Kommandoradsverktyget rmtadmin

Resource Monitoring Tool inkluderar ett kommandoradsgränssnitt, rmtadmin.cmd, som finns i installationsmappen. Standardmappen för installation är:

• RMT Server %PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\Master
  • Agent: %PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\agent

Obs! Du måste köra kommandotolken som Administratör för att dessa kommandon ska köras korrekt.

rmtadmin ingår både i installationen RMT Server och Agent. Det kan hända att vissa kommandon varierar beroende på om du använder kommandoradsverktyget RMT Server eller Agent rmtadmin. Till exempel fungerar kommandot users endast från RMT Server. Kommandot ziplogs är tillgängligt överallt, men det inkluderar endast loggfiler från det program som kommandot körs på.

Följande kommandon kan användas med kommandoraden i rmtadmin:

Obs! rmtadmin -kommandon använder både positionsparametrar och alternativ.
Positionsparametrarna bör anges med enbart värden. Du behöver inte ange det faktiska nyckelordet. Alternativnyckelordet och värdet bör anges med ett likhetstecken.
Exempel:
rmtadmin <command> <positional parameter value> --<option keyword>=<value>

I ett försök att verkställa våra företagsvärderingar om jämlikhet har vi ändrat icke-inkluderande terminologi där det är möjligt. Vi behåller den befintliga terminologin eftersom ändrade termer på vissa platser kan orsaka en brytande förändring. Därför kan du även i fortsättningen se termerna i CLI-kommandon och -alternativ, installationsmappar, konfigurationsfiler och andra instanser. Mer information finns i Om Tableau-hjälpen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

rmtadmin agents

Obs! Tillagt i version 2021.2

Skapar en lista med alla registrerade agenter på Tableau Server-noder för alla miljöer.

Detta är användbart för att se var Resource Monitoring Tool-agenten är installerad på Tableau Server.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin agents [options][global option]

Alternativ

--env

Valfritt: Använd det här alternativet för att se listan över agenter för den specifika miljön. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

--keys

Valfritt: Inkluderar agentnyckeln i utdata.

Exempel:rmtadmin agents --env=<myenvironmentidentifier> --keys

rmtadmin bootstrap-file

Obs! Tillagt i version 2021.2

Skapar och sparar den startfil som används för att registrera agenter på Tableau Server-noder.

Startfilen skapas och sparas på den angivna absoluta sökvägen eller relativa sökvägen. Relativa sökvägar leder till den aktuella arbetsmappen.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin bootstrap-file [options][global option]

Alternativ

--env

Obligatoriskt. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.
Agenten på Tableau Server-noden kan endast registreras på en miljö åt gången.

--filename

Valfritt. Den absoluta eller relativa sökvägen, inklusive filnamnet. De relativa sökvägarna leder till den aktuella arbetsmappen. Om inget anges används standardfilnamnet.

--force

Valfritt. Den befintliga filen med samma namn skrivs över.

Exempel:rmtadmin bootstrap-file --env=<myenvironmentidentifier>

rmtadmin cleanup

Obs! Tillagt i version 2021.2

Loggfiler som är äldre än ett angivet antal dagar tas bort. Som standard tas loggfiler som är äldre än 30 dagar bort.

Detta kommando på både RMT Server och Agent.

Obs! Om Resource Monitoring Tool-processer körs rensas inte aktiva loggfiler av kommandot. Om du vill vara säker på att alla filer tas bort måste du stoppa RMT med hjälp av kommandot rmtadmin_stop och sedan genomföra rensningen med hjälp av följande kommando: rmtadmin cleanup --log-files-retention=0. Därefter startar du om processerna med kommandot rmtadmin_start.

Synopsis

rmtadmin cleanup [option][global option]

Alternativ

--log-files-retention

Valfritt. Loggfiler som är äldre än det angivna antalet dagar tas bort.

Exempel:rmtadmin cleanup --log-files-retention=<number of days>

rmtadmin create-admin-user

Version: Tillagt i version 2022.1

Om inga andra användare finns skapas en första administratörsanvändare.

Obs! Från och med version 2023.1 kan flera administratörsanvändare skapas.

Detta kommando på endast RMT Server.

Synopsis

rmtadmin create-admin-user [options][global option]

Alternativ

--username

Valfritt. Användarnamnet för administratörens användarkonto. Blir ”admin” om inget annat anges.

--password

Obligatoriskt. Lösenordet för administratörens användarkonto.

--password-file

Valfritt. Sökvägen till filen som innehåller lösenord till administratörens användarkonto. Du kan använda detta om du inte vill ange lösenordet direkt och du har lösenordet lagrat på en fil som du har tillgång till.

Exempel:rmtadmin create-admin-user --username<admin user name> --password <password for the admin user account>

rmtadmin create-env

Obs! Tillagt i version 2021.2

Skapar en ny miljö.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin create-env [options][global option]

Alternativ

AlternativKrävs?StandardBeskrivning
--nameJaEj tillämpligtMiljöns namn.
--gateway-url

Ja

Ej tillämpligt

URL-adressen som används för att komma åt Tableau Server-gateway.

