Hantera e-postvarningar för Bridge

En schemalagd uppdatering kan misslyckas av flera olika anledningar. Som ägare till en datakälla är det viktigt att vara medveten om dessa problem med uppdateringar så att du kan felsöka eventuella problem och minimera brott i dataaktualiteten.

Om de har aktiverats av platsadministratören får du e-postavisering om uppdateringsfel för alla datakällor som du är ägare till. När uppdateringar av dina datakällor hanteras av Bridge (genom uppdateringsscheman online (tidigare kallad Rekommenderad) eller Bridge-scheman (äldre)), kommer typen av aviseringar du får, när du får dem, och de du kan konfigurera, skilja sig åt från Tableau Cloud-varningar.

Obs! Det här ämnet gäller endast för Bridge-datakällor. E-postaviseringar om virtuella anslutningar från Bridge stöds för närvarande inte.

Skillnader i e-postaviseringar från Bridge

• E-postmeddelanden om misslyckade uppdateringar på grund av timeout skickas när tidsgränsen överskrids. Till skillnad från uppdateringar som körs direkt på Tableau Cloud går tidgränsen för Bridge-uppdateringar ut efter 24 timmar (standard). En tidsgräns för uppdateringar kan dock ökas (eller sänkas) via varje enskild Bridge-klient av en platsadministratör. Mer information finns i Ändra Bridge-klientinställningar.

• Förutom e-postmeddelanden om uppdateringsfel får ägaren till datakällan e-postvarningar på grund av följande två scenarier:

• Bridge-klienten körs inte: När en framtida schemalagd uppdatering inte kan starta då klienten som är länkad till datakällan inte körs.

• Ofullständig uppdatering: När en schemalagd uppdatering inte har slutförts efter en viss tidsperiod.

• Datakällans ägare och platsadministratörer får e-postmeddelanden med felmeddelanden för följande bakgrundsprocessorkörningar:

• Bridge-poolen körs på maxkapacitet: När extraktuppdateringar inte kan köras eftersom poolen körs på maxkapacitet.

• Inga klienter i Bridge-poolen: När extraktuppdateringar inte kan köras då det inte finns några klienter i poolen.

• Uppdateringsjobbet misslyckades: När ett uppdateringsjobb misslyckas av andra skäl än att det inte finns några klienter i den namngivna poolen eller att poolen körs på maxkapacitet. Detta omfattar uppdateringsjobb i bakgrundsprocessorn som inte kan skickas till Bridge-klienten.

Obs! Det finns ingen daglig gräns för antalet felmeddelanden du kan få för bakgrundsprocessorvarningar.

• För en specifik datakälla skickar Tableau Cloud e-post gällande de första fem på varandra följande problemen med uppdateringar (d.v.s. uppdateringsfel, aviseringar om att klienten inte körs eller aviseringar om att uppdateringen inte har slutförts) den första dagen. Om datakällan fortsätter att ha problem med uppdateringarna efter den första dagen, skickar Tableau Cloud ett e-postmeddelande per dag.

• En datakällas ägare kan ta emot upp till tio e-postmeddelanden. Per dag skickas ett e-postmeddelande per datakälla med aktiva och på varandra följande problem med uppdateringarna. En dag definieras som en tidsperiod på 24 timmar från och med tidpunkten för den första uppdateringen om ett problem.

• E-postprenumerationer som initieras av datauppdateringar stöds inte för vyer eller arbetsböcker som förlitar sig på Bridge-extraktionsdatakällor för att hålla data uppdaterade. Se E-postmeddelanden om prenumerationen saknas för mer information.

Konfigurera gruppering

Extraktuppdateringar kan misslyckas på grund av problem med Bridge-poolen och belastningsutjämning. Platsadministratörer kan konfigurera och hantera poolning för Bridge-klienter genom att lägga till en ny pool eller ändra poolningskapaciteten. Mer information finns i Konfigurera Bridge-klientpoolen och Hantera storleken på Bridge-poolen.

Konfigurera e-postvarningar för ofullständiga uppdateringar för äldre scheman

För datakällor som använder Bridge-scheman (äldre version) skickas som standard en e-postavisering gällande uppdateringar 24 timmar efter den schemalagda starttiden för en datakälla som har en ofullständig uppdatering. Ingen e-postavisering skickas om en schemalagd uppdatering slutförs inom 24 timmar efter den schemalagda starttiden.

I vissa fall kanske du vill bli meddelad tidigare än 24 timmar. Om en uppdatering är konfigurerad till att använda Bridge-scheman (äldre version) kan du konfigurera e-postaviseringar till att skickas efter en tidsperiod som bättre överensstämmer med varaktigheten på en specifik uppdatering.

