer u Content Migration Tool gebruikt.
- U kunt uw inhoud in fasen migreren, inhoud iteratief testen en valideren voordat de definitieve migratie is voltooid. Er is geen sprake van serverdowntime als u deze migratiemethode gebruikt. Het kan een vervanging zijn voor het importeren/exporteren van sites.
- Een Content Migration Tool-migratie verwerkt geen ingesloten referenties, abonnementen en aangepaste weergaven. Deze zullen handmatig moeten worden gemigreerd.

Externe inhoud delen

U kunt de Content Migration Tool gebruiken om interne inhoud te delen met externe samenwerkingspartijen, zonder toegang tot uw site toe te staan. Hierdoor blijven uw data veilig en kunt u alleen geselecteerde werkmappen en databronnen publiceren. Zodra inhoud is gedeeld, melden samenwerkingspartijen zich aan op hun Tableau Server-site om inhoud te bekijken en wijzigingen aan te brengen, zonder dat dit invloed heeft op de inhoud die op uw interne server is opgeslagen.

Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat de inhoud die u deelt compatibel is tussen de interne (bron) en externe (bestemming) sites. De externe site moet dezelfde versie of een latere versie van Tableau gebruiken als de interne site. Zie Werkmappen compatibel maken tussen versies in de Help van Tableau Desktop voor meer informatie over compatibiliteit.

Gebruik de volgende stappen om inhoud extern te delen:

  1. Werk met de externe sitebeheerder om een gebruikersaccount te bepalen dat publicatierechten op de site heeft. U gebruikt dit gebruikersaccount om het migratieplan te maken. Zie Siterollen voor gebruikers instellen en Machtigingen voor meer informatie.

  2. Interne inhoud voorbereiden. Als best practice raden we aan om de inhoud op de interne server te scheiden in een project, met vergrendelde machtigingen en strikte beheerregels. Werkmappen en databronnen moeten duidelijk worden gelabeld om aan te geven dat de inhoud voor extern gebruik is. Zie Projecten gebruiken om toegang tot inhoud te beheren voor meer informatie.

    Opmerking: Inhoud die met externe sites wordt gedeeld, moet dataextracten gebruiken, tenzij de databron openbaar toegankelijk is. Zie Uw data extraheren en Databronnen vervangen in de Help van Tableau Desktop voor meer informatie over het aanmaken van extracten en het vervangen van databronnen.

    Als u beveiliging op rijniveau hebt geïmplementeerd, moeten deze databronnen worden bijgewerkt om gebruikersfilters en overige details voor de externe site weer te geven. Zie Toegang beperken op datarijniveau in de Help van Tableau Desktop voor meer informatie over beveiliging op rijniveau.

  3. Maak een plan en selecteer de interne site als de bron en de externe site als de bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  4. Selecteer de inhoud die u wilt delen met de externe site. U kunt volledige projecten, specifieke werkmappen en databronnen, en gebruikersmachtigingen selecteren.

  5. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

Databasemigraties valideren

Deze gebruikscasus is voor wanneer u inhoud wilt valideren na een migratie van de onderliggende databases. Een voorbeeld van databasemigratie is de overstap van SQL Server naar Snowflake. CMT kan u helpen bij het valideren of de inhoud die uit beide databronnen is opgebouwd dezelfde is als de inhoud voordat u uw migratie voltooit, maar het kan de daadwerkelijke databasemigratie niet uitvoeren.

Gebruik de volgende stappen om databasemigraties te valideren:

  1. Maak een plan en selecteer de Tableau-site die u als bron wilt gebruiken. In dit voorbeeld beschrijven we een migratie tussen projecten op dezelfde Tableau-site, dus selecteer dezelfde site als uw bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. Configureer de migratie om uw inhoud te kopiëren naar een nieuw project. Laten we het bronproject Project A noemen en het nieuwe of het bestemmingsproject Project B noemen.
    • Wijzigingen in werkmappen: Maak een werkmaptoewijzing om Project A te wijzigen in Project B. Zie Migratieplannen: Werkmappen voor een volledige lijst met werkmaptransformaties.