--versionJaEj tillämpligtTableau Server-version som miljön kommer att övervaka.
--non-interactive

Nej

Interaktiva meddelanden är aktiverade som standard.Avaktiverar alla interaktiva meddelanden.
--no-test

Nej

Anslutningstest för API och Lagringsplats är aktivt som standard.Avaktiverar test-API och anslutningar till lagringsplatser.
--api-usernameNejNullAnvändarnamnet för kontot som används för att ansluta till Tableau Servers API:er. Användarkontot ska vara en Tableau Server-administratör med åtkomst till alla Tableau Server-platser.
--api-password

Nej

(Om du anger användarnamnet för Tableau API ska du antingen mata in lösenordet eller ange sökvägen och filen som innehåller lösenordet)

Null

Lösenord för Tableau Server API-användarkontot som används för att ansluta till Tableau Servers API:er.

--api-password-fileNejNullSökvägen till filen och namnet på filen som innehåller lösenordet för Tableau Server API-användarkontot.
--repository-serverJa

Null

Detta är servernamnet på den PostgreSQL-databas som installeras med Tableau Server.
--repository-databaseJaNullDetta är namnet på den PostgreSQL-databas som installeras med Tableau Server.
--repository-portJaNullPortnumret för Tableau Server-lagringsplatsdatabasen.
--repository-usernameJaNull

Användarnamn som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som installerades med Tableau Server-lagringsplatsen.

Resource Monitoring Tool öppnar Tableau Server-lagringsplatsdatabasen direkt av prestandaskäl. För att detta ska fungera måste åtkomst till lagringsplatsen vara aktiverad, med ett lösenord angivet för skrivskyddade databasanvändare. Mer information finns i Aktivera åtkomst till Tableau Server-lagringsplatsen.

--repository-passwordJaNull

Lösenord för användarkontot som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som är installerad med Tableau-servern.

Resource Monitoring Tool öppnar Tableau Server-lagringsplatsdatabasen direkt av prestandaskäl. För att detta ska fungera måste åtkomst till lagringsplatsen vara aktiverad, med ett lösenord angivet för skrivskyddade databasanvändare. Mer information finns i Aktivera åtkomst till Tableau Server-lagringsplatsen.

--repository-password-fileNej, men krävs om du inte anger lösenordet direkt i kommandotolken eller i ett skript.NullSökvägen inklusive namnet på filen som innehåller lösenordet för användarkontot som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som är installerad med Tableau Server.
--repository-ssl-mode

Nej

Föredra

SSL-läge för Tableau Server-lagringsplatsen:

Föredra SSL eller Kräv SSL för att konfigurera SSL-anslutningar till Tableau-lagringsplatsen.

Avaktivera för att aldrig använda SSL för att göra Tableau Server-lagringsplatsanslutningar.

--repository-ssl-thumbprint

Nej

NullNär du konfigurerar Tableau Server PostgreSQL för att tillåta direktanslutningar skapar Tableau Server ett certifikat och nycklar. Du kan välja att antingen tillhandahålla tumavtrycket för certifikatet som genererades av Tableau Server, eller kopiera filen server.crt till datorn som kör Resource Monitoring Tool Server. Om du väljer att kopiera certifikatfilen behöver du inte ange tumavtrycket. Mer information finns i Konfigurera Postgres SSL för att tillåta direktanslutningar från klienter.

Exempel:rmtadmin create-env --name=<myenvironment> --api-username=<TableauServer API user name> --api-password=<password for the Tableau Server API user account> --gateway-url <Tableau Server Gateway URL> --version <Tableau Server version>

rmtadmin data-access

Obs! Tillagt i version 2022.3

Aktiverar eller inaktiverar åtkomst till PostgreSQL-databasen. Obs! Åtkomst till PostgreSQL-databasen krävs från och med version 2022.3 för Resource Monitoring Tool för att kunna samla in alla övervakningsdata från Tableau Server.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server

Obs! PostgreSQL-databasen måste startas om för att denna konfiguration ska genomföras.

Synopsis

rmtadmin data-access [positional parameter][options] [global option]

Positionsparameter

läge

Obligatoriskt. Läget som ska användas för fjärrdataåtkomst till PostgreSQL-databasen. Värdet ska vara ett av: Ingen, ReadOnly, Admin. När det är inställt på Ingen är dataåtkomsten inaktiverad. ReadOnly och Admin anger vilket användarkonto som ska användas för att komma åt databasen.

Alternativ

--

Exempel:

rmtadmin data-access ReadOnly

rmtadmin restart --db

rmtadmin delete-env

Obs! Tillagt i version 2021.2

Tar bort en vald miljö och alla data som samlats in för den miljön. Tar även bort anslutnings- och topologi-informationen om Tableau Server som miljön övervakar och avregistrerar alla Resource Monitoring Tool-agenter.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin delete-env [positional parameter][options] [global option]

Positionsparameter

env

Obligatoriskt. Detta är den systemgenererade identifieraren. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

Alternativ

--confirm

Valfritt. Bekräfta att du vill ta bort miljön. Om du inte anger detta alternativ uppmanas du att bekräfta.

