Snabbinstallation

Detta ämne innehåller alla steg som krävs för att utföra en grundläggande snabbinstallation av Tableau Server med hjälp av kommandoraden. Syftet med konfigurationen som beskrivs här är att tillhandahålla den snabbaste och enklaste sökvägen till en Tableau Server-installation på en dator som kör CentOS 7.3 och senare eller Ubuntu-distributionen av Linux. Använd den här proceduren som övning och för att testa installation, hantering och användning av Tableau Server innan du påbörjar den faktiska serverdistributionen.

Viktigt: Använd inte den här proceduren som en fristående resurs för att distribuera Tableau Server i en produktionsmiljö. Ta del av innehållet i Installera och konfigurera Tableau Server om du ska distribuera Tableau Server i en produktionsmiljö.

Dessa procedurer kommer att installera en instans av Tableau Server för Linux med följande egenskaper:

Innan du börjar

Läs Innan du installerar …. Följande procedur förutsätter att Linux är installerat på kompatibel maskinvara och i enlighet med de miljökrav som specificeras i det ämnet.

Tänk på att den dator som du installerar på måste uppfylla de minimikrav för maskinvara som anges i Minsta maskinvarukrav och rekommendationer för Tableau Server. Installationsprogrammet installerar inte Tableau Server på system som inte uppfyller minimikraven för maskinvara.

Steg 1: Installera Tableau Server-paketet och starta Tableau Services Manager

Installera Tableau Server med din distributions pakethanterare och kör sedan ett skript för att initiera Tableau Services Manager (TSM). Tableau Services Manager är en uppsättning hanteringsverktyg som används för att installera, konfigurera och hantera Tableau-tjänster.

Initieringsskriptet ingår i det installerade paketet. Mer information finns i Installera och initiera TSM.

1. Logga in som användare med sudo -behörighet på den dator där du vill installera Tableau Server.

2. Gå till katalogen där du kopierade installationspaketet för Tableau Server.

3. Använd pakethanteraren för att installera Tableau Server-paketet.

Installera inte till en plats med en symbolisk länk eller till en mapp på en NFS-volym (Network File System).

• På RHEL-liknande distributioner, bland annat CentOS, kör du följande kommandon, där <version> formateras som större-mindre-underhåll (t.ex: 2019-2-5):

sudo yum update

sudo yum install tableau-server-<version>.x86_64.rpm

Obs! När du använder yum för att installera Tableau Server laddas alla beroende paket ned och installeras automatiskt. Detta är den föredragna installationsmetoden för Tableau. Om det inte är tillåtet i organisationen att använda yum och du måste installera med rpm -i, måste du också installera alla beroende paket separat.

• Kör följande kommandon på Ubuntu, där <version> formateras som större-mindre-underhåll (t.ex: 2019-2-5):

sudo apt-get update
      sudo apt-get upgrade
      sudo apt-get -y install gdebi-core
      sudo gdebi -n tableau-server-<version>_amd64.deb

4. Navigera till mappen scripts:

cd /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/
  5. Kör följande skript för att starta TSM:

sudo ./initialize-tsm --accepteula

6. Stäng terminalsessionen när initieringen är klar:

exit eller logout

Steg 2: Aktivera och registrera Tableau Server

Innan du kan konfigurera Tableau Server måste du aktivera en licens och registrera dig. Mer information finns i Aktivera och registrera Tableau Server.

1. Öppna en Bash-session och logga in med samma konto som tidigare användes för att köra initialize-tsm.

2. Aktivera Tableau Server-licensen. Kör följande kommando:

tsm licenses activate -k <license_key>

3. Registrera Tableau Server Generera en mall som du kan redigera med följande kommando:

tsm register --template > /path/to/registration_file.json

4. Öppna ett textredigeringsprogram, fyll i registreringsfilen, spara den och skicka den sedan med följande kommando:

tsm register --file /path/to/registration_file.json

Steg 3: Konfigurera det lokala identitetsregistret

Du måste konfigurera inställningarna för identitetsregister. Denna procedur förenklar installationen genom att konfigurera identitetsregistret till lokal autentisering. Exempelarbetsböcker installeras som standard. Mer information om hur du kan anpassa dessa standardinställningar finns i Konfigurera initiala nodinställningar.

• Skicka konfigurationsfilen med följande kommando:

tsm-inställningar import -f /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/config.json

Steg 4: Slutför installationen

De sista stegen i installationen är att tillämpa ändringarna, initiera och starta TSM, och sedan skapa administrationskontot. Mer information om dessa steg finns i Konfigurera initiala nodinställningar.

1. Tillämpa de konfigurationer som gjorts i de föregående stegen. Kör följande kommando:

2. tsm pending-changes apply

3. Initialisera och starta Tableau Server. Kör följande kommando:

4. tsm initialize --start-server --request-timeout 1800

5. Skapa administratörskontot för Tableau Server. Kör följande kommando:

tabcmd initialuser --server 'localhost:80' --username 'admin' --password '<password>'

där '<password>' är ett starkt lösenord. Omslut lösenordet och andra argument i enkla citattecken.

Använd admin-kontot som du skapade för att få tillgång till admin-webbsidorna i Tableau Server. Läs mer i Logga in till administrationsdelen av Tableau Server.

Steg 5: Installera PostgreSQL-drivrutiner

Om du vill verifiera att Tableau Server har installerats och fungerar korrekt, och om du vill granska de inbyggda administratörsvyerna, måste du installera PostgreSQL-drivrutinen.

1. Ladda ner PostgreSQL-drivrutiner från nedladdningssidan för drivrutiner(Länken öppnas i ett nytt fönster).

2. Kopiera .jar-filen till den här mappen (du kanske måste skapa den manuellt): /opt/tableau/tableau_driver/jdbc.

3. Starta om TSM:

tsm restart

4. Gå till Administrativa vyer i Tableau Server för att verifiera att drivrutinerna är installerade.