Utforska data i kartor

Med kartorna i Tableau kan du snabbt hitta platser och analysera data i hela världen. Du kan utforska och interagera med kartvyer på många sätt. Du kan zooma in och ut, panorera och välja markeringar med verktygsfältet för vyer. Du kan också söka efter platser i hela världen med kartsökning.

Om du inte ser visningsverktygsfältet eller kartsökningsikonen, eller om du inte kan panorera eller zooma, beror det förmodligen på att arbetsboksutvecklaren har valt att anpassa hur andra kan interagera med vyn.

Arbetsboksutvecklaren kan välja att dölja vyns verktygsfält och kartsökningsikonen så att de inte visas i vyn. På samma sätt kan arbetsboksutvecklaren välja att stänga av panorerings- och zoomfunktionerna, och därigenom begränsa hur användarna kan interagera med vyn.

Se Anpassa hur användare interagerar med din karta(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.

Välja markeringar, panorera och zooma

Du kan använda vyns verktygsfält i vyns övre vänstra hörn när du vill välja markeringar, panorera eller zooma in och ut ur en kartvy. Mer information finns i Vyerna Zooma och panorera, och Välj markeringar.

Sök efter platser

Du kan använda kartsökningsikonen när du ska söka efter platser i kartvyn. Mer information finns i Konfigurera kartsökningsalternativ(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Hitta din aktuella plats

Om du utforskar en kartvy i Tableau Server eller Tableau Cloud kan du använda lokaliseringsknappen om du snabbt vill panorera och zooma in din aktuella plats. Du gör det genom att klicka på kartsökningsikonen i vyns översta vänstra hörn och sedan klicka på lokaliseringsknappen bredvid den sökruta som visas.

Obs! Sökning efter aktuell plats stöds inte i Tableau Desktop.

Obs! När du klickar på lokaliseringsknappen kan du få en uppmaning i webbläsaren om att ge Tableau åtkomst för att hitta din aktuella plats. Om du blockerar åtkomst kan Tableau inte zooma in på din aktuella plats.

Återgå till den initiala vyn

När du har zoomat in och ut ur vyn, eller panorerat till en ny plats, kan du gå tillbaka till den initiala kartvyn. Gör så här:

Klicka på knappen Återställ axlar i visningsverktygsfältet i Tableau Desktop.

Klicka på knappen Zoomstart i visningsverktygsfältet i Tableau Server eller Tableau Cloud.