Extraktuppgradering till .hyper-format

I Tableau-version 2018 introducerade vi formatet .hyper för Tableau-extrakt för att ersätta det gamla formatet .tde. Formatet .hyper har varit standardformatet som används av Tableau för att skapa utdrag sedan 2018. Större delen av extrakt är nu filer med formatet .hyper. Från och med början av 2023 upphör Tableau att stödja formatet .tde på Tableau Cloud och Tableau Public. Se det här Tableau Community-inlägget(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.

Stöd för TDE-extraktfiler upphör

Från och med början av 2023 fasas formatet .tde ut för Tableau-extrakt. Det här formatet ersattes av formatet .hyper under 2018 men fortsatte att vara giltigt för uppladdade filer till mars 2023.

• Den här förändringen sker för Tableau Cloud och Tableau Public från och med mars 2023.
  • Från och med version 2023.1.0 av Tableau Server är uppladdningen av filer med formatet .tde inaktiverad som standard. En serveradministratör kan ändra detta beteende. Se features.Hyper_DisallowTDEPublishing för mer information.

Det är ovanligt att ha existerande filer med formatet .tde då dessa ersattes av formatet .hyper under 2018. Flera vanliga åtgärder som involverar filerna konverterar dem dessutom automatiskt och permanent till formatet .hyper, som faktiskt stöds. Se nedan för mer information.

Uppgifter som orsakar extraktuppgradering

Det finns tre distinkta sätt som .tde-extrakt kan uppgraderas till ett .hyper-extrakt på: 1.) under en extraktuppdatering (fullständig eller inkrementell), 2.) vid tillägg av data till ett extrakt och 3.) när ett extrakt uppgraderas manuellt med Tableau Desktop 2022,4. När ett extrakt har uppgraderats tas det ursprungliga .tde-extraktet automatiskt bort från Tableau Server, om det inte används som referens av andra arbetsböcker.

Följande uppgifter på Tableau Server kommer att uppgraderas automatiskt och konvertera ett .tde-extrakt till ett .hyper-extrakt.

• Manuell extraktuppdatering

• Schemalägg extraktuppdatering

• Automatisk uppdateringsuppgift som utförs via tabcmd

• Automatiska uppdateringsuppgifter som utförs via Extract Command-Line Utility

• Automatiskt tillägg av data till ett extrakt med tabcmd

• Automatiskt tillägg av data till ett extrakt med Extract Command-Line Utility

• Kryptering av ett .tde-extrakt. Mer information finns i Extraktkryptering vid vila.