Driftsättning av Tableau Bridge

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Obs! Detta ämne gäller enbart Tableau Cloud.

De flesta företag har en hybrid dataarkitektur med data i offentliga molnmiljöer (t.ex. AWS Redshift, Snowflake, Google BiqQuery, Azure Synapse osv.), lokala miljöer (t.ex. SQL Server, Oracle, filer) och privata molnmiljöer (VPC). Med Tableau Bridge är din privata data tillgänglig, uppdaterad och redo att analyseras i Tableau Cloud. Tableau Bridge är en klientprogramvara som körs på en dator i ditt nätverk, oavsett om det är helt lokalt eller i ett virtuellt privat moln.

Tableau Bridge är en fristående programvara som tillhandahålls utan extra kostnad och som kan användas tillsammans med Tableau Cloud. Det är en tunn klient som du installerar bakom en brandvägg för att möjliggöra anslutning mellan lokal data och Tableau Cloud. Den tunna klienten fungerar tillsammans med Tableau Cloud. Den håller datakällor, som är anslutna till lokal data och som Tableau Cloud inte kan nå direkt, uppdaterade genom en utgående krypterad anslutning.

Bridge är utformat för att kunna skalas upp och skalas ut. I de flesta fall ansvarar du för konfigurationen och hanteringen av flera klienter eller en pool av klienter i din organisation. Varje Bridge kan utföra flera livefrågor och köra flera extraktuppdateringar samtidigt.

Hanteringsmodeller

Även om det inte finns några begränsningar när det gäller att konfigurera och hantera Bridge i din organisation hamnar din Bridge-implementering troligen i en av två standardmässiga hanteringsmodeller. Vilken hanteringsmodell du använder beror på vilken typ av lokal data som Bridge-driftsättningen måste stödja.

I de flesta fall rekommenderar vi att kunderna använder en centraliserad modell för att hantera Tableau Bridge.

  • En centraliserad modell innebär att klienterna arbetar som en gemensam resurs och att användningen är distribuerad och belastningsbalanserad. På så sätt kan kunderna enkelt skala sin Bridge-användning.
  • Om kundens datakällor sträcker sig över flera nätverkssegment med begränsad kommunikation är det bäst att använda en blandad hanteringsmodell eftersom Bridges måste installeras i varje segment för att kommunicera direkt med Tableau Cloud.

Centraliserad hantering

En centraliserad hanteringsmodell stöder poolning av klienter och är optimerad för att hålla relationsdata uppdaterad. När klienterna är konfigurerade för poolning sker livefrågor och uppdateringsjobb parallellt på alla tillgängliga klienter.

Om du till exempel har 20 uppdateringar och har fem löpande och tillgängliga klienter kan du förvänta dig att varje klient tilldelas fyra uppdateringsjobb vardera.

Användning av denna modell innebär följande:

  • Som platsadministratör kan du konfigurera och ta bort Bridge-klienter efter behov.
  • För ägare av datakällor innebär det att de kan:
    • ha oavbrutna arbetsflöden för publicering som upptäcker om Bridge behövs.
    • redigera eller uppdatera inloggningsuppgifter för databasen direkt från Tableau Cloud.
  • Schemaläggning av uppdateringar direkt från Tableau Cloud med hjälp av rekommenderade schemaläggningar.
  • För fildata ger centraliserad hantering tillgång till data som är tillgänglig i hela organisationen (t.ex. filer i en nätverksresurs). Om en fil endast är tillgänglig på en viss dator, se följande avsnitt.

Blandad hantering

En blandad hanteringsmodell krävs om Bridge tillhandahåller anslutning för datakällor som ansluter till data som finns tillgänglig i nätverket och fildata som endast finns tillgänglig på en enskild dator. Utöver fördelarna med den centraliserade hanteringsmodellen kräver den här modellen att "namngivna" eller utsedda klienter hanteras separat för att stödja vissa fildata.

Användning av denna modell innebär följande:

  • När uppdateringar schemaläggs måste datakällor som ansluter till fildata tilldelas en specifik klient. När en uppdatering schemaläggs är klienten endast synlig för datakällans ägare om hon eller han är inloggad på själva klienten under samma Tableau Cloud-konto.
  • För datakällor som ansluter till fildata kan endast en uppdatering ske åt gången. Om du vill att uppdateringar ska ske samtidigt kan du överväga att utse fler "namngivna" klienter för att stödja högre genomströmning.
  • Om du som platsadministratör vill behålla äganderätten till klienten måste du också äga de datakällor som tilldelats den angivna klienten.

Viktiga överväganden inför driftsättning av Tableau Bridge:

  • När du som platsadministratör planerar driftsättningen är det viktigt att veta vilka data som användarna ansluter till, vilken typ av anslutningar de använder och hur dessa anslutningstyper påverkar hur datakällor kan hanteras. Mer information finns under ämnet Anslutning med Tableau Bridge.
  • Förstå maskinvaruriktlinjerna för virtuella miljöer som kör Bridge. Mer information finns under ämnet Rekommenderad maskinvara för Tableau Bridge.
  • För att dra nytta av de senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna ska du alltid installera Bridge-klientens senaste version från versionssidan för Tableau Bridge. Mer information finns i ämnet Installera Bridge.
  • Det är enkelt att installera och konfigurera Bridge. Men det finns några steg till som du måste följa innan du fortsätter med driftsättningen. Mer information finns under ämnet Driftsätta Bridge.
  • Använd samtidig kapacitet för att bestämma hur många Tableau Bridges du bör driftsätta för din organisation. Som bästa praxis rekommenderar vi att du konfigurerar en extra Tableau Bridge utöver de du behöver om en Bridge eller virtuell dator oväntat skulle ligga nere. Mer information finns under ämnet Poolningskapacitet.

Mer information finns i:

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!