    • Wijzigingen in databronnen: Maak een databrontoewijzing om Project A te wijzigen in Project B. Zie Migratieplannen: Gepubliceerde databronnen voor een volledige lijst met databrontransformaties.

  3. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

  4. Werk de inhoud bij in Project B met de nieuwe databaseverbindingen of vervang de databronnen. Dit moet handmatig worden gedaan via authoring.

  5. Test elke werkmap in Project A met de tekst in Project B en controleer of er inconsistenties in de data zijn als gevolg van de wijziging in de databron.

  6. Nadat u hebt bevestigd dat alles werkt zoals verwacht, overschrijf de inhoud in Project A met de bijgewerkte inhoud in Project B.

    Opmerking: Als de inhoud al bestaat in het bestemmingsproject en u de publicatieopties Nieuwere werkmappen overschrijven en Nieuwere databronnen overschrijven niet selecteert, wordt de inhoud niet gekopieerd naar het bestemmingsproject.

Geografische inhoudsmigratie

Als u een geografisch verspreide omgeving met meerdere sites onderhoudt, moet een deel van deze inhoud worden gedeeld en toegankelijk zijn op alle servers. In deze gebruikscasus wordt beschreven hoe u inhoud kunt migreren tussen servers in verschillende geografische gebieden. De server kan zich in hetzelfde land of op verschillende continenten bevinden.

Best practices:
- We raden u aan prioriteit te geven aan de inhoud die u het meest nodig hebt. Content Migration Tool mag niet worden gebruikt om volledige serveromgevingen te kopiëren naar meerdere geografische gebieden.
- We raden u aan inhoud in één richting te migreren, dat wil zeggen alleen van primair naar secundair. Hier gebruiken we de term Primair om de bronsite aan te geven en Secundair om de bestemming aan te geven. U kunt een of meer bestemmingen hebben door meerdere migratieplannen te maken.

Gebruik de volgende stappen om te migreren tussen Tableau Server die verspreid zijn over verschillende geografische gebieden:

  1. Maak een plan en selecteer de primaire site als de bron en de secundaire site als de bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. Selecteer inhoud die u wilt delen tussen primair en secundair.

  3. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

  4. Om het uitvoeren hiervan regelmatig te plannen, kunt u dit scripten als een taak met behulp van de Content Migration Tool-runner en dit plannen. Zie De Content Migration Tool van Tableau-consolerunner gebruiken voor meer informatie over het gebruik van de Content Migration Tool-runner.

  5. Controleer de inhoud op de bron periodiek om te bepalen of er nieuwe items aan het migratieplan moeten worden toegevoegd.

Sites consolideren

Als u de inhoud van meerdere sites op één site moet combineren (als bijvoorbeeld een organisatorische herstructurering de manier heeft veranderd waarop uw sites moeten worden ingedeeld), kunt u Content Migration Tool gebruiken om dit te doen.

Opmerking: Voordat u sites consolideert, moet u ervoor zorgen dat u de beperkingen begrijpt bij het migreren van inhoud met behulp van Content Migration Tool. Zie Migratiebeperkingen voor meer informatie.

Gebruik de volgende stappen om alle werkmappen en databronnen te kopiëren van de ene site naar de andere:

  1. Maak een plan en selecteer de site die u wilt consolideren als de bron. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. Selecteer Alle projecten op de pagina Bronprojecten en klik op Volgende.

    Als er op de bestemmingssite een project met dezelfde naam bestaat, wordt de inhoud gemigreerd naar dezelfde map.

  3. Selecteer uw voorkeuren voor de bestemmingssite op de pagina Projectopties en klik op Volgende.

    Als de inhoud al bestaat in het bestemmingsproject en u de overschrijfoptie niet selecteert, wordt de inhoud niet gekopieerd naar het bestemmingsproject.

  4. Selecteer Alle werkmappen op het scherm Werkmapselectie.

  5. (Optioneel) Als u gepubliceerde databronnen kopieert:

    • Klik in het linkernavigatiemenu onder Gepubliceerde databronnen op Selectie.

    • Selecteer Alle databronnen.

  6. Klik op Migratie uitvoeren en controleer het migratieplan. Als u klaar bent, klikt u op Uitvoeren onderaan het scherm om de migratie uit te voeren.

Herhaal deze stappen totdat u alle sites hebt geconsolideerd. Zie Planning in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

Onderhoudstaken

U kunt Content Migration Tool gebruiken om diverse onderhoudstaken uit te voeren.

Verouderde inhoud taggen

Door Content Migration Tool te gebruiken, kunt u het archiveren van verouderde inhoud beheren. U kunt bijvoorbeeld een plan ontwikkelen dat volgens een regelmatige planning wordt uitgevoerd en automatisch inhoud kan herkennen die is getagd als Verouderde inhoud en deze naar een archiefproject kan verplaatsen. Na een bepaalde tijd kan de inhoud van dit project uit het systeem worden verwijderd. Zie Migratieplannen: Werkmappen voor meer informatie.

Inhoud herstellen

U kunt Content Migration Tool gebruiken om inhoud die (per ongeluk of doelbewust) uit de productie-Tableau Server is verwijderd te herstellen met inhoud van een back-upserver. Het herstelproces is eenvoudig en vereist geen downtime, vergeleken met het herstellen via een back-upbestand.

Gebruik de volgende stappen om inhoud te herstellen vanuit een back-upserver:

  1. Maak een plan en selecteer de back-up-Tableau Server als de bron en de productieserver als de bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. Selecteer de inhoud die u wilt herstellen vanuit de back-up-Tableau Server.

  3. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

  4. Controleer de inhoud op de productieserver.

Gedeeltelijke back-up

Zodra u een back-up-Tableau Server-omgeving hebt, kunt u Content Migration Tool gebruiken om nieuwe inhoud over te dragen van de productie naar de back-up-Tableau Server. Zie het whitepaper Calamiteitenherstel voor Tableau Server voor meer informatie als u geen back-up-Tableau Server-omgeving hebt geconfigureerd.

Opmerkingen:
- Zorg ervoor dat u de Migratiebeperkingen begrijpt wanneer u Content Migration Tool gebruikt voordat u een gedeeltelijke back-up uitvoert. Mogelijk moet u nog steeds periodiek een volledige back-up maken en herstellen om een back-up te maken van alle inhoud van Tableau Server. Zie Een volledige back-up maken van Tableau Server en Tableau Server herstellen voor meer informatie.
- Content Migration Tool mag niet worden gebruikt om uw eerste back-up uit te voeren.

Gebruik de volgende stappen om een gedeeltelijke back-up van uw inhoud uit te voeren:

  1. Maak een plan en selecteer de back-up-Tableau Server als de bron en de productieserver als de bestemming. Zie Een plan maken in het onderwerp Overzicht migratieplan voor meer informatie.

  2. Selecteer de inhoud waarvan u een back-up wilt maken. U kunt volledige projecten, specifieke werkmappen en databronnen, en gebruikersmachtigingen selecteren. Als u alleen nieuwe inhoud wilt migreren, controleert u of de publicatieopties Nieuwere werkmappen overschrijven en Nieuwere databronnen overschrijven niet zijn geselecteerd. Zie Migratieplannen: Werkmappen voor meer informatie.

  3. U kunt het plan nu verifiëren en uitvoeren. Als u klaar bent, klikt u op Migratie uitvoeren om de planningsfase te beëindigen en de uitvoering van uw plan voor te bereiden.

  4. Om het uitvoeren hiervan regelmatig te plannen, kunt u dit scripten als een taak met behulp van de Content Migration Tool-runner en dit plannen. Zie De Content Migration Tool van Tableau-consolerunner gebruiken voor meer informatie over het gebruik van de Content Migration Tool-runner.

Bedankt voor uw feedback.De feedback is verzonden. Dank u wel.