Använd partnerbyggd koppling från Tableau Exchange

Tableau Desktop har dussintals kopplingar att välja från. Du hittar också fler kopplingar som skapats av parter i Tableau Exchange.

Obs! Kopplingar från Tableau Exchange stöds för närvarande inte för användning med Tableau Bridge.

Information om att skapa din egen koppling och skicka in den till Tableau Exchange finns i Connectors Built with the Tableau Connector SDK(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Välj och installera en partnerbyggd koppling

Kopplingar som utvecklats av våra partner eller andra typer av anpassade kopplingar finns i rutan Anslut. De här kopplingarna finns under Ytterligare anslutningar, och du hittar dem också på sidan med kopplingar i Tableau Exchange.

1. Klicka på Anslutningar i den vänstra rutan.
  2. Klicka på den koppling som ska användas i sektionen Ytterligare anslutningar på rutan Anslut.
  3. Klicka på Installera och starta om Tableau.

När kopplingen är installerad visas den i sektionen Till en server i rutan Anslut.

Obs! Om det visas en varning om att kopplingarna inte kan läsas in ska den .taco-fil som behövs installeras från sidan Kopplingar i Tableau Exchange. Besök Tableau Exchange om du uppmanas att installera drivrutinerna. Där finns anvisningar för nedladdning av drivrutiner och platser.

Upprätta anslutningen

Så här ansluter du till dina data med hjälp av den koppling som du har installerat från Tableau Exchange:

1. Starta Yableau och välj namnet på den koppling du installerade under Anslut. För en fullständig lista över dataanslutningar väljer du Mer under Till en server.

2. Ange informationen som efterfrågas för att upprätta anslutningen.

Om tabell- eller schemanamnen inte står på listan, klickar du på sökikonen eller anger namnet i textrutan och klickar på sökikonen. Sedan väljer du namnet.

Arbeta med dina data

När du ansluter till data med en partnerbyggd koppling har den samma funktioner som Tableau-stödda kopplingar. När du är ansluten kan du:

Obs! Det går för närvarande inte att publicera i Tableau Cloud med partnerbyggda kopplingar.