--skip-agent-disconnect

Valfritt. Hoppar över att frånkoppling av agenten och fortsätter med att avregistrera agenten. Använd det här alternativet om du tror att agenten är otillgänglig, till exempel om Tableau Server-noden har tagits bort eller om agenten har avinstallerats på den noden.

Exempel:rmtadmin delete-env <myenvironmentidentifier>

rmtadmin delete-env-data

Tar permanent bort alla Tableau Server-relaterade data som samlats in för en viss miljö. Miljökonfiguration, Tableau Server-information och agentregistrering tas inte bort.

Detta är användbart för att rensa alla befintliga data i en miljö utan att ta bort själva miljön. När befintliga data har tagits bort fortsätter nya data som skickas av agenterna att behandlas.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin delete-env-data [positional parameter][option][global option]

Positionsparameter

env

Identifieraren av miljön som data ska tas bort för. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

Alternativ

--confirm

Valfritt. Bekräfta att du vill ta bort miljödata. Om du inte anger detta alternativ uppmanas du att bekräfta.

Exempel:rmtadmin delete-env-data <myenvironmentidentifier>

rmtadmin delete-server

Obs! Tillagt i version 2021.2

Tar bort konfigurationsinformation från Tableau Server-noden från miljön, avregistrerar agenten från den noden och tar bort alla övervakningsdata som samlats in specifikt för den noden.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin delete-server [options][global option]

Alternativ

--env

Obligatoriskt. Identifieraren för miljön som Tableau Server-noden är ansluten till. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

--hostname

Krävs för att radera information om en eller fler instanser som är anslutna till miljön, och --all inte har angetts.

Detta är datornamnet för noden Tableau Server. Använd kommatecken för att avskilja flera värden om du anger mer än ett värdnamn.

--all

Valfritt, men krävs om --hostname inte anges.

Tar bort informationen om alla Tableau Server-noder som är anslutna till miljön.

--skip-agent-disconnect

Valfritt. Hoppar över att frånkoppling av agenten och fortsätter med att avregistrera agenten. Använd det här alternativet om agenten är otillgänglig, till exempel om noden har tagits bort från Tableau Server eller om agenten har avinstallerats på den noden.

--confirm

Bekräfta att du vill ta bort all information om Tableau Server-noden. Om du inte anger detta alternativ uppmanas du att bekräfta.

Exempel:rmtadmin delete-server --hostname=<machine name of the Tableau Server node>

rmtadmin delete-server-data

Obs! Tillagt i version 2021.2

Tar bort data som samlats in från en eller flera Tableau Server-noder. Borttagna data relaterar endast till de noder som har angetts. Om du anger alla tas alla data som samlats in från alla noder bort. Miljökonfiguration, Tableau Server-information och agentregistrering tas inte bort.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin delete-server-data [options][global option]

Alternativ

--env

Obligatoriskt. Identifieraren för miljön som Tableau Server-noden är ansluten till. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

--hostname

Krävs för att radera information om en eller fler instanser som är anslutna till miljön, och --all inte har angetts.

Detta är datornamnet för noden Tableau Server. Använd kommatecken för att avskilja flera värden om du anger mer än ett värdnamn.

--all

Valfritt, men krävs om --hostname inte anges.

Tar bort övervakningsdata för alla Tableau Server-noder som är anslutna till miljön.

--confirm

Bekräfta att du vill ta bort alla övervakningsdata från Tableau Server-noderna. Om du inte anger detta alternativ uppmanas du att bekräfta.

Exempel:rmtadmin delete-server-data --all

rmtadmin deregister

Obs! Tillagt i version 2021.2

Avregistrerar agenten från miljön. Övervakningsdata från den här noden samlas inte längre in. Befintliga data bevaras och tas inte bort.

Detta kommando fungerar endast på RMT-agenten. Kör detta på den agent du vill avregistrera.

Synopsis

rmtadmin deregister [options]

Alternativ

--confirm

Valfritt. Bekräfta att du vill avregistrera agenten. Detta åsidosätter bekräftelserutan.

--ignore-master-errors

Valfritt. Ignorerar fel som uppstår under kommunikationen med RMT-servern under den här processen.

Exempel:rmtadmin deregister --confirm

rmtadmin deregister-agent

Obs! Tillagt i version 2021.2

Avregistrerar den angivna agenten från miljön. Övervakningsdata från den här noden samlas inte längre in. Befintliga data bevaras och tas inte bort.

Detta kommando fungerar endast på RMT-servern.

Synopsis

rmtadmin deregister-agent [options][global option]

Alternativ

--env

Krävs om --key inte har angetts.

Det här är identifieraren för miljön där agenten för närvarande är registrerad. Detta är den systemgenererade identifieraren. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

--key

Valfritt om --env har angetts.

Det här är agentnyckeln. Använd kommatecken för att avskilja flera värden. Du kan hämta nyckelvärdena genom att köra kommandot rmtadmin_agents.

--hostname

Valfritt. Datornamn för den Tableau Server-nod där agenten är installerad. Använd kommatecken för att avskilja flera värden.

--all

Valfritt. Använd det här alternativet för att avregistrera agenter på alla noder.

