Steg 1: Anslut till dina data

Chefen har bett dig att se över den övergripande försäljningen och lönsamheten för företaget och identifiera nyckelområden för förbättring. Du har en hel drös med data men är inte säker på var du ska börja. Med en kostnadsfri provversion av Tableau Desktop(Länken öppnas i ett nytt fönster) bestämmer du dig för att börja där.

Öppna Tableau Desktop och börja

Det första du ser när du öppnar Tableau Desktop är startsidan(Länken öppnas i ett nytt fönster). Här väljer du den koppling (hur du ska ansluta till din data) som ska användas.

Startsidan i Tableau

Startsidan ger dig flera alternativ att välja bland:

1. Tableau-ikon. Klicka på En ikon över Tableau-logotypen i det övre vänstra hörnet på valfri sida för att växla mellan startsidan och arbetsytan för redigering.

2. Rutan Anslut. Under Anslut kan du:

  • Ansluta till data som är lagrad i en fil såsom Microsoft Excel, PDF, spatialfiler och mer.
  • Ansluta till data som är lagrad på Tableau Server, Microsoft SQL Server, Google Analytics eller annan server.
  • Ansluta till en datakälla som du har anslutit till tidigare.

Tableau har stöd för möjligheten att ansluta till en mängd olika data som lagras på en mängd olika platser. Rutan Anslut listar de vanligaste platserna som du kanske vill ansluta till. Alternativt kan du klicka på länkarna Fler för att se fler alternativ. Se Utbildningsbiblioteket för en handledning om hur du ansluter till datakällor.

3. Under Acceleratorer finns det ett urval acceleratorer och exempelarbetsböcker som ingår i Tableau Desktop. I tidigare versioner än 2023.2 fanns det bara exempelarbetsböcker.

4. Under Öppna kan du öppna arbetsböcker som du redan har skapat.

5. Under Upptäck finns ytterligare resurser såsom videohandledning, forum eller ”Veckans visualisering” som kan erbjuda idéer om vad du kan skapa.

 

I rutan Anslut under Sparade datakällor kan du klicka på Urval - Superstore för att ansluta till exempeldatauppsättningen.

Urval - Superstore finns listad under ”Sparade datakällor”

När du har valt Urval - Superstore ser skärmen ut ungefär så här:

Ett tomt arbetsblad

Datauppsättningen Urval - Superstore levereras med Tableau. Den innehåller information om produkter, försäljning, vinster och så vidare som kan användas för att identifiera viktiga förbättringsområden inom detta fiktiva företag.

Läs mer: Vad gör Tableau med dina data?

När du har anslutit till dina data gör Tableau följande:

  • Öppnar ett nytt arbetsblad. Det här är ett tomt blad där du kan skapa din första vy.

  • Visar datakällan du är ansluten till. Om du använder flera olika datakällor kan du se dem alla listade här.

  • Lägger till kolumner från datakällan till rutan Data på vänster sida. Kolumner läggs till som fält.

  • Tilldelar automatiskt datatyper (såsom datum, nummer, sträng osv.) och roller (dimension eller mätvärden) till dina data. (Vi förklarar dessa termer senare.)

Välj sidan Datakälla i det nedre vänstra hörnet för att se mer information om dina data. Här kan du se de första 1000 raderna med dina data och vissa analytiker blir helt till sig: Sortera eller dölj fält, dela upp fält i flera kolumner och byt namn på kolumnrubriker, allt utan att modifiera originaldata. Det som händer i Tableau stannar i Tableau; dina data är säkra.

Om du har öppnat sidan Datakälla för att se detaljerna kan du klicka på fliken för Blad 1 för att komma tillbaka dit du började.

Se Utbildningsbiblioteket för mer information om sidan Datakälla.

Läs mer: Förbered dina egna data

När du ansluter till dina egna data kan du behöva göra lite förberedande arbete innan de kan anslutas till i Tableau. Detta beror på att Tableau gör antaganden om dina data så att de kan visas på rätt sätt och arbetas med.

Se Utbildningsbiblioteket för mer information om hur du förbereder dina data.

Fortsätt att Steg 2: Ta en första titt genom att dra och släppa.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!