Interna Tableau-aktiviteter

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Interna aktiviteter som hålls inom företaget organiseras av en communityledare och följer ett regelbundet schema eller en evenemangskalender som publiceras på det engagerande intranätet eller wikin och som marknadsförs via andra kommunikationskanaler. Följande aktiviteter tas upp i detta avsnitt:

• Användargrupp – öppen för alla Tableau-användare för att främja samarbete och delning mellan grupper
  • Mästargrupp – öppen för alla identifierade mästare för utbyte av idéer
  • Admingrupp – öppen för alla Tableau Server- och platsadministratörer för granskning av server- och innehållsanvändning och utbyte av idéer om administration
  • Luncha och lär – lunchmöten som är inriktade på att utveckla en ny kompetens
  • Viz Games – dataanalystävling
  • Tableau-dag – hel- eller halvdagshändelse för att dela lyckade Tableau-implementeringar
  • Analysdag – liknande Tableau-dagen, men bredare och inkluderar andra tekniker

Tableau-användargrupp

Interna användargrupper kan anta olika former beroende på organisationens storlek och geografiska spridning, men en sak är säker; alla Tableau-användare är välkomna att delta. Detta inkluderar även server- och platsadministratörer. Det kan börja med bara några få personer, eller så kan det handla om hundratals i hela organisationen. Under användargruppmöten kan alla öppet dela information mellan olika team och avdelningar. Oavsett kompetensnivå är det ett utmärkt sätt för alla som deltar att lära sig, nätverka med andra användare och utbyta nya perspektiv på hur man löser affärsproblem med hjälp av data.

En stark intern användargrupp börjar med en stark ledare. Det är deras passion och uppmärksamhet som driver och inspirerar resten av gruppen. Communityledaren bör planera en regelbunden, återkommande månatlig mötestid och informera om den på det engagerande intranätet. Låt dig inte avskräckas om deltagarantalet inte är högt till en början. När relevanta ämnen står på dagordningen kommer människor att delta eftersom de vet att värdefull information kommer att delas. Spela om möjligt in mötena och arkivera presentationerna på det engagerande intranätet så att nya användare kan dra nytta av on-demand-visningar. Nedan visas ett exempel på en agenda för en användargrupp:

Ämne

Beskrivning

Varaktighet

Välkommen/tillkännagivanden

Välkomna deltagarna och dela med dig av meddelanden om till exempel nya hjälpämnen på intranätet, utbildningstillfällen osv.

10 min

Kompetensutveckling

Välj ett ämne för att hjälpa deltagarna att lära sig en ny färdighet, till exempel produktkunskaper, eller visa bästa praxis för design från internt eller Tableau Public-innehåll.

15 min

Framgångsberättelse

Dela med dig av en prestation som gjorts med hjälp av data.

10 min

Nya certifierade datakällor

Framhäv nya certifierade datakällor som har blivit tillgängliga eftersom data från en avdelning kan ge kontext till data från en annan avdelning.

5 min

Erkännande för toppinnehåll

Visa upp företagets tio bästa instrumentpaneler.

5 min

Öppen feedback

Avsätt tid för öppen feedback och Vanliga frågor.

15 min

Totalt

60 min

Mötesämnena bör skräddarsys för att passa användarnas behov. Den information som samlas in från flikarna Data och analysenkät och Användare i Tableau Blueprint Planner (Tableau Blueprint-planeraren) ger en fingervisning om vilka kompetenser som finns respektive behöver utvecklas bland användarna.

Vad gäller befintliga driftsättningar kan Tableau Server- och/eller platsadministratörer ge mer information om användarbeteenden från Tableau Server-lagringsplatsen. Tableau Cloud-platsadministratörer använder Admin Insights. Exempel på detta är innehållsanvändning och tillgång till och användning av publicerade och certifierade datakällor, prenumerationer och datadrivna varningar. Detta beskrivs i Övervakning i Tableau och Mätning av Tableau-användarnas engagemang och acceptans. Om det till exempel bara finns ett fåtal certifierade datakällor tillgängliga kan du hålla en session om hur man publicerar och certifierar datakällor och diskutera värdet av de organiserade, styrda datamodellerna. På samma sätt kan du, om användarna inte prenumererar på instrumentpaneler eller ställer in datadrivna varningar, uppmuntra användarna att dra nytta av dessa funktioner genom att förklara hur man prenumererar eller ställer in en avisering. Mer information finns i Verktygssats för Tableaus community .