--ignore-agent-errors

Valfritt. Ignorerar fel som uppstår om det inte går att ansluta till agenter under den här processen.

--skip-agent-disconnect

Valfritt. Hoppar över frånkoppling av agenten och fortsätter med att avregistrera agenten. Använd det här alternativet om du tror att agenten är otillgänglig, till exempel om noden har tagits bort från Tableau Server eller om agenten har avinstallerats på den noden.

--confirm

Valfritt. Bekräfta att du vill avregistrera agenterna. Om du inte anger detta alternativ uppmanas du att bekräfta.

Exempel:rmtadmin deregister-agent --env=<myenvironmentidentifier> --all

rmtadmin environments

Obs! Tillagt i version 2021.2

Anger alla miljöer på Resource Monitoring Tool-servern.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin environments [global option]

rmtadmin get

Hämtar värdet för en vald konfigurationsnyckel.

Detta kommando kan användas på både RMT Server och agenten.

Synopsis

rmtadmin get <config.key> [global option]

Positionsparameter

nyckel

Namn på konfigurationsnyckeln.

Exempel: rmtadmin get db:database

Konfigurationsnycklar som stöds

NyckelDatatypGäller förSTANDARDBeskrivning
db:databaseSträngRMT ServertabrmtdbNamn på PostgreSQL-databasen som RMT använder.
db:readOnlyUsernameSträngRMT ServerreadonlyAnvändarnamn för ett PostgreSQL-användarkonto som endast har skrivskyddad tillgång till RMT-data.
db:readOnlyPasswordSträngRMT ServerGenereras av installationsprogrammet.Lösenord för PostgreSQL-användaren med skrivskyddad tillgång.
mq:tls:certificateHostNameSträngRMT Server och AgentEj tillämpligtVärdnamn i certifikatet som ska användas vid anslutning till RabbitMQ via TLS.
mq:tls:enabledBoolesktRMT Server och AgentFALSKTAktivera/inaktivera TLS-anslutning till RabbitMQ.
mq:portHeltalRMT Server och Agent5672Värdportnummer för RabbitMQ.
mq:virtualHostSträngRMT Server och AgenttabrmtAnslutning till RMT Server eller Agent. För Agent kan du ändra den här inställningen genom att registrera agenten med en startfil. För RMT Server hanteras värdet av installationsprogrammet.
server.web.runBoolesktAgentSANTAktivera eller inaktivera agentens webbgränssnitt.

Använd kommandot set för att ändra det aktuella konfigurationsvärdet.

rmtadmin help

Visar allmän hjälp om kommandoradsgränssnittet och tillgängliga kommandon.

Detta kommando kan användas på både RMT Server och agenten.

Synopsis

rmtadmin help

Visa hjälp och användningsinformation för ett specifikt kommando:

Detta kommando kan användas på både RMT Server och agenten.

rmtadmin help [command]

rmtadmin master-setup

Konfigurerar RMT Server med angivna alternativ. Används både under installation och efter installationskonfigurationer.

Synopsis

rmtadmin master-setup [options][global option]

De konfigurerade alternativen anges nedan:

AlternativKrävs?StandardBeskrivning
--admin-password

Ja (krävs endast för första installationen)

Lösenord kan tillhandahållas i kommandoraden eller i en fil som innehåller lösenordet som ska användas. Om inget av dem anges blir du ombedd att ange lösenordet.

Ej tillämpligtLösenordet för administratörsanvändaren.
--admin-password-file

Ja (krävs endast för första installationen)

Lösenord kan tillhandahållas i kommandoraden eller i en fil som innehåller lösenordet som ska användas. Om inget av dem anges blir du ombedd att ange lösenordet.

Ej tillämpligtLösenordet för administratörsanvändaren.
--admin-usernameNejadminAnvändarnamnet för administratörsanvändaren.
--skip-admin-creation

Tillagt: version 2020.4.0

Utfasat: version 2022.3.0

Nej

Det här alternativet får endast användas när du genomför konfigurationsuppdateringen efter installation.

I versioner där det här alternativet är giltigt (2020.4.0–2022.2.x) misslyckas kommandot och inga uppdateringar genomförs, om det inte används under konfigurationsuppdateringar efter installationen.

I version 2022.3.0 och senare skapar kommandot admin vid behov.

Falskt

Hoppa över skapandet av användarnamn och lösenord för administratör.

--http-portNej80
--require-httpsNejFalsktOmdirigera http-trafik till HTTPS.
--https-certificate-modeNej

”Standard”

Tillgängliga alternativ:

• Standard
  • Butik (endast Windows)
  • Lokal

Typen av certifikatsökning som ska utföras för HTTPS-certifikatet.

Standard: i det här läget används det självsignerade standardcertifikatet som tillhandahålls av installationsprogrammet.

Arkiv: denna funktion låter dig mata in tumavtrycket av ett certifikat i Windows certifikatarkiv.

Lokal: låter dig ange ett filbaserat certifikat i mappen config.

