Skapa ett områdesdiagram

Ett ytdiagram är ett linjediagram där området mellan linjen och axeln är skuggat med en färg. Den här typen av diagram används ofta för att representera ackumulerade totalsummor över tid och är det vanligaste sättet att visa staplade linjer. Skapa ett områdesdiagram genom att följa stegen nedan.

De grundläggande byggblocken för ett ytdiagram är följande:

Markeringstyp:Område
Hyllan Kolumner:Dimension
Hyllan Rader:Mätvärde
Färg:Dimension

Följ stegen nedan för att skapa ett områdesdiagram:

1. Öppna Tableau Desktop och anslut till datakällan Urval - Superstore.

2. Navigera till ett nytt arbetsblad.

3. Från rutan Data drar du Orderdatum till hyllan Kolumner.

4. Högerklicka på YEAR (Orderdatum) på kolumnhyllan och välj Månad.

5. Från rutan Data drar du Mängd till hyllan Rader.

6. Från rutanDatum drar du Leveransläge till Färg på kortet Markeringar.

7. På kortet Markeringar klickar du på listmenyn Markeringstyp och väljer Yta.

Visualiseringen uppdateras till följande:

Du kan lägga till formatering i ett ytdiagram. Du kan till exempel redigera färgförklaringen och aktivera markeringsetiketter och kantlinjer. Mer information finns i Formatera på arbetsbladsnivå(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Du kan också använda framhävningsåtgärder med ytdiagram. Om du till exempel väljer en färg i förklaringen eller aktiverar framhävningen så framhävs hela ytan i stället för bara linjen. Mer information finns i Framhävningsåtgärder.