1. Logga in till Tableau Cloud och gå till datakällan.

2. Öppna sidan Datakälla och klicka på fliken Extraktuppdatering och sedan på knappen Markera allt.

E-postaviseringar tar hänsyn till alla scheman för en specifik datakälla när de fastställer när e-postaviseringen ska skickas, även om du bara väljer ett schema.

3. Välj Redigera Uppdatera e-postavisering från menyn Åtgärder.

4. I dialogrutan Uppdatera e-postaviseringar kan du ange antalet timmar och minuter efter en schemalagd uppdateringstid då aviseringen ska skickas. Klicka sedan på OK.

Överväganden vid hantering av varningar

• Endast Bridge-scheman (äldre version): Du kan endast konfigurera e-postaviseringar för uppdateringar som är konfigurerade för Bridge-scheman (äldre version).
  • En e-postavisering per datakälla: Du kan konfigurera en e-postavisering gällande uppdateringar, per datakälla. Om en datakälla har flera uppdateringsscheman skickas e-postaviseringen baserat på nästa schemalagda tid över alla scheman. Se följande två scenarier som visar hur tidsberäkningen för e-postvarningar fungerar.

Scenario 1

Anta att du har en extraktionsdatakälla med en schemalagd uppdatering som är inställd på att köras varje dag kl. 05.00. I det här exemplet tar Bridge vanligtvis 30 minuter att slutföra uppdateringen vid den tiden på dagen.

Om du ställer in 3 timmar för e-postaviseringen får du ett e-postmeddelande runt kl. 08.00 om uppdateringen inte har slutförts vid den tidpunkten.

Scenario 2:

Anta att vi har samma datakälla från Scenario 1, med samma tid angiven för e-postaviseringen mot följande tre scheman:

• Schema 1 – körs varje dag kl. 05.00
    • Schema 2 – körs två gånger i veckan på tisdag och torsdag, kl. 13.00
    • Schema 3 – körs en gång i veckan, på lördag, kl. 24.00

I det här exemplet kan det ta så lite som 30 minuter för Bridge att slutföra uppdateringen kl. 05.00. Under kontorstid kan uppdateringen dock ta upp till 3 timmar att slutföra.

Precis som i det första scenariot får du ett e-postmeddelande om uppdateringen för schema 1 inte har slutförts senast kl. 08.00. Oavsett om uppdateringen för ”schema 1” har slutförts eller inte får du ett e-postmeddelande runt kl. 16.00 på tisdag om uppdateringen för ”schema 2” inte har slutförts. På samma sätt, och oavsett vad som hände på tisdagen, får du ett e-postmeddelande om uppdateringen för ”schema 2” inte har slutförts senast kl. 16.00 på torsdagen. Slutligen får du ett e-postmeddelande om uppdateringen för ”schema 3” inte har slutförts senast kl. 03.00.

• Tiden för e-postaviseringar baseras på den förväntade starttiden på den schemalagda uppdateringen: Tiden du anger för uppdateringen av e-postaviseringen är tiden efter uppdateringens schemalagda starttid. Om du ser e-postaviseringar för ofta eller aldrig får några kan du överväg att öka tiden för att reducera antalet e-postaviseringar eller sänka tiden för att öka antalet e-postaviseringar.

Standard är 24 timmar.

• E-postaviseringar enligt det äldre schemat kan inte stängas av: Även om e-postaviseringar inte kan stängas av kan du öka tiden för dem så att den schemalagda uppdateringen slutförs innan e-postaviseringen skickas.

• E-postmeddelanden om problem med uppdateringar måste vara aktiverade: Förutom att e-postmeddelanden om problem med uppdateringar är aktiverade för platsen (av platsadministratören), måste du som datakällans ägare även ha e-postmeddelanden om problem med uppdateringar aktiverade för ditt konto.

Sluta ta emot e-postvarningar när en klient inte körs

Som standard är Tableau Cloud konfigurerat till att meddela datakällans ägare när schemalagda uppdateringar inte kan starta då Bridge-klienten som är länkad till datakällan inte körs.

Det finns två huvudsakliga anledningar till varför du kan få det här e-postmeddelandet:

• Datorn där klienten körs från är inte påslagen.

• En extraktionsdatakälla är fortfarande associerad med en klient som inte längre används.

Om någon av dessa orsaker gäller för din situation bör du överväg att: 1) se till att datorn där klienten är installerad och att själva klienten körs och 2) om du är platsadministratör, ta bort oanvända kunder från platsen. Om du inte är en platsadministratör kan du ta bort datakällan från klienten. Mer information finns i Schemalagda uppdateringar verkar köras utanför schemat:.