--https-certificate-store-thumbprintNejNullHTTPS-certifikatets hash/tumavtryck som du ska söka efter i certifikatläget ”Arkiv”.
--https-certificate-local-nameNej

Null

Obs! Om detta inte anges, installeras Resource Monitoring Tool med ett självsignerat certifikat och använder det certifikatet för HTTPS-kommunikationer.

Namnet på HTTPS-certifikatfilen.
--https-certificate-local-passwordNejNullLösenord som används för HTTPS-certifikatet.
--https-certificate-local-password-fileNejNullSökvägen till filen som innehåller lösenord som används för HTTPS-certifikatet.
--confirmNejUppmaning till bekräftelse.Bekräftar omstarten av RMT Server.
--host

Nej

Obs! Vi rekommenderar inte att du ändrar detta värde.

Det aktuella konfigurationsvärdet eller datornamnet.Föredragen URL för åtkomst till Resource Monitoring Tool-servern. Servern lyssnar på alla IP-adresser, oavsett värdnamn.
--db-config=externalNejInget.
Detta används endast när lagringsplatsen är konfigurerad externt för RMT Server.
Använd detta för att konfigurera RMT Server för användning med en extern lagringsplats. Du behöver inte ange detta om du vill att PostgreSQL-databasen ska installeras lokalt.
--db-serverNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.

Detta är servernamnet för databasen PostgreSQL som installeras med Resource Monitoring Tool.

Om du använder en extern lagringsplats som finns på AWS RDS bör detta vara RDS-instansens namn.

--db-ssl-mode

Version: tillagt i version 2023.1.0.

NejPrefer

Detta avgör SSL/TLS-krypteringen för anslutningen till den PostgreSQL-databas som installeras med Resource Monitoring Tool.

Alternativen är Prefer (standard), VerifyCA och VerifyFull. Du hittar mer information i dokumentationen för Npgsql(Länken öppnas i ett nytt fönster) (på engelska).

--db-portNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.Portnummer för databas-servern.
--db-usernameNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.

Användarnamn som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som installerades med Resource Monitoring Tool.

Om du använder en extern lagringsplats som finns på AWS RDS bör detta vara ”postgres”.

--db-passwordNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.

Lösenord för användarkontot som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som är installerad med Resource Monitoring Tool.

Om du använder en extern lagringsplats som finns på AWS RDS är detta användarlösenordet du skapade när du skapade RDS-instansen.

--mq-config=externalNejInget
Det här alternativet anges endast när meddelandetjänsten finns externt för RMT Server.
Detta alternativ konfigurerar RMT Server för användning med en extern Rabbit MQ-meddelandetjänst.
--mq-serverNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.Namnet på servern där meddelandekön finns.
--mq-portNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.Porten för meddelandekö.
--mq-vhostNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.Den virtuella värden för meddelandekön.
--mq-usernameNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.Användarnamnet som används för att ansluta till meddelandekön.
--mq-passwordNejDet aktuella konfigurationsvärdet eller installationsprogrammets standardvärde.Lösenordet för användarkontot som används för att ansluta till meddelandekön.
--mq-enable-tlsNejAktuellt konfigurationsvärde eller falskt.Kräver TLS-anslutning för att ansluta till meddelandekön.
--mq-tls-certificate-hostNejAktuellt konfigurationsvärde eller null.Kanoniskt namn på servern där meddelandekön finns. Detta måste stämma överens med namnet på certifikatet.
--password-saltNejSlumpmässig

Globalt salt som används för att hasha lösenordet.

Detta gäller för lokala användarkonton som har skapats i Resource Monitoring Tool.

--password-min-lengthNejAktuellt konfigurationsvärde eller 10.

Minsta lösenordslängd.

Detta gäller för lokala användarkonton som har skapats i Resource Monitoring Tool.

--password-min-numericNejAktuellt konfigurationsvärde eller 1.

Minsta tillåtna antal numeriska tecken i lösenordet.

Detta gäller för lokala användarkonton som har skapats i Resource Monitoring Tool.

--password-min-specialNejAktuellt konfigurationsvärde eller 1.

Minsta tillåtna antal specialtecken i lösenordet.

Detta gäller för lokala användarkonton som har skapats i Resource Monitoring Tool.

--password-min-latinNejAktuellt konfigurationsvärde eller 5.

Minsta tillåtna antal latinska tecken i lösenordet.

Detta gäller för lokala användarkonton som har skapats i Resource Monitoring Tool.

--password-require-mixed-caseNejAktuellt konfigurationsvärde eller sant.

Kräver både versaler och gemener i lösenord.

Detta gäller för lokala användarkonton som har skapats i Resource Monitoring Tool.

--auth-timeout-minutesNejAktuellt konfigurationsvärde eller 240.Antalet minuter innan användarautentiseringen löper ut för sessionen.
--auth-sliding-expirationNejAktuell konfiguration eller sant.Huruvida timeoutperioden för autentisering ska återställas med användaraktivitet.

Exempel:

Ange administratörslösenord: rmtadmin master-setup --admin-password=<password> --skip-admin-creation

Uppdatera porten efter installation: rmtadmin master-setup --http-port=8000 --skip-admin-creation

rmtadmin passwd

Återställer lösenordet för ett visst Resource Monitoring Tool-användarkonto.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin passwd [positional parameter][global option]

Positionsparameter

användarnamn

Namnet på användaren som du vill ändra lösenord för.

