Klona Tableau Server

Från och med version 2022.3 av Tableau Server gör ett nytt tsm-kommando att du kan skapa en kopia av konfigurationen och topologin för en Tableau Server-driftsättningen och använda den för att skapa en exakt kopia av den ursprungliga driftsättningen. Kommandot,tsm settings clone , skapar en uppsättning filer ("klonnyttolasten") som inkluderar inställningar, hemligheter, konfiguration och topologi, inklusive portar som används och information om externa tjänster.

Säkerhetsöverväganden

Kommandot tsm settings clone genererar en uppsättning filer (”klonens nyttolast”) som innehåller alla hemligheter som genereras av Tableau Server samt de som tillhandahålls av serveradministratören under konfigurationen, inklusive ett nyckelarkiv som innehåller nyckelpar och certifikat. Det är extremt viktigt av säkerhetsskäl att klonens nyttolast och utgångsplatsen hålls säkra. För att underlätta detta:

• Om målkatalogen inte finns kommer tsm att skapa den och begränsa åtkomsten till användaren som kör kommandot tsm settings clone.
  • Om målkatalogen finns när du kör kommandot bekräftar tsm att den ägs av användaren som kör kommandot och att behörigheterna är begränsade till endast den användaren. Om katalogen inte har de förväntade behörigheterna visas ett meddelande:

The output directory '<path/to/directory>' exists, but must be restricted to owner only.

Begränsningar för klonens nyttolast

• Versionen av Tableau Server som klonas måste matcha den version som skapas. Du kan inte installera en nyare version av Server med en klonnyttolast från en äldre version.

Använda klonkommandot för att skapa en kopia av Tableau Server

Att skapa en klonad kopia av Tableau Server är en flerstegsprocess, där de två stegen på hög nivå är att:

1. Skapa en klonnyttolast från Tableau Server-installationen du vill duplicera.
  2. Använda klonnyttolasten för att installera en andra driftsättning av Tableau Server. Du är ansvarig för att matcha topologin för de två installationerna och lägga till ytterligare noder för att matcha den ursprungliga driftsättningen.

Skapa klonens nyttolast

För att generera en uppsättning filer (klonens nyttolast) som innehåller konfigurations- och topologiinställningarna för Tableau Server använder du kommandot klon av tsm-inställningar. Kommandot tar ett enda argument, målkatalogen där uppsättningen filer ska sparas:

tsm settings clone --output-directory <output_directory>

När klonens nyttolast har skapats kan du använda denna när du installerar en ny instans av Tableau Server med exakt samma konfiguration och topologi som källinstallationen.

Använda klonens nyttolast för att skapa en kopia av Tableau Server

När du installerar Tableau Server i Windows bör serveradministratören vidta följande steg:

1. Konfigurera miljövariabeln CLONE_ARTIFACT_DIR så att den pekar på platsen för klonens nyttolast.
  2. Kör installationsprogrammet för Tableau Server som administratör.

Initiera inte Tableau Server om din topologi innehåller ytterligare noder. Du måste lägga till dessa noder innan du slutför processen med initiering av Tableau Server.

3. Valfritt: Lägg till arbetsnoder

Efter att TSM har initierats (men före initialisering av Tableau Server) bör administratören lägga till ytterligare noder om den ursprungliga topologin hade mer än en nod.

Detta bör göras enligt standardprocessen för att lägga till nya noder, dvs generera en startfil och köra skriptet initialize-tsm-på arbetsnoder och därmed tillhandahålla startfilen.

Mer information finns i Installera och konfigurera ytterligare noder.

4. Initiera Tableau Server med hjälp av TSM-webbgränssnitt eller kommandoradsgränssnitt:

tsm initialize

5. Vänta tills Tableau Server har initierats på alla noder.