Kopplingar skapade med Tableau Connector SDK

Tableau har utmärkt anslutning, som gör att du kan visualisera data var du än befinner dig. Förutom de dussintals integrerade kopplingar och ytterligare kopplingar som skapats av partners (finns på Tableau Exchange(Länken öppnas i ett nytt fönster)), erbjuder Tableau verktygen för att skapa en anpassad koppling med Tableau Connector SDK.

Obs! Kopplingar som skapats med Tableau Connector SDK kallas ibland för plugin-program, eftersom de ”pluggas in” till Tableau så att de kan ansluta till dina data.

Om Tableau Connector SDK och kopplingsfiler

Du kan använda Tableau Connector SDK för att skapa och anpassa en koppling. Kopplingar som skapats av partners (vare sig de har skapats av dig eller någon annan) stöder vanligtvis de flesta funktionerna hos de inbyggda Tableau-kopplingarna. Dessa inkluderar att definiera en datakälla(Länken öppnas i ett nytt fönster), visualisera dina data(Länken öppnas i ett nytt fönster), publicera till en server(Länken öppnas i ett nytt fönster) (om servern har kopplingen), och så vidare.

Varje koppling består av en uppsättning XML- och JavaScript-filer, komprimerade till en enda komprimerad .jar-fil och med filtillägget ”.taco”. Denna TACO-fil signeras av utvecklaren med hjälp av en betrodd offentlig certifieringsmyndighet. XML- och JavaScript-filer är konfigurationsfiler som beskriver:

• Användargränssnittselement som behövs för att samla in användardata för att skapa en anslutning till en datakälla
  • Eventuella dialekter eller anpassningar som behövs för anslutningen
  • Så här ansluter du via ODBC- eller JDBC-drivrutinen

En koppling som har utvecklats med hjälp av Tableau Connector SDK är lämplig för anslutning till en ODBC- eller JDBC-drivrutin som gränssnitt via SQL. Den underliggande tekniken fungerar bra med relationsdatabaser.

Obs! Kopplingar som skapats av partners stöds inte av Tableau. Om du använder en koppling som har skapats av en partner i Tableau Exchange kan du dock klicka på länken Support på den kopplingens sida för att få hjälp.

Skapa en egen koppling

För att skapa en egen anpassad koppling använder du verktygen och instruktionerna i Tableau Connector(Länken öppnas i ett nytt fönster) SDK-lagringsplatsen på GitHub.

Obs! Skicka in ett problem på GitHub(Länken öppnas i ett nytt fönster) om du hittar ett problem med SDK eller någon av utvecklarproverna.

Skicka en koppling till Tableau Exchange

Om du vill skicka in din koppling till Tableau Exchange följer du stegen som beskrivs i Tableau Connector SDK.

Använd en koppling som skapats med Tableau Connector SDK

När du har skapat en koppling med Tableau Connector SDK följer du dessa steg för att använda den med Tableau:

1. Ladda ner kopplingsfilen, [kopplingens namn].taco.
  2. Placera .taco-filen i följande katalog (standardplats):
    • För 2021.2 och senare:
      För Tableau DesktopFör Tableau Prep BuilderFör Tableau Server, Tableau Prep Conductor, Tableau Prep Flow Authoring
      • Windows – C:\Användare\[Windows-användare]\Dokument\Min Tableau-lagringsplats\Kopplingar
      • macOS – /Användare/[användare]/Dokument/Min Tableau-lagringsplats/Kopplingar
      • Windows: C:\Användare\[Windows-användare]\Dokument\Min Tableau Prep-lagringsplats\Kopplingar
      • MacOS: /Användare/Dokument/Min Tableau Prep-lagringsplats/Kopplingar
      • Windows: C:\Program\Tableau\Kopplingar

• Linux: /opt/tableau/kopplingar

• För 2021.1 och tidigare:
      För Tableau DesktopFör Tableau Prep BuilderFör Tableau Server, Tableau Prep Conductor, Tableau Prep Flow Authoring
      • Windows – C:\Användare\[Windows-användare]\Dokument\Min Tableau-lagringsplats\Kopplingar
      • macOS – /Användare/[användare]/Dokument/Min Tableau-lagringsplats/Kopplingar
      • Windows: C:\Användare\[Windows-användare]\Dokument\Min Tableau Prep-lagringsplats\Kopplingar
      • MacOS: /Användare//Dokuments/Min Tableau Prep-lagringsplats/KopplingarTill Tableau
      • Tableau Server: [Tableau_Server_Installation_Directory]/data/tabsvc/vizqlserver/kopplingar

För att aktivera din anslutning för Prep måste du också lägga till din taco på följande platser:

• Tableau Prep Conductor: [Tableau_Server_Installation_Directory]/data/tabsvc/flowprocessor/kopplingar
      • Tableau Prep Flow Authoring: [Tableau_Server_Installation_Directory]/data/tabsvc/flowqueryservice/kopplingar
  3. Installera ODBC- eller JDBC-drivrutinen innan du ansluter. Följ instruktionerna för installation av drivrutinen från datakällan.

När du har installerat kopplingen kommer den att visas i listan över kopplingar i Tableau.

Anslut Tableau till data

1. Starta Tableau. Under Anslut väljer du namnet på kopplingen du just installerade. För en fullständig lista över datakopplingar väljer du Mer under Till en server.
  2. Ange den begärda informationen och välj sedan Logga in.
  3. Vänta tills kopplingen hämtar dina data till Tableau.
  4. Välj bladflik för att starta analysen.

Om inläsningsordning för kopplingar

Om en koppling har samma klass som en koppling som redan har registrerats, kommer den nya kopplingen att avvisas. Detta innebär att först inlästa kopplingen har företräde när två kopplingar delar samma klassnamn.

Tableau läser in kopplingarna efter katalog i följande ordning:

1. Inbyggda Tableau-kopplingar
  2. Kopplingar placerade i C:\Program Files\Tableau\Connectors (Windows) eller /opt/tableau/connectors (Linux)
  3. Kontakter placerade i My Tableau Repository/Connectors
  4. (Valfritt) Kopplingar i utvecklingssökvägen som anges av -DConnectPluginsPath