Exempel: rmtadmin passwd <username>

rmtadmin query

Utför en rå SQL-fråga mot Resource Monitoring Tool-databasen och sparar resultatet i en utdatafil.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin query [positional parameter][options] [global option]

Positionsparameter

sql

SQL-kommandotext som ska köras. Du kan uppge flera SQL-kommandon. Om du vill använda en fil med SQL-kommandon använder du @ som prefix till filnamnet.

Alternativ

--outfile=VALUE

Namn på zip-filen som du vill att frågeresultaten ska anges i. Standard är queryresults.zip

--force

Skriver över den befintliga filen.

--timeout=VALUE

Timeout för frågan. Ange i sekunder

--commit

Tillämpar alla eventuella ändringar som gjorts av SQL-kommandot på databasen. Som standard körs SQL-kommandot som en transaktion, men den återställs vid slutförandet.

Exempel: rmtadmin query <SQLCommand> --outfile=<path and the output file name>

rmtadmin register

Obs! Tillagt i version 2020.2

Registrerar agenten med en startfil. Du kan ladda ner startfilen med hjälp av kommandot rmtadmin bootstrap-file.

Det här kommandot kan endast användas på agenten och ska köras på den dator som du vill installera agenten på.

Synopsis

rmtadmin register [options][positional parameter] [global option]

Positionsparameter

bootstrap

Filsökvägen innefattande namnet på startfilen.

Alternativ

--username

Obligatoriskt. Namn på den administratörsanvändare som skapades under installationen av RMT Server.

--password

Obligatoriskt. Lösenord för användarkontot.

--password-file

Sökväg innefattande filnamnet som innehåller lösenordsinformationen. Lösenord kan anges på kommandoraden eller i en fil som innehåller lösenordet. Om inget av dem anges blir du ombedd att ange lösenordet.

--server-name

Namn på noden där agenten installeras. Om inget namn anges används datornamnet.

--server-description

Anpassad beskrivning av servern.

Exempel: rmtadmin register <bootstrap file name and path> --server-name=<server name>

rmtadmin restart

Startar om Resource Monitoring Tool-programmen. Vid körning från datorn där RMT Server är installerat startas RMT Server-programmet om. Vid körning på en nod där agenten är installerad startas endast Agent-programmet på den specifika noden om.

Detta kommando kan köras från både RMT Server och Agent.

Synopsis

rmtadmin restart [options] [global option]

Alternativ

Minst ett alternativ måste anges:

RMT-server:

--all

Startar om alla tjänster.

--master

Startar om RMT Server.

--mq

Startar om meddelandekötjänsten.

--db

Startar om databastjänsten.

Agent:

--agent

Startar om Agent-tjänsten som körs på datorn.

Exempel: rmtadmin restart --db

rmtadmin rotate-mq-certificate

Roterar klientcertifikatet för agentmeddelandekön på agentdatorn. Kör det här kommandot efter att du har kört rmtadmin rotate-mq-certificate på servern.

Detta kommando måste köras från RMT Agent.

Synopsis

rmtadmin rotate-mq-certificate [options] [positional parameter]

Positionsparameter

bootstrap

Filsökvägen innefattande namnet på startfilen.

Alternativ

--username

Obligatoriskt. Användarnamnet för den primära servern

--password

Obligatoriskt. Lösenord för användarkontot till den primära servern.

--password-file

Sökväg innefattande filnamnet som innehåller information om lösenordet till den primära servern. Lösenord kan anges på kommandoraden eller i en fil som innehåller lösenordet. Om inget av dem anges blir du ombedd att ange lösenordet.

--confirm-restart

Bekräftar omstart av tjänsten och kringgår bekräftelsemeddelandet.

rmtadmin rotate-mq-certificates

Roterar meddelandeköserver och klientcertifikat på servern.

Detta kommando måste köras från RMT Server.

Synopsis

rmtadmin rotate-mq-certificates [options]

Alternativ

--confirm-restart

Bekräftar omstart av tjänsten och kringgår bekräftelsemeddelandet.

rmtadmin servers

Obs! Tillagt i version 2021.2

Skapar en lista över Tableau Server-noder mellan alla miljöer eller på en specifik miljö.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin servers [positional parameter][global option]

Positionsparameter

env

Valfritt. Ange identifieraren för miljön för att få en lista över Tableau Server-noder som är registrerade i den miljön. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

rmtadmin service-setup

Obs! Tillagt i version 2021.4. Används för att installera eller uppdatera inloggningsuppgifter för användare för Resource Monitoring Tool-tjänster, inklusive RMT Server, Agent, Rabbit MQ och PostgreSQL-databasen. Detta är användbart för att uppdatera tjänsteinformation efter installation.

Detta kommando fungerar på både RMT Server och Agent.

