Felsökning

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Tableau Server

Använd Tableau Server-loggar för felsökning (Windows | Linux) och mer detaljerad analys av serverprocesser. Om du behöver öppna ett supportärende måste du skicka in loggfilerna. Tableau Support använder loggfilerna för att diagnosticera problem. Följ dessa instruktioner för att generera en ögonblicksbild av en loggfil och ladda upp den till Tableau Support (Windows | Linux).

Från och med version 2019.3 ger Resource Monitoring Tool, som licensieras som en del av Tableau Advanced Management, en omfattande bild av Tableau Servers hälsotillstånd med hjälp av ett webbgränssnitt för alla dess funktioner. Resource Monitoring Tool Agent körs på var och en av noderna i Tableau-klustret och övervakar deras hårdvaruutnyttjande, prestanda och aktivitet, som sammanställs av Resource Monitoring Tool Master Server. Detta inkluderar Tableau-loggfiler nästan i realtid och skickar meddelanden till den primära servern för bearbetning och rapportering, loggning av långsamma visningar för specifika användare samt spårning ner till sessionsnivå.

Ett annat alternativ är Logshark, ett gratis verktyg med öppen källkod som är ett kommandoradsverktyg som du kör mot Tableau Server-loggar för att generera en uppsättning arbetsböcker som ger insikter i systemprestanda, innehållsanvändning och felförhållanden. Du bör använda Logshark för att visualisera, undersöka och lösa problem med Tableau. Här är några av Logsharks vanligaste användningsfall:

• Felsökningsproblem som registreras i loggarna.
  • Analys av systemmätvärden från loggdata.
  • Regelbunden validering av Tableau Servers programbeteende mot historiska data när du tar en ny version eller gör en systemändring.

REKOMMENDATIONER FÖR BÄSTA PRAXIS:

Logshark använder hela uppsättningen zip-loggfiler i Tableau som du genererar. Det kan gälla loggar från en eller flera dagar. Det finns många plugin-program för Logshark, som motsvarar en uppsättning loggfiler och som automatiskt kan generera färdiga Tableau-arbetsböcker.

När det gäller visning av enskilda loggfiler (Windows | Linux) är Tableau Log Viewer ett plattformsoberoende, kostnadsfritt verktyg med öppen källkod och ett enkelt gränssnitt som visar Tableau-loggfiler i kolumnlayout.

TLV-skärmbild

Tableau Cloud

Platsadministratörer för Tableau Cloud bör prenumerera på Tableau Trust-uppdateringar för att få e-post, sms samt aviseringar från Atom Feed eller RSS Feed när Tableau skapar, uppdaterar eller åtgärdar en incident. När du har ett problem kontrollerar du först Tableau Trust för att se om det finns några aktiva incidenter. Om du fortfarande har problem bör du öppna ett supportärende.