Uppdatera information om Bridge-anslutning

Det här ämnet beskriver hur en datakällas ägare kan uppdatera anslutningsinformationen för en datakälla som ansluter till privata nätverksdata.

Obs! Se Skapa en virtuell anslutningg för information om anslutningsinformation gällande virtuella anslutningar.

Bädda in eller uppdatera inloggningsuppgifter för databasen

För att livefrågor och schemalagda uppdateringar ska kunna köras som förväntat måste datakällor som kräver användarautentisering ha inloggningsuppgifter för databasen inbäddade i datakällan.

Du kan bädda in inloggningsuppgifter för databasen gällande din datakälla på ett av två sätt: 1) under publiceringen via Tableau Desktop eller 2) efter publiceringen via datakällans flik Anslutning i Tableau Cloud. Proceduren nedan beskriver hur du bäddar in inloggningsuppgifter för databasen på Tableau Cloud. Se Ange autentiseringsuppgifter för åtkomst till dina publicerade data för mer information om att bädda in inloggningsuppgifter för databasen i Tableau Desktop.

1. Logga in på Tableau Cloud och gå till datakällan.

2. Klicka på fliken Anslutningar på sidan Datakälla.

3. Markera kryssrutan bredvid anslutningen, klicka sedan på menyn Åtgärder och välj Redigera anslutning.

4. I dialogrutan Redigera anslutning ska du ange de inloggningsuppgifter för databasen som krävs för att komma åt data och klickar på Spara.

Bädda in eller uppdatera inloggningsuppgifter för databasen för Bridge (äldre version)

Om du använder Bridge-scheman (äldre version) för att uppdatera dina datakällor måste du bädda in inloggningsuppgifterna för databasen i anslutningsinformationen i Bridge-klienten. Den här uppgiften måste utföras även om du integrerade inloggningsuppgifterna för databasen vid publicering på Tableau Desktop.

1. Öppna Windows systemfält och klicka på Bridge-ikonen för att öppna klienten.

2. Anvisa till datakällan och klicka sedan på ikonen Redigera () som visas.

3. I dialogrutan ska du ange de inloggningsuppgifter för databasen som krävs för att komma åt data och sedan klicka på Spara. Ändra filsökvägen för en datakälla.

Ändra filsökvägen för en datakälla

I vissa fall kan du behöva uppdatera filplatsen som klienten refererar till under följande omständigheter:

• Källfilens plats har ändrats

• Datakälla publicerades från en mappad enhet: Om en klient, som används för att utföra uppdatering, körs i tjänstläge och datakällan publicerades från en mappad enhet, måste filsökvägen som klienten refererar till uppdateras för att använda den fullständiga UNC-sökvägen. Windows tjänstkontot som klienten körs på måste även ha åtkomst till filens UNC-sökväg. Vi rekommenderar starkt att klienter som körs i applikationsläge även hänvisar till UNC-sökvägen för dess filbaserade datakällor.

Om du använder onlinescheman kan du ändra sökvägen till datakällfilen så att den använder den fullständiga UNC-sökvägen (Universal Naming Convention) genom att utföra följande steg:

1. Ladda ner datakällan från Tableau Cloud.
  2. Starta Tableau Desktop.
  3. Öppna den publicerade datakällan eller arbetsboken.
  4. Navigera till fliken Datakälla.
  5. Högerklicka på datakällans namn och välj sedan Redigera anslutning.
  6. Skriv UNC-sökvägen till filen i filnavigatorfönstret och filsökvägsfältet. Till exempel: \\servernamn\datakälla.xls.
  7. Välj Server > Publicera datakälla och publicera datakällan.

Du kan bekräfta att UNC-sökvägen känns igen för datakällan i Tableau Desktop genom att högerklicka på datakällan och välja Egenskaper.

Ändra filsökvägen för (äldre)

Om ett Bridge-schema (äldre version) används för att uppdatera sparas datakällan på platsen för filen.

Du kan använda följande procedur för att ändra filsökvägen för datakällan.

1. Öppna Windows systemfält och klicka på Bridge-ikonen för att öppna klienten.

2. Anvisa till datakällan och klicka sedan på ikonen Redigera () som visas.

3. Ange sökvägens platsinformation i dialogrutan och klicka sedan på Spara.

Använd .tdc-filer för generiska JDBC- eller ODBC-anslutningar

Du kan använda stegen som beskrivs nedan för att garantera att anpassningar för generiska JDBC- eller ODBC-anslutningar som är aktiverade via en Tableau Datasource Customization-fil (TDC) även används av Bridge.

Steg 1: Anpassa den allmänna JDBC- eller ODBC-anslutningen

Se Anpassa och ställa in en anslutning(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau-hjälpen om du inte redan känner till vilka typer av anpassningar du kan göra på JDBC- och ODBC-anslutningar och hur du skapar en TDC-fil.

Steg 2: Spara TDC-filen på Min Tableau Bridge-lagringsplats

Du måste spara TDC-filen på den plats som anges i proceduren nedan för att Bridge ska kunna använda de anpassningar som skapas för generiska ODBC- eller JDBC-anslutningar. För att uppdatera JDBC- eller ODBC-anslutningar via Bridge-pooler måste detta steg utföras för alla klienter i poolen.

1. Gå till mappen Datakälllor på Min Tableau Bridge-lagringsplatsen på den dator där klienten finns installerad.

Standardplatsen för konfigurationsmappen är C:\Användare\jjohansson\Dokument\Min Tableau Bridge-lagringsplats\Datakällor.

2. Placera TDC-filen (.tdc) i mappen Datakällor.

3. Avsluta och starta om klienten för att aktivera ändringarna. Sättet som du startar om klienten varierar beroende på om klienten körs i program- eller serviceläge.

• För programläge – välj Avsluta på klientmenyn.
    • För serviceläge – välj Program på listrutemenyn Läge och välj sedan Avsluta på klientmenyn.
  4. Upprepa steg 1–3 för alla klienter i poolen.

Obs!

• När TDC-filen har sparats på önskad plats tillämpas anpassningar på alla generiska JDBC- eller ODBC-anslutningar till samma underliggande data.
  • För att validera att TDC-filen används kan du granska klientens loggfiler (till exempel C:\Användare\jjohansson\Documents\Min Tableau Bridge-lagringsplats\Loggar) för någon av följande loggposter:

• Found matching TDC
    • Applying customization for genericjdbc eller Applying customization for genericodbc

Ändra anslutningstyp

En datakälla kan använda en av två olika anslutningstyper: live eller extrakt. Anslutningstypen fastställer med vilken frekvens innehållet kan uppdateras för att återspegla ändringarna i underliggande data. Beroende på datan som ansluts till, kan vissa datakällor ha live- eller extraktanslutningar, medan andra datakällor endast kan ha extraktanslutningar. Mer information finns i Anslutningar med Bridge.

Om du vill ändra anslutningstypen för en inbäddad datakälla i en arbetsbok läser du Redigera datakällan.

Reparera anslutningar

Vid vissa tillfällen kan något hända som gör att en eller flera av anslutningarna slutar fungera normalt. När detta händer visas en avisering i klienten. Den ger dessutom vanligtvis information som kan hjälpa till att hitta orsaken till problemet. Men om aviseringen inte kan erbjuda någon felsökningsinformation och klienten körs i läget Tjänst, kan du använda alternativet Reparera för att försöka återställa anslutningarna.

1. Öppna Windows systemfältet och högerklicka på Bridge-ikonen.

2. Välj Reparera i listrutemenyn. Det här alternativet stoppar och startar om tjänsten. Detta kan vara nog för att lösa problemet.