Översikt över uppgradering av Tableau Server

Ämnena i det här avsnittet hjälper dig att uppgradera en befintlig installation av Tableau Server i Windows. De beskriver de rekommenderade stegen för att planera och testa innan du faktiskt utför uppgraderingen. Det finns information om bästa praxis samt steg för att uppgradera en server med en nod och en installation med flera noder när du är redo att faktiskt utföra uppgraderingen. Där det är möjligt pekar vi ut möjliga fallgropar och hjälper dig att undvika dem.

Obs! Använd Tableau Release Navigator för att söka efter funktioner i Tableau Desktop, Server och Prep, eller för att se en fullständig lista över funktioner när du jämför din aktuella version av Tableau med en senare version.

Välja uppgraderingsmetod

Blå/grön uppgradering

Blå/gröna uppgraderingar är en speciell typ av uppgraderingsmetod som ger minimal nedtid, men kräver ett kunnigt IT-team och resurser för att implementeras. De passar inte alla organisationer, men för dem som är utrustade att hantera dem kan de vara rätt uppgraderingslösning. Mer information finns i Använder en blå/grön metodik för att uppgradera Tableau Server.

Uppgradera på plats

Uppgraderingsstegen du ska följa beror på vilken version av Tableau Server i Windows du uppgraderar från, vilken version du uppgraderar till och var din befintliga version är installerad. Använd tabellen nedan för att hitta en länk till de steg som gäller för din uppgraderingssituation.

Uppgraderingstyp

Aktuell versionUppgraderar till versionInstallationsplatsUppgraderingsprocedur

Vilken version uppgraderar du från?

Se Ta reda på din Tableau Server-version nedan om är osäker på hur du hittar din version.

Se Ta reda på installationsplatsen för Tableau Server nedan om du inte vet var Tableau Server är installerad.

Uppgraderingssteg som ska användas

2018.2.x eller senare

2018.2.x eller senare

standard eller icke-standardplatsUppgradera från 2018.2 och senare (Windows)

2018.1.x eller tidigare

2018.2.x eller senare

standard eller icke-standardplatsUppgradera från Tableau Server 2018.1.x eller tidigare(Länken öppnas i ett nytt fönster) i 2021.4 Server-hjälpen.

Ta reda på din Tableau Server-version

Om du vill ta reda på vilken version av Tableau Server du kör loggar du in på Tableau Server och klickar på informationsikonen ( eller ) uppe till höger i Tableau Server-rutan och klickar sedan på Om Tableau Server. Din serverversion listas i dialogrutan Om Tableau Server.

Ta reda på installationsplatsen för Tableau Server

Du behöver känna till var din nuvarande version av Tableau Server är installerad för att välja rätt uppgraderingsmetod. Som standard är Tableau Server version 2018.2 eller senare installerad på C:\Program Files\Tableau Server\packages\.

Versioner före 2018.2 installeras till C:\Program Files\Tableau\Tableau Server\<version>. Mer information om dessa versioner finns i Översikt över uppgradera Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) i 2021.4 serverhjälpen.