Driftsättningsguiden för Tableau Desktop och Tableau Prep

I den här guiden tillhandahålls information om hur du planerar, installerar och uppgraderar Tableau Desktop, Tableau Prep, Tableau Desktop Public Edition och Tableau Reader för dig själv eller för flera användare.

För att avgöra hur många Creators, Explorers och Viewers du behöver, se Hur du bestämmer dig för rätt mix av användare för din organisation.

Obs! Se avsnittet Installera och konfigurera(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server-hjälpen om du behöver information om hur Tableau Server installeras. Se Konfigurera en ny webbplats för Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Cloud om du behöver information om hur Tableau Cloud konfigureras.

Vem bör använda den här guiden?

Den här guiden erbjuder information för två målgrupper:

Andra ämnen i den här guiden kan hjälpa till att planera installationen, inaktivera eller hantera produktnycklar eller hantera andra inställningar när installationen är slutförd.

Nya funktioner i Tableau Desktop och Tableau Prep

Om du har använt Tableau tidigare är du förmodligen intresserad av ändringarna vi har gjort i varje version. Använd Navigationsverktyget för Tableau-versioner för att hitta och jämföra Tableau-funktioner efter produktversion.

Se sidan Kända problem(Länken öppnas i ett nytt fönster) om du är intresserad av information gällande korrigeringar som har lagts till i varje utgåva.

Supportpolicy

Från och med 2021.4 övergår Tableau från en 30 månaders supportpolicy till en 24 månaders supportpolicy för alla produkter. Alla nya versioner kommer att ha 24 månaders support från vår supportorganisation, inklusive åtkomst till underhållsversioner.