Tableau-mästargrupp

Mästare är en del av ett program för att uppmärksamma personer i din analyscommunity som lämnar ett stort avtryck genom att ansluta, samarbeta och dela med sig av sina förmågor eftersom de inser hur värdefullt det är att hjälpa sina kollegor att se och förstå data. Nedan listas egenskaperna hos en mästare:

• Ledarskap och spridning av analystänkande
  • Representerar communityts anda och röst: inkluderande och vänlig.
  • Lär ut genom sina handlingar och uppmuntrar till gott beteende i gemenskapen.
  • Kunskap och påverkansarbete
  • Har god kännedom om Tableaus produkter, företag och/eller community.
  • Är aktiv i communityt.
  • Är lyhörd och tillgänglig för andra i communityt
  • Svarar på frågor och engagerar sig regelbundet med andra när det gäller Tableau.
  • Samarbetar och bidrar där det är möjligt.

Mästare bör träffas som en grupp och dela med sig av vad de hör och ser från användarna och sprida det i communityomfattande aktiviteter. De bör representera Tableaus community inom din organisation.

Tableau-admingrupp

Administratörsgruppen är en undergrupp av användargruppen och består av Tableau Server/platsadministratörer och/eller Tableau Cloud-platsadministratörer. Administratörsgruppens möten bör äga rum varje månad för att utbyta idéer, dela utmaningar och fastställa hur förändringar ska förmedlas. I organisationer med flera Tableau Server-instanser och/eller Tableau Cloud-webbplatser kan en administratörsgrupp hjälpa till att samordna standarder och processer samt ta itu med gemensamma utmaningar. Nedan visas ett exempel på en agenda för en administratörsgrupp:

Ämne

Beskrivning

Varaktighet

Välkommen/tillkännagivanden

Välkomna administratörerna och gör tillkännagivanden.

10 min

Kontroll av systemutnyttjande

Granska systemutnyttjande, bakgrundsaktiviteter, schema för användarintroduktion.

15 min

Kontroll av innehållsutnyttjande

Granska innehållsutnyttjande, instrumentpaneler som laddas långsamt, långvariga extrakt, föråldrat innehåll.

20 min

Öppen feedback

Avsätt tid för öppen feedback och Vanliga frågor.

15 min

Totalt

60 min

Luncha och lär med Tableau

Det är ofta svårt att planera in tid under en hektisk arbetsdag, men alla måste vi äta. Luncha och lär-evenemang är ett informellt alternativ som hjälper användarna att lära sig av varandra. Planera in ett lunchmöte en gång i månaden där alla kan ta med sig mat och lyssna, eller till och med ordna så att mat serveras. Detta kommer definitivt att öka antalet deltagare.

Tableau Viz Games

Viz Games är en visualiseringstävling där en sponsor ställer en visualiseringsutmaning, en datauppsättning som är förberedd för analys och en tidsfrist för publicering av bidrag, vanligtvis en vecka eller längre fram i tiden. Livetävlingar där deltagarna tävlar om att skicka in visualiseringar innan tiden går ut är spännande men desto mer komplicerade att genomföra. På Tableau används båda formaten. I onlinetävlingarna avgörs vilka som är berättigade att tävla i den slutliga tävlingen, som äger rum på plats.

Genom att välja ett tema i förväg blir det lättare att vägleda resten av tävlingen. Teman för viz-tävlingar handlar vanligtvis om ett visst ämne eller en viss datauppsättning, diagram-/instrumentpaneltyp eller funktion. Var kreativ och utmana deltagarna på ett roligt och engagerande sätt!

