Tips om hur du skapar beräkningar

Nu när du känner till de olika typerna av beräkningar och när du ska använda dem, vet du hur du skapar formeln för dem? Här kan det bli knepigt.

Det finns inget enkelt sätt att veta exakt hur man skapar den perfekta formeln. Det kräver övning och efterforskning. Men här är några sätt att lära dig:

Förstå din fråga eller ditt syfte

Om du känner till vilken typ av data du behöver kan du välja rätt funktion och formatera formeln på rätt sätt. Om du till exempel behöver visa vinst för en order kan du skapa en formel av följande slag: SUM (Försäljning) – SUM (Kostnad).

Lär dig Tableau-funktioner

Det finns många olika funktioner tillgängliga i Tableau. Varje typ har ett annat syfte. Mer information finns i Funktioner i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Så här formaterar du beräkningar

När du har bekantat dig med de olika typerna av Tableau-funktioner och deras syfte ska du lära dig att formatera beräkningar med rätt syntax. Mer information finns i Formatera beräkningar i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Lär av andra exempel

Det kan vara mycket effektivt att lära sig genom exempel. Försök samla in en lista över vanliga beräkningar som ska användas i din dagliga analys. Det finns flera tillgängliga resurser:

Har du fortfarande problem?

Be om hjälp från Tableau Community(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Också i den här serien:

Om beräkningar i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Beräkningstyper i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Välja rätt beräkningstyp(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Mer innehåll om beräkningar:

Komma igång med beräkningar i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Skapa ett enkelt beräknat fält(Länken öppnas i ett nytt fönster)