Spara en kartkälla

När du har lagt till en Mapbox-karta eller WMS-server i arbetsboken kan du spara den som en Tableau kartkälla (.tms).

Om du sparar en Mapbox-karta eller WMS-server som en Tableau kartkälla kan du dela din karta med andra så att de snabbt kan importera den till sina egna arbetsböcker och använda den för att skapa nya kartvyer. Mer information om hur du importerar en Tableau-kartkälla till en arbetsbok finns i Importera en kartkälla.

1. Välj Karta > Bakgrundskartor > Karttjänster. Detta öppnar dialogrutan Karttjänster.

2. Välj den karta som du vill spara som en Tableau-kartkälla och klicka sedan på Exportera. Då öppnas dialogrutan Exportera anslutning.

3. Skriv ett namn på filen, välj en plats och klicka sedan på Spara.

Tableau-kartkällan innehåller alla standardinställningar för kartlager som du har angett i arbetsboken. Kartkällan innehåller till exempel alla anpassade kartlager som du har valt att visa som standard. Mer information finns i Anpassa kartans utseende i avsnittet Ställ in kartlager.

Obs! Om du ändrar standardinställningarna för alternativ för kartlager bör du exportera kartan igen så att de nya inställningarna inkluderas i filen med kartkällan för Tableau.

Se även:

Välja bakgrundskartor(Länken öppnas i ett nytt fönster)