Synopsis

rmtadmin service-setup [positional parameter][options][global option]

Positionsparameter

Minst ett av följande värden måste anges:

alla

Uppdaterar alla tillgängliga tjänster. Kan köras på både RMT och Agent. När kommandot körs på en Tableau Server-nod, uppdateras Agent på noden i fråga.

master

Uppdaterar RMT Server.

agent

Uppdaterar agenten. Kan endast köras på agenten (Tableau Server-nod).

db

Uppdaterar databastjänsten. Kan endast köras på RMT Server.

mq

Uppdaterar meddelandekötjänsten. Kan endast köras på RMT Server.

Alternativ

--confirm

Valfritt. Bekräfta att du vill göra uppdateringar. Kan köras på både RMT och Agent. När kommandot körs på en Tableau Server-nod, uppdateras Agent på noden i fråga.

--user-type

Krävs för RMT Server och Agent. Kontotypen som används för att köra RMT Server eller Agent. Tillåtna värden:

• Virtuellt konto (endast RMT Server)
  • network-service
  • local-system
  • local-service
  • användarnamn (användarnamn för lokalt användarkonto eller domänanvändarkonto)

--username

Specificerar användarnamnet för kontot. Krävs om du använder ett användarkonto av typen lokal eller domän.

--password

Specificerar lösenordet för kontot. Krävs om du använder ett användarkonto av typen lokal eller domän.

--password-file

Valfritt. Sökvägen till filen, inklusive filnamnet där lösenordsinformationen lagras.

--append-permissions

Valfritt. Lägger till nya behörigheter. Använd det här om du inte vill skriva över befintliga behörigheter.

rmtadmin set

Anger värdet för en vald konfigurationsnyckel.

Detta kommando fungerar på både RMT Server och Agent.

Synopsis

rmtadmin set [positional parameter] [global option]

Positionsparametrar

nyckel

Den konfigurationsnyckel du vill ändra värdet för.

värde

Det nya värdet du vill använda.

Exempel: rmtadmin set mq:port <port number> där mq:port är nyckeln och <port number> är värdet.

Konfigurationsnycklar som stöds

NyckelDatatypGäller förSTANDARDBeskrivning
mq:tls:certificateHostNameSträngRMT Server och AgentEj tillämpligtVärdnamn i certifikatet som ska användas vid anslutning till RabbitMQ via TLS
mq:tls:enabledBoolesktRMT Server och AgentFALSKTAktivera/inaktivera TLS-anslutning till RabbitMQ.
mq:portHeltalRMT Server och Agent5672Värdportnummer för RabbitMQ.
server.web.runBoolesktAgentSANTAktivera eller inaktivera agentens webbgränssnitt.

Alternativ

--backup

Skapar en säkerhetskopia av konfigurationsfilen innan ändringar genomförs.

Använd kommandot get för att visa det aktuella konfigurationsvärdet.

rmtadmin start

Startar Resource Monitoring Tool-tjänsterna. Vid körning på RMT Server startas endast RMT Server. Vid körning på en agent startas agenten på den dator som du kör kommandot från.

Detta kommando fungerar på både RMT Server och Agent

Synopsis

rmtadmin start [options] [global option]

Alternativ

Minst ett alternativ måste anges:

RMT-server:

--all

Startar alla tjänster.

--master

Startar RMT Server.

--mq

Startar meddelandekötjänsten.

--db

Startar databastjänsten.

Agent:

--agent

Startar Agent-tjänsten som körs på datorn.

Exempel: rmtadmin start --all

rmtadmin status

Kontrollerar statusen för programmet och tjänster som körs på datorn som du kör det här kommandot på. För RMT Server bekräftar statusrapporten att RMT Server är ansluten till databasen och meddelandekön. För agenter bekräftar statusrapporten att agenten är ansluten till RMT Server.

Detta kommando kan köras på både RMT Server och Agent.

Det här kommandot returnerar följande:

• Programstatus (körs eller inte)
  • Licensstatus
  • MQ-anslutning
  • Köinformation
  • Använt minne
  • Använt diskutrymme
  • Tableau Server-version på datorn
  • Processtopologi för Tableau Server som lagras i Agent-konfigurationsfilen.

Synopsis

rmtadmin status [global option]

rmtadmin stop

Stoppar Resource Monitoring Tool-tjänsterna. När detta kommando körs på RMT Server stoppas endast RMT Server. Vid körning på en dator som Agent är installerat på stoppas agenten på den datorn.

Detta kommando kan köras på både RMT Server och Agent.

Synopsis

rmtadmin stop [options] [global option]

Alternativ

Minst ett alternativ måste anges:

RMT-server:

--all

Stoppar alla tjänster.

--master

Stoppar RMT Server.

--mq

Stoppar meddelandekötjänsten.

--db

Stoppar databastjänsten.

Agent:

--agent

Stoppar Agent-tjänsten som körs på datorn.

Exempel: rmtadmin stop --db

rmtadmin test-env

Obs! Tillagt i version 2021.2

Testar de olika anslutningspunkterna mellan Resource Monitoring Tool och Tableau Server. Detta inbegriper test av anslutningen till Tableau Server-lagringsplatsen, Tableau Server API-anslutningar och licensiering av Advanced Management (tidigare Server Management Add-on).

