Ange webbredigeringsåtkomst och funktioner för en plats

Tableau Server-administratörer kan ange på platsnivå om de vill tillåta att användare redigerar publicerade vyer i webbmiljön och konfigurera andra webbredigeringsfunktioner.

Som standard är webbredigeringsfunktionen aktiverad för alla platser. Användare med kapaciteten Webbredigering kan skapa och redigera arbetsböcker direkt på servern. Stäng av webbredigering om du vill att användarna ska kunna visa och interagera med publicerade arbetsböcker men inte göra några ändringar i kärninformationen.

I stegen nedan beskrivs hur du ställer in webbredigering och annan tillhörande funktionalitet för en hel plats. Om du vill ha mer detaljerad kontroll över vilka användare som kan använda webbredigering kan du använda projekt, grupper och behörigheter. Se Ange åtkomst för webbredigering, sparande och nedladdning i innehåll(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Information om hur du aktiverar redigering för flöden på webben finns i Skapa och interagera med flöden på webben(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Aktivera eller inaktivera webbredigering för en plats

1. I en webbläsare loggar du in på servern som administratör och går till den plats där du vill aktivera webbredigering. På den platsen klickar du på Inställningar.

2. I avsnittet Webbredigering väljer du Arbetsböcker. Tillåt att användarna redigerar arbetsböcker i sin webbläsare. för att aktivera funktionen.

Avmarkera kryssrutan för att inaktivera webbredigering för den platsen.

Göra vyer på din plats oredigerbara

3. Om din plats redan är i produktion och du vill att ändringen ska träda i kraft omedelbart behöver du starta om servern.

Annars börjar ändringen gälla efter att cachelagringen för serversessionen gått ut eller nästa gång användare loggar in efter att ha loggat ut.

Observationer

• När du aktiverar webbredigering behöver du se till att behörighetsregeln för en användare eller grupp tillåter kapaciteten Webbredigering i lämpliga arbetsböcker eller vyer.

• Om du stänger av webbredigering på en produktionsplats och inte slutför det sista steget för att starta om servern kan användarna fortsätta att ha redigeringsåtkomst tills deras sessionscachar upphör eller de loggar ut.

Se vilka platser som tillåter webbredigering

För att bekräfta vilka platser som tillåter webbredigering väljer du Hantera alla platser i menyn för val av plats längst upp och går sedan till sidan Platser .

Konfigurera alternativ för korsdatabaskoppling

För att förbättra prestandan för korsdatabaskoppling kan användare tillåta att kopplingen utförs i Tableau med hjälp av livedatabasen de är anslutna till istället för att använda Hyper. Det här alternativet är visserligen snabbare, men om den anslutna databasen används för att utföra kopplingen i Tableau flyttas data från fildatakällan som användaren är ansluten till tillfälligt till temporära tabeller i databasen. Eftersom detta flyttar data utanför Tableau vill du som administratör kanske begränsa åtkomsten till den här funktionen för användare med webbredigeringsbehörigheter.

1. I en webbläsare loggar du in på servern som administratör och går till den plats där du vill aktivera webbredigering. På den platsen klickar du på Inställningar.
  2. Välj ett av följande alternativ i inställningen Korsdatabaskoppling:
    • Använd Tableau eller befintliga databaser – Välj det här alternativet om du vill tillåta att användare får välja om de vill tillåta Tableau att använda livedatabasen för att utföra korsdatabaskopplingar. Publicerade datakällor med det här alternativet aktiverat fortsätter att använda användarens databas för korsdatabaskoppling.
    • Använd endast Tableau – Välj det här alternativet för att begränsa användare till att endast använda Hyper för att utföra korsdatabaskopplingar.

Om du väljer Använd endast Tableau visas inte alternativet för att välja hur Tableau utför korsdatabaskopplingen på arbetsytan när användaren ansluter till en datakälla och databas som stöds. Mer information om den här funktionen finns i Förbättra prestandan för korsdatabaskopplingar(Länken öppnas i ett nytt fönster).