Utveckla ett utbildningsprogram för Tableau

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Ett utbildningsprogram beskriver hur dina medarbetare kan skaffa sig den kompetens de behöver för att vara framgångsrika i sina roller. Innan du funderar på hur du kan skapa större engagemang är det viktigt att identifiera vilka dina användare är och vilka kunskaper de behöver för att hantera sina ansvarsområden så att driftsättningen av Tableau lyckas. Mer information om du identifierar dina användare finns i Mappning av utbildningsroller i Tableau.

Utbildning är en ständigt pågående process och användarna behöver lättåtkomliga verktyg för att hålla sig uppdaterade när det gäller de senaste produkt- eller funktionsversionerna. En väl genomtänkt plan förenklar kompetensutveckling för befintliga och nya användare. När du överväger alternativen för större engagemang ska du tänka på följande:

• Vilka är dina användare och hur många finns det i respektive roll? Denna information kan aggregeras från Tableau-användare i Tableau Blueprint Planner (Tableau Blueprint-planeraren).
  • Var finns de? Användarna kan finnas på en och samma plats eller vara spridda över flera platser.
  • Hur snabbt behöver de komma igång? Fundera på vilka initiativ eller mål på organisationsnivå som påverkas av hur bra det går för dina användare.
  • Hur vill de lära sig? Vissa föredrar att lära sig i uppslukande lektioner medan andra föredrar att lära sig i sin egen takt som passar med deras dagliga arbete.

Svaren på detta hjälper dig att avgöra vilka alternativ för större engagemang som passar bäst för dina användare och för din organisation som helhet.

Utbildningsvägar

Användarbaserade utbildningsvägar är utformade för att accelerera användarnas skicklighet. Varje väg är utarbetas av produktexperter för att ge användare rätt resurser vid rätt tidpunkt. Utbildningsvägarna inkluderar eLearning-innehåll för självstudier i egen takt, klassrumskurser, kostnadsfria resurser, utvärderingar och kunskapsbaserade märken, som finns tillgängliga via Tableaus eLearning-plattform. Utbildningsvägarna guidar användarna i respektive utbildningsroll att utveckla nödvändiga färdigheter samtidigt som de som har analyskompetens uppmuntras att snabbare nå mer avancerade nivåer. Mer information finns bland utbildningsprodukterna i översikten över utbildningsvägar.

Utbildningsvägarna leder till Kunskaper enligt Tableau-utbildningsroll och visar tydliga vägar för alla roller du har identifierat i organisationen. Användare kan behöva gå flera vägar om deras ansvarsområden omfattar mer än en utbildningsroll.

Alla utbildningsvägar ingår i eLearning för Creator-prenumerationen och en del av dem (sponsor på chefsnivå, communityledare och konsument) finns i eLearning för Explorer-prenumerationen (vissa vägar har klassrumskurser med ytterligare avgifter).

Skapa en datakultur:

Tillhandahålla insikter och utveckla lösningar för visualiseringar:

Driftsätta och hantera en optimerad miljö:

Förutom organiserade aktiviteter för att bygga kompetens har varje utbildningsväg kunskapskontroller för att säkerställa att koncept och kompetens har absorberats till fullo. Alla utbildningsvägar avslutas med en kompetensutvärdering som omfattar kärnkoncept från utbildningen. När användarna har klarat utvärderingen tilldelas de ett kunskapsbaserat märke. Det är ett digitalt märke som de kan dela på sociala medier och med sin organisation. Användare som inte får godkänt får en detaljerad lista med lektioner att granska på nytt innan utvärderingen görs på nytt.

Innehåll om de olika utbildningsvägarna finns i Exempel på Tableau eLearning.

Utbildningsresurser

Användarbaserade utbildningsvägar är det mest skalbara och konsekventa sättet att ge användarna möjlighet att lära sig. Men betalda utbildningar och andra resurser kan också användas individuellt. Det gör att en organisation, vid behov, kan lägga till resurser till en utbildningsväg för att utvidga användarens totala kompetens.

• eLearning – Tableau eLearning är webbaserad utbildning som användare kan ta del av i egen takt. Kurserna är interaktiva och utformade för att hjälpa användare att lära sig Tableau oavsett kompetensnivå. Prenumerationer inkluderar tillgång till utbildningsvägar och kurser.
  • Klassrumskurser – Heltäckande lektioner med handledare som hjälper användare att snabbt komma igång. Klassrumskurser finns i städer över hela världen och virtuellt, de är utformade för en störningsfri utbildningsmiljö. Organisationer med många som behöver utbildning samtidigt kan spara tid och pengar genom att välja lektioner på plats med handledare från Tableau.
  • On demand-webbinarier – Detta är ett bibliotek med webbinarier som används som lagringsplats för att dela kunskap om allt från Tableaus produktversioner till smala branschämnen.

Organisationer som vill utarbeta sitt eget utbildningsmaterial för Tableau-användare måste samla Tableaus dokumentation, videor och andra relaterade kunskapsresurser för motsvarande jobbfunktioner. Detta material ska organiseras i program som ger rekommenderad utbildning och leder till kunskap och kompetens.

Förutom Tableaus utbildningsresurser kan du lägga till kontext för din organisation så användarna ser hur de kan använda produktkunnandet i sina dagliga funktioner, företagets datakällor och enligt organisationens bästa praxis. Interna program ska ha tydliga mål och deadlines, och användarna ska ges tillräckligt med tid för att klara dem.