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin test-env [positional parameter][global option]

Positionsparameter

--env

Valfritt. Identifieraren för miljön som Resource Monitoring Tool övervakar. Det här är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

--force

Valfritt. Använd det här alternativet för att uppdatera baslinjen omedelbart även om inte tillräckliga data är tillgängliga. Som standard väntar kommandot 50 lyckade inläsningar innan baslinjen beräknas

rmtadmin update-baseline

Obs! Tillagt i version 2021.4

Uppdaterar baslinjen för alla vyinläsningar. Baslinjen är den 95:e percentilen av 50 lyckade inläsningar av en vy.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin update-baseline [options][global option]

Alternativ

env

Obligatoriskt. Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

rmtadmin update-env

Obs! Tillagt i version 2021.2

Uppdaterar miljöinställningarna.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin update-env [options][global option]

Alternativ

AlternativKrävs?Beskrivning
--non-interactive

Nej

Avaktiverar alla interaktiva meddelanden.
--no-test

Nej

Avaktiverar test-API och anslutningar till lagringsplatser.
--nameJaMiljöns namn.
--idNejIdentifierare för den miljö som används i URL:er för webbgränsnsittet.

Detta är den systemgenererade identifieraren. Du hittar den genom att gå till Admin > Environments > Edit Environment. På den här sidan visas identifieraren för miljön i avsnittet Environment Details.

--gateway-url

Nej

URL-adressen som används för att komma åt Tableau Server-gateway.

--versionNejTableau Server-version som miljön kommer att övervaka.
--api-usernameNejAnvändarnamnet för kontot som används för att ansluta till Tableau Servers API:er. Användarkontot ska vara en Tableau Server-administratör med åtkomst till alla Tableau Server-platser.
--api-passwordNej

Lösenord för Tableau Server API-användarkontot som används för att ansluta till Tableau Servers API:er.

--api-password-fileNejSökvägen till filen som innehåller lösenordet till användarkontot för Tableau Server API.
--repository-serverNejDetta är servernamnet för databasen PostgreSQL som installeras med Resource Monitoring Tool.
--repository-portNejPortnumret för Tableau Server-lagringsplatsdatabasen.
--repository-usernameNej

Användarnamn som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som installerades med Tableau Server-lagringsplatsen.

Resource Monitoring Tool öppnar Tableau Server-lagringsplatsdatabasen direkt av prestandaskäl. För att detta ska fungera måste åtkomst till lagringsplatsen vara aktiverad, med ett lösenord angivet för skrivskyddade databasanvändare. Mer information finns i Aktivera åtkomst till Tableau Server-lagringsplatsen.

--repository-passwordNej

Lösenord för användarkontot som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som är installerad med Tableau-servern.

Resource Monitoring Tool öppnar Tableau Server-lagringsplatsdatabasen direkt av prestandaskäl. För att detta ska fungera måste åtkomst till lagringsplatsen vara aktiverad, med ett lösenord angivet för skrivskyddade databasanvändare. Mer information finns i Aktivera åtkomst till Tableau Server-lagringsplatsen.

--repository-passwordNejSökvägen inklusive namnet på filen som innehåller lösenordet för användarkontot som används för att ansluta till PostgreSQL-databasen som är installerad med Tableau Server.
--repository-ssl-mode

Nej

SSL-läge för Tableau Server-lagringsplatsen:

Föredra SSL eller Kräv SSL för att konfigurera SSL-anslutningar till Tableau-lagringsplatsen.

Avaktivera för att aldrig använda SSL för att göra Tableau Server-lagringsplatsanslutningar.

--repository-ssl-thumbprint

Nej

När du konfigurerar Tableau Server PostgreSQL för att tillåta direktanslutningar skapar Tableau Server ett certifikat och nycklar. Du kan välja att antingen tillhandahålla tumavtrycket för certifikatet som genererades av Tableau Server, eller kopiera filen server.crt till datorn som kör Resource Monitoring Tool Server. Om du väljer att kopiera certifikatfilen behöver du inte ange tumavtrycket. Mer information finns i Konfigurera Postgres SSL för att tillåta direktanslutningar från klienter.

Exempel:rmtadmin update-env --name=<new name>

rmtadmin users

Visar en lista över Resource Monitoring Tool-användarkonton.

Detta kommando fungerar endast på RMT Server.

Synopsis

rmtadmin users

rmtadmin version

Visar aktuell versionsinformation för RMT Server vid körning på RMT Server-datorn. Visar aktuell versionsinformation för agenten som är installerad på den dator som du kör kommandot från.

Detta kommando kan köras på både RMT Server och Agent.

Synopsis

rmtadmin version

rmtadmin ziplogs

Skapar en ZIP-arkivfil som innehåller Resource Monitoring Tool-loggfilerna.

Detta kommando fungerar på både RMT Server och Agent, men innehåller endast loggfilerna från det program som kommandot körs på.

Synopsis

rmtadmin ziplogs [positional parameter] [option] [global option]

Positionsparameter

filename

Namn på den utmatade zip-filen. Om inget namn anges används namnet log.zip.

Alternativ

--force

Skriver över den befintliga filen.

Exempel: rmtadmin ziplogs <zip file name> --force

Globala alternativ

--help

Visar hjälpen för kommandot.