tsm-inställningar

Du kan använda kommandona tsm settings för att exportera (få ut) och importera (ställa in) konfigurationsvärden.

Viktigt: Serverkonfigurationsfilen som det hänvisas till i det här avsnittet innehåller en kopia av huvudfilen nyckelarkiv som används för att kryptera konfigurationshemligheter. Vi rekommenderar starkt att du vidtar ytterligare åtgärder för att säkra nodkonfigurationsfilen med hjälp av de mekanismer som beskrivs i Skydda hemligheter vid import- och exportåtgärder.

klon av tsm-inställningar

Skapa en "klonnyttolast" som består av Tableau Server-installationens konfiguration och topologi (inklusive externa tjänster och portar). Denna nyttolast kan användas för att återskapa en exakt kopia av Server-installationen. Det här kommandot är utformat för att fungera bäst med en Server-installation som inkluderar en extern lagringsplats och ett externt filarkiv. Mer information om hur du använder klonnyttolasten för att skapa en kopia av en installation finns i Klona Tableau Server.

Synopsis

tsm settings clone --output-directory <output-directory> [global options]

Alternativ

-d, --output-directory <output-directory>

Obligatoriskt.

Anger platsen till vilken klonnyttolasten ska skrivas.

export av tsm-inställningar

Exportera den aktuella serverkonfigurationen och topologin till en fil.

Följande filer exporteras eller importeras inte med kommandot tsm settings import eller tsm settings export. Du måste hantera dessa filer manuellt:

• SAML-certifikatfil
  • SAML-nyckelfil
  • SAML IdP-metadatafil
  • OpenID.static.file
  • Kerberos.keytab-fil
  • LDAP Kerberos keytab-fil
  • LDAP Kerberos conf-fil
  • Ömsesidig SSL-certifikatfil
  • Ömsesidig SSL-återkallningsfil
  • Anpassningsfil för rubriklogotyp
  • Anpassningsfil för inloggningslogotyp
  • Anpassningsfil för kompakt logotyp

Synopsis

tsm settings export --output-config-file <path/to/output_file.json> [global options]

Alternativ

-f, --output-config-file <fil>

Obligatoriskt.

Anger platsen och namnet på filen som skapats av denna aktivitet.

import av tsm-inställningar

Importera serverkonfiguration eller topologi.

Följande filer exporteras eller importeras inte med kommandot tsm settings export eller tsm settings import. Du måste hantera dessa filer manuellt:

• SAML-certifikatfil
  • SAML-nyckelfil
  • SAML IdP-metadatafil
  • OpenID.static.file
  • Kerberos.keytab-fil
  • LDAP Kerberos keytab-fil
  • LDAP Kerberos conf-fil
  • Ömsesidig SSL-certifikatfil
  • Ömsesidig SSL-återkallningsfil
  • Anpassningsfil för rubriklogotyp
  • Anpassningsfil för inloggningslogotyp
  • Anpassningsfil för kompakt logotyp

Synopsis

tsm settings import --import-config-file <path/to/import_file.json> [global options]

Alternativ

-f,--import-config-file <FILE>

Obligatoriskt.

Sökväg till indatafil.

--config-only

Valfritt.

--topology-only

Valfritt.

-frc, --force-keys

Valfritt.

Framtvinga att en nyckel läggs till i konfigurationen även om en sådan inte tidigare funnits.

Globala alternativ

-h, --help

Valfritt.

Visa hjälp för kommandot.

-p, --password <lösenord>

Krävs tillsammans med -u eller --username om ingen session är aktiv.

Ange lösenordet för användaren som anges i -u eller --username.

Ange lösenordet inom citattecken om det innehåller mellanslag eller specialtecken.

--password "my password"

-s, --server https://<värdnamn>:8850

Valfritt.

Använd den angivna adressen för Tableau Services Manager. Webbadressen måste börja med https, inkludera port 8850 och använda servernamnet inte IP-adressen. Till exempel https://<tsm_hostname>:8850. Om ingen server finns angiven antas https://<localhost | dnsname>:8850.

--trust-admin-controller-cert

Valfritt.

Använd den här flaggan för att lita på det självsignerade certifikatet på TSM-styrenheten. Mer information om certifikatförtroende och CLI-anslutningar finns i Ansluta TSM-klienter.

-u, --username <användare>

Krävs tillsammans med -p eller --password om ingen session är aktiv.

Ange ett användarkonto. Om du inte inkluderar det här alternativet körs kommandot med de autentiseringsuppgifter du loggat in med.