Scheman för extraktuppdatering

Tableau Desktop-författare och dataförvaltare kan skapa och publicera extrakt. Extrakt är kopior eller delmängder av de ursprungliga uppgifterna. Eftersom extrakt importeras till datamotorn fungerar arbetsböcker som ansluter till extrakt i allmänhet snabbare än de som ansluter till livedata. Extrakt kan också öka funktionaliteten.

Innan du uppdaterar extrakt

När en extraktuppdatering utförs av extrakt som skapats i Tableau 10.4 eller tidigare (dvs. ett .tde-extrakt) uppgraderas extraktet automatiskt till ett .hyper-extrakt. Även om det finns många fördelar med att uppgradera till ett .hyper-extrakt kan du inte öppna extraktet med tidigare versioner av Tableau Desktop. Mer information finns i Extraktuppgradering till .hyper-format.

Konfigurera uppdateringsscheman

Som serveradministratör kan du aktivera schemaläggning för extraktuppdateringsuppgifter och sedan skapa, ändra och tilldela scheman på nytt. Allmänna schemaläggningsalternativ som du ändrar på servern är tillgängliga som en del av publiceringsprocessen när en Tableau Desktop-användare publicerar ett extrakt.

Scheman som du skapar har följande alternativ:

Prioritet

Prioriteten avgör i vilken ordning uppdateringsuppgifter körs, där 0 är den högsta prioriteten och 100 är den lägsta prioriteten. Prioriteten är som standard inställd på 50.

Verkställandeläge

Verkställandeläget anger för Tableau Server bakgrundsprocessorn om uppdateringar ska köras parallellt eller seriellt. Scheman som körs parallellt använder alla tillgängliga bakgrundsprocesser och seriella scheman som körs på endast en bakgrundsprocess. Ett schema kan dock innehålla en eller flera uppdateringsuppgifter, och varje uppgift kommer endast att använda en bakgrundsprocess, oavsett om den är i parallellt eller seriellt läge. Detta innebär att ett schema i parallellt verkställandeläge kommer att använda alla tillgängliga bakgrundsprocessorer för att köra uppgifterna under det parallellt, men varje uppgift kommer endast att använda en bakgrundsprocessor. Ett seriellt schema använder endast en bakgrundsprocess för att köra en uppgift i taget.

Som standard är verkställandeläget inställt på parallellt, så att uppdateringsuppgifterna avslutas så snabbt som möjligt. Du kanske vill ställa in verkställandeläget till seriellt (och ställa in en lägre prioritet) om du har ett mycket stort schema som förhindrar andra scheman från att köras.

Frekvens

Du kan ställa in frekvensen till per timme, dagligen, veckovis eller månadsvis.

Mer information finns i Skapa eller ändra ett schema.

Uppdatera extrakt manuellt

I Tableau Server-webbmiljön kan både server- och platsadministratörer köra extraktuppdateringar on-demand på sidan Schema :

• Välj schemat och klicka på Åtgärder > Kör nu.

Du kan också uppdatera extraktfrån kommandoraden med tabcmd-kommandot refreshextracts. Mer information finns i tabcmd-kommandon.

Uppdatera extrakt från Tableau Desktop

Tableau Desktop användare kan uppdatera extrakt de publicerar och äger. De kan göra detta på följande sätt: