Tableau Services Manager-jobb

TSM-jobb är administrativa uppgifter som underlättar konfigureringen och underhållet av Tableau Server. De här jobben körs i Tableau Services Manager.

Här följer några av de huvudsakliga TSM-jobben:

• Rensning: Det här jobbet skapas när rensningskommandot tillämpas i Tableau Server. Med rensningskommandot tar du bort gamla loggfiler och temporära filer. Mer information om rensning av TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm maintenance.

• Driftsättningar: Det här jobbet skapas för att kunna tillämpa valfri konfigurationsuppdatering som utförs i Tableau Server. Det kan initieras antingen via TSM-webbgränssnittet eller TSM CLI. Mer information om TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm pending-changes. Här följer några exempel på konfigurationsuppdateringar: aktivera SSL, aktivera Kör som användare och ändringar i servertopologi.

Jobbet kan ta längre tid än det tidigare om det innehåller fler topologiändringar och hur pass komplexa de är. Om den tidigare ändringen till exempel var relaterad till het topologi och den nuvarande inte är det, kan jobbet ta längre tid än det tidigare.

• Skapa säkerhetskopia: Det här jobbet skapas när säkerhetskopieringskommandot tillämpas i Tableau Server. Med säkerhetskopieringskommandot skapas en säkerhetskopieringsfil av Tableau-data (data i Fillagring och på lagringsplatsen). Mer information om säkerhetskopiering av TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm maintenance backup.

Hur lång tid säkerhetskopieringen tar beroende på hur mycket data som ska säkerhetskopieras. Om antalet data är större än tidigare säkerhetskopiering tar det därmed längre tid att slutföra.

• Initiera Tableau Server: Med det här jobbet initieras Tableau Server under installationsprocessen. Mer information om TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm initialize

• Återställa: Det här jobbet skapas när återställningskommandot tillämpas i Tableau Server. Med återställningskommandot återställs Tableau Server-data från säkerhetskopian. Mer information om återställning av TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm maintenance. Hur lång tid det tar för att slutföra återställningsjobbet beror på storleken på säkerhetskopian. Om den är större än de tidigare kommer återställningsjobbet alltså att ta längre tid att slutföra.
  • Starta server: Jobbet skapas och startar alla stoppade Tableau Server-processer. Det kan initieras antingen via TSM-webbgränssnittet eller TSM CLI. Mer information om TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm start.

• Stoppa server: Jobbet skapas och stoppar alla Tableau Server-processer som körs. Det kan initieras antingen via TSM-webbgränssnittet eller TSM CLI. Mer information om TSM-kommandoradsgränssnittet finns i tsm stop.

Avsluta tsm-jobb

Jobben går att avsluta antingen via TSM-webbgränssnittet eller TSM kommandoradsgränssnittet. Mer information om TSM-kommandoradsgränssnittet finns i Avbryta TSM-jobb.