Sponsorer på chefsnivå kan koppla tävlingen till ett strategiskt initiativ för att motivera deltagarna kring en gemensam sak eller ett affärsproblem. Låt tvärfunktionella team bildas och lösa problemet genom att sammanföra en Tableau-mästare, en dataexpert och en expert inom affärsområdet. Vi säger att företaget har ett besparingsmål på 45 miljoner dollar. Ekonomiavdelningen tillhandahåller data om leverantörsreskontra och tävlingsdeltagarna ombeds att designa en instrumentpanel som identifierar potentiella besparingsområden.

Domarpanelen kan bestå av personer med skiftande erfarenheter och perspektiv för att få en balanserad utvärdering. Panelen bör utvärdera bidragen inom följande områden:

• Analys – granska frågan/frågorna som ställs och de insikter som visualiseringen ger. Titta närmare på vilken typ av data, vilken typ av diagram, vilken typ av aggregering och statistisk analys som används. Hur sofistikerade och lämpliga är dessa analyser för den berättelse eller fråga som ska besvaras?
  • Berättande med data – se om kontexten i ämnet och frågorna som ställs är tydlig. Framgår det tydligt hur du ska röra dig genom visualiseringen och gå från fråga till svar? Framhävs det som är intressant och varför det är viktigt? Allt detta kan göras på olika sätt, med hjälp av färg/form/storlek, text, bilder, anteckningar, Story Points osv.
  • Design – utvärdera den visuella dragningskraften, layouten och flödet, användningen av tomt utrymme (eller bristen på det) samt färger och bilder. Hur smidig är den? Hur väl lämpar sig designen för historien som berättas?

Använd ett poängblad för att registrera värden och feedback:

Visualisering och länkar

Analys (0-10)

Berättande (0-10)

Design (0-10)

Feedback

Uppskattning, oavsett hur liten, är motiverande. Dela ut priser för enkelhet, för guidad analys, för kreativitet och till och med för okända insikter. Mer information finns i Verktygssats för Tableaus community.

Tableau-dag

För att öka insynen i data och analys inom företaget kan du planera in en Tableau-dag en eller två gånger om året. Evenemanget kan vara som en Tableau-konferens i miniatyr för ditt företag där presentatörerna delar med sig av sitt arbete och sina insikter. Att koordinera med sponsorer i ledningsställning och tala om prestationer som gjorts med hjälp av strategiska initiativ är ett utmärkt sätt att betona den omvälvande kraften i data och analys.

En annan aktivitet som du kan lägga till i din Tableau-dag är en Datadoktor-mottagning. Datadoktorn hjälper dataentusiasterna att undanröja varandras hinder och lära sig bästa praxis genom att utnyttja frivilliga Tableau-experter från din egen organisation.

Tableau kan tillhandahålla talare som leder deltagarna genom demonstrationer, praktisk utbildning och frågor och svar. Att ha en Tableau-resurs – eller flera – på plats är ett garanterat sätt att locka andra användare. Att samarbeta med din Tableau-kontoansvarige och arrangera en Tableau-dag är en fantastisk metod för att skapa entusiasm och nya impulser i hela organisationen.

Analysdag

En Analysdag liknar en Tableau-dag, men omfånget utökas till att omfatta andra ämnen än Tableau. Utökade ämnen som modernisering av system och databasplattformar kan kombineras med Tableau-innehåll för en bredare presentation av användningen av analys och de framsteg som görs med data.

Tableau Blitz

Det händer alla: frågor samlas på hög i diskussionsforum eftersom det inte finns tillräckligt många personer med rätt kunskap som kan hjälpa till.

För att snabbt åtgärda den här eftersläpningen kan du planera in en "Tableau Blitz", en dag eller vecka då experter ägnar tid åt att lösa obesvarade frågor i diskussionsforumen. Samarbeta med sponsorer på chefsnivå och tacka mästare för att de går in och ägnar tid åt att delta.