Styra djuplänkar för Tableau Mobile

Länkar till vyer och mätvärden öppnas i Tableau Mobile, om djuplänkar är aktiverade. När användarna klickar på länkar till den här typen av innehåll öppnas länkarna antingen direkt i appen eller i en webbläsare som automatiskt omdirigerar dem till appen.

Tänk på att även om länkar till vyer (enskilda instrumentpaneler eller blad i en arbetsbok) öppnas i Tableau Mobile så öppnas inte länkar till hela arbetsböcker eller projekt i appen. Du hittar en översikt över innehållstyper i Tableau i avsnittet Ta en rundtur på din Tableau-plats.

Inaktivera djuplänkar till Tableau Mobile

Som standard är djuplänkar aktiverade. Om du inaktiverar djuplänkar öppnas länkar i en webbläsare i stället för i Tableau Mobile.

Om du vill inaktivera djuplänkar anger du följande i kommandoradsgränssnittet för Tableau Services Manager:

tsm configuration set -k mobile.deep_linking.on_prem.enabled -v false

Mer information finns i Alternativ för TSM configuration set(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Skillnader i beteende för djuplänkar

När en användare försöker öppna en länk till en vy eller ett mätvärde i Tableau Mobile beror beteendet på följande:

Obs! Länkar till andra typer av innehåll än vyer och mätvärden öppnas i webbläsaren, inte i Tableau Mobile.

Tableau-versionEnhetBeteende
Tableau CloudAndroidLänkar till vyer som skickas av prenumerationer eller aviseringar eller länkar som kopieras eller skickas från dialogrutan Dela öppnas direkt i appen.

Länkar till vyer som kopieras från adressfältet öppnas i webbläsaren och dirigerar vidare till appen.

Länkar till mätvärden från alla källor öppnas i appen.

iOSLänkar från prenumerationer, aviseringar och delning öppnas direkt i appen.

Länkar som kopieras från adressfältet öppnas direkt i appen för iOS 13 och senare. För iOS 12 och tidigare öppnas länkar i webbläsaren och dirigerar vidare till appen.

Tableau ServerAndroid och iOSLänkar från prenumerationer, aviseringar och delning samt länkar som kopieras från adressfältet öppnas i webbläsaren och dirigerar vidare till appen.