Skapa ett enkelt beräknat fält

Ibland saknar datakällan fält (eller kolumner) som du behöver för din analys. Datakällan kan till exempel innehålla fält med värden för försäljning och vinst, men inte för Vinstkvot. Om så är fallet kan du skapa ett beräknat fält för resultatförhållandet med hjälp av data från fälten Försäljning och Vinst.

I det här avsnittet lär dig skapa ett enkel beräknat fält med hjälp av ett exempel.

Steg 1: Skapa det beräknade fältet

1. I ett arbetsblad i Tableau väljer du Analys > Skapa beräknat fält.
  2. Ge det beräknade fältet ett namn i Beräkningsredigeraren som öppnas. I det här exemplet kallar vi det beräknade fältet Vinstkvot.

Steg 2: Ange en formel

1. I beräkningsredigeraren anger du följande formel:
    SUM([Profit])/SUM([Sales])

Formler använder en kombination av funktioner, fält och operatörer. Mer information om hur du skapar formler i Tableau finns i Formatera beräkningar i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Funktioner i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster).

2. Klicka på OK när du är klar. Det nya beräknade fältet läggs till i rutan Data med ett likhetstecken (=) framför datatypsikonen för att tala om att det är ett beräknat fält.

Du är nu redo att använda det beräknade fältet i vyn.

Granska ditt arbete! Se hur du skapar ett enkelt beräknat fält i praktiken:

Se även

Komma igång med beräkningar i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Formatera beräkningar i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Funktioner i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Skapa LOD-uttryck i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Omvandla värden med tabellberäkningar(Länken öppnas i ett nytt fönster)