Tableau AI och dataanvändning

Tableau AI bygger på data. Som Tableau-kund är det viktigt för dig att veta vilka data som används i funktionerna där du har aktiverat Tableau AI.

I denna tabell visas både kunddata, det vill säga uppgifter som lämnats av kunden till våra tjänster enligt definitionen i vårt avtal om huvudtjänster(Länken öppnas i ett nytt fönster), och användningsdata, som är data som hänför sig till användarnas interaktioner med Tableau.

Data som skickas till en funktion med Tableau AI aktiverat kan användas för att förbättra tjänster och funktioner eller för att utveckla nya funktioner som du kan använda utan extra kostnad.

Obs! Funktionerna i den här listan använder inte globala modeller, som är modeller som letar efter aggregerade, anonyma trender bland flera Tableau-kunder.

ProduktFunktionData som användsGenerativ AI-modell som används
Tableau CloudSammanfattningar av Pulse-insikter

Data som kunden tillhandahåller i de publicerade datakällorna som används för att skapa Tableau Pulse-mätvärden.

Data som kunden tillhandahåller vid skapandet av mätvärdesdefinitioner i Tableau Pulse, som mätvärdesnamn, beskrivning och formeln för att beräkna det.

OpenAI
Tableau CloudEinstein Copilot för Tableau-assisterat beräkningsskapande i Tableau Prep

Innehåll som kunden anger i Einstein Copilot-textrutan.

Metadata för Tableau Prep-flödessteget som inkluderar det beräknade fältet (som fältnamn och datatyper).

Open AI
Tableau CloudTableau Catalog – utkast till beskrivningar för datakällor, arbetsböcker och tabellerMetadatabeskrivningar av dataresurser (datakällor, arbetsböcker och tabeller).Open AI