Handledning: Kom igång med Tableau Desktop

Lär dig hur du ansluter till data, skapar datavisualiseringar, presenterar dina resultat och delar dina insikter med andra.

Den här handledningen går igenom funktionerna hos version 2022,4 av Tableau Desktop. När du arbetar igenom den här handledningen kommer du att skapa flera vyer i en Tableau-arbetsbok. De steg du kommer att ta och arbetsboken du kommer att arbeta i är baserade på en berättelse om en anställd som arbetar på huvudkontoret för en stor butikskedja. Berättelsen utspelar sig medan du går igenom kontoret och ställer frågor om ditt företag och dess resultat.

Du får lära dig hur du ansluter till data i Tableau Desktop, bygger, presenterar och delar några användbara vyer och använder viktiga funktioner längs vägen. Räkna med mellan en och tre timmar för att slutföra stegen.

Så här går berättelsen ...

Tänk dig att du är anställd i en stor butikskedja. Din chef fick precis försäljningsrapporten för det senaste kvartalet och märkte att försäljningen verkar bättre för vissa produkter än för andra och att vinsten inom vissa områden inte är lika hög som hon hade förväntat sig. Din chef är intresserad av slutresultatet. Det är ditt jobb att titta på den totala försäljningen och lönsamheten för att se om du kan ta reda på vad som ligger bakom dessa siffror.

Hon har också bett dig att identifiera områden som kan förbättras och presentera dina resultat för teamet. Teamet kan granska dina resultat och vidta åtgärder för att förbättra försäljningen och lönsamheten för företagets produktserier.

Du kommer att använda Tableau Desktop för att bygga en enkel vy över dina produktdata, kartlägga produktförsäljning och lönsamhet efter region, bygga en instrumentpanel baserat på dina resultat och sedan skapa en berättelse att presentera. Därefter kommer du att dela dina resultat på webben så att teammedlemmar kan ta en titt på distans.

Expandera avsnitten Läs mer för att se bakgrund och exempel. Testa:

Läs mer: Ansluta till data

Följ datakällan Urval - Superstore första gången. (Vi visar dig hur.) När du har fått grepp om kärnfunktionaliteten i Tableau Desktop kan du testa stegen här nedan med dina egna data.

Steg

Steg 1: Anslut till dina data
Läs allt om startsidan och hur du ansluter till dina data.
Steg 2: Ta en första titt genom att dra och släppa
Lär känna Tableau-arbetsytan, lär känna språket i Tableau och börja undersöka dina data.
Steg 3: Fokusera på dina resultat
Ställ djupare frågor och använd ytterligare verktyg för att förfina dina vyer och få insikter om dina data.
Steg 4: Utforska dina data geografiskt
Lär dig att rita upp dina data på en karta för att se om du kan upptäcka några trender.
Steg 5: Gå nedåt i informationen
Gå ner i detaljerna för dina data och lär dig att skapa ett toppfilter.
Steg 6: Skapa en instrumentpanel som visar dina insikter
Lär dig att bygga och formatera en instrumentpanel för att visa visualiseringarna du har skapat.
Steg 7: Skapa en berättelse att presentera
Lär dig att bygga och formatera en berättelse för att presentera dina resultat.
Steg 8: Dela dina resultat
Dela dina resultat med din organisation på Tableau Server eller Tableau Cloud eller dela dem med världen på Tableau Public.
Utbildningsbibliotek
Nu när du är en datarockstjärna kan du fortsätta lära dig med de här extra resurserna.
Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!