Steg 3: Skapa scheman för flödesuppgifter

Skapa ett nytt schema:

1. På fliken Scheman klickar du på Nytt schema.

2. Ange följande information i dialogrutan Nytt schema och klicka på Skapa.

• Namn: Ange ett beskrivande namn på schemat. Vanligtvis innehåller detta en beskrivning av schemafrekvensen.

• Typ: Välj flöde som typ av uppgift.

• Prioritet: Du kan definiera en standardprioritet från 1 till 100, där 1 är den högsta prioriteten. Detta värde kommer att tilldelas uppgifterna som standard. Om två uppgifter väntar i kön körs den med högre prioritet först.

• Körning: Välj om ett schema ska köras parallellt eller seriellt. Scheman som körs parallellt körs i alla tillgängliga bakgrundsprocessor-processer så att de kan slutföras snabbare.

• Länkade uppgifter (version 2021.3 och senare): Markera kryssrutan om schemat kan användas för att schemalägga flöden för att köras efter varandra. Länkade uppgifter kräver en parallell körningsmetod.

Från och med version 2022.1 aktiveras det här alternativet som standard. I tidigare versioner måste serveradministratören först aktivera länkade aktiviteter för servern innan du kan konfigurera scheman för att stödja länkade aktiviteter. Mer information finns i Steg 2: Konfigurera flödesinställningar för din Tableau Server.

• Frekvens: Du kan definiera ett schema per timme, dag, vecka eller månad.

Nästa steg

Steg 4: Säkerhetslista med ingångs- och utgångsplatser

Vem kan göra detta?

Tableau Server-administratörer kan skapa och ändra scheman. Scheman skapas på servernivå och tillämpas på alla platser på en server.