Avbryta TSM-jobb

TSM-jobb kan avbrytas via TSM-webbgränssnittet eller TSM CLI. Det finns många olika TSM-jobb men bara vissa kan avbrytas när de väl är i drift. Alla jobb som ännu inte har påbörjats kan avbrytas med TSM CLI.

TSM-webbgränssnitt: För jobb som kan avbrytas medan de körs finns alternativet Avbryt tillgängligt i dialogrutan Jobb, såsom visas nedan:

TSM CLI: Se tsm jobs för att avbryta jobb med TSM CLI.

Se Tableau Services Manager-jobb för mer generell information om TSM-jobb.

Avbryta jobb som pågår

Endast vissa jobb kan avbrytas medan de körs: Rensa, avveckla fillagring, skapa säkerhetskopia, starta om servern och starta servern. Hur du avbryter kan skilja sig beroende på jobbet, och tillståndet för jobbet, när det avbröts. Detta förklaras i mer detalj nedan:

• Rensning: Om du avbryter ett rensningsjobb stoppas alla tjänster som startades för att göra rensningen. Beroende på när det avbröts, kanske vissa filer raderades och andra inte, vilket resulterar i en partiell rensning.
  • Inaktivera fillagring: Om du avbryter det här jobbet återställer det fillagringstopologin i Tableau Server till det tillstånd som det var innan inaktiveringen påbörjades.
  • Generera säkerhetskopia: Om du avbryter det här jobbet stoppas alla tjänster som används för säkerhetskopiering och Tableau Server försöker ta bort alla filer som skapades som en del av säkerhetskopieringen.
  • Starta om servern:
    • Jobbet avbryts när Tableau Server-processer stoppas: Jobbet avbryts men tjänsterna försöker uppnå ett stoppat tillstånd.
    • Jobbet avbryts medan Tableau Server-processer startar om: Jobbet avbryts men tjänsterna försöker starta om.
  • Starta servern: Jobbet avbryts men processerna försöker fortfarande att starta.
  • Stoppa servern: Jobbet avbryts men tjänsterna försöker stoppa.

Här följer några av de främsta anledningarna till att du kanske vill avbryta ett jobb:

1. Då tsm-jobb endast kan köras ett i taget kan du behöva avbryta ett aktuellt jobb om du istället behöver köra ett annat.
  2. Om jobbet som körs innehåller ändringar på Tableau-servern som du inte hade avsikt att utföra.