Sök efter platser på kartan

Med kartsökning kan du hitta platser i en kartvy så att du snabbt kan utforska och inspektera data. Ikonen för kartsökning finns i det övre vänstra hörnet på vyn. När du klickar på sökikonen visas en sökruta.

När du börjar skriva i sökrutan föreslår kartsökningen möjliga platser som finns i din kartvy. Förslagen baseras på platsnamn och text i din datakälla.

Du kan söka efter följande platstyper:

• Kontinent
  • Land
  • Län eller landskap
  • Kommun
  • Stad
  • Postnummer

Välj en plats från listan med förslag för att panorera och zooma till den platsen på kartan.

Dölj kartsökning

Som standard visas ikonen för kartsökning i det övre vänstra hörnet på vyn. När du publicerar en vy till Tableau Server eller Tableau Cloud eller delar vyn via Tableau Reader så finns ikonen för kartsökning kvar i vyn. Om du inte vill att deltagare ska kunna söka efter platser i kartvyn så kan du dölja ikonen för kartsökning.

Mer information om hur du visar och döljer ikonen för kartsökning finns i Anpassa hur användare interagerar med din karta.