Hur schemalagda serverjobb prioriteras

Jobb och uppgifter

I Tableau Server kan användare schemalägga extraktuppdateringar, prenumerationer eller flöden så att de körs regelbundet. Dessa schemalagda objekt kallas för uppgifter. Bakgrundsprocessorn initierar unika instanser av de här uppgifterna för att köra dem då de är schemalagda. De unika instanser av uppgifter som initieras som ett resultat av detta kallas för jobb. Jobb skapas också för körningar som initieras manuellt genom att klicka på alternativet Kör nu .

Till exempel skapas en extraktuppdatering som körs dagligen klockan 09:00. Detta är en extraktuppdateringsuppgift, och klockan 09:00 varje dag skapas ett jobb som körs av bakgrundsprocessorn.

Du kan tilldela en prioritetssiffra till Uppgifter och Scheman genom att använda värden från 1 till 100. Ju lägre siffra desto högre prioritet. 1 är högsta prioritet och 100 är lägsta prioritet.

Prioritetsregler för jobb

När schemalagda extraktuppdateringar, prenumerationer och flödeskörningar behandlas prioriteras bakgrundsjobb i Tableau Server i följande ordning:

  1. Alla arbeten som redan pågår slutförs först.

  2. Alla uppgifter eller scheman som du initierar manuellt med Kör nu startar när nästa process för bakgrundsprocessorn blir tillgänglig. Undantag från detta är flödesuppgifter och scheman. Flödeskörningar använder den tilldelade uppgiftsprioriteten för att bestämma i vilken ordning de ska köras. Om det inte finns någon tilldelad uppgiftsprioritet får de 0 som standard, vilket är den högsta prioriteten.

    Obs! Lär dig hur du begränsar inställningar för Kör nu – Serverinställningar (allmänna och anpassade).

  3. Jobb med högst prioritet (lägst siffra) är näst på tur, oavsett hur länge de har stått i kön.

    För extraktuppdateringar och flöden är detta uppgiftsprioriteten. Uppgiftsprioriteten ärvs från schemaprioriteten när uppgiften först skapas. Uppgiftsprioriteten kan ändras senare, men uppgiftsprioriteten återgår till standardvärdet när datakällan publiceras igen.

    För prenumerationer är detta schemaprioriteten. Om du har aktiverat anpassade scheman för prenumerationer är prioriteten för de jobben inställd på 50.

    Ett jobb med prioritet 20 körs till exempel före ett jobb med prioritet 50, även om det andra jobbet har väntat längre. Läs mer i Skapa eller ändra ett schema för att ändra uppgiftsprioriteten.

  4. Jobb med samma prioritet utförs i den ordning de lades till i kön. Det första jobbet som lades till i kön startar först, sedan startar det andra jobbet.

  5. När flera jobb med samma prioritet schemaläggs att köras samtidigt startar de i den ordning de skapades eller aktiverades. Jobb som schemaläggs till samma tid utförs efter uppgiftstyp, där den snabbaste jobbkategorin startar först: flödeskörningar, följt av datadrivna aviseringar, följt av systemjobb, följt av prenumerationer, följt av skapande av extrakt, följt av inkrementella extrakt och sedan fullständiga extrakt.

    Flöden som schemaläggs att köras som en del av en länkad uppgift tilldelas samma prioritet och körs i den ordning de definieras i den länkade uppgiften. Mer information om länkade uppgifter finns i Schemalägga länkade uppgifter(Länken öppnas i ett nytt fönster).

  6. Som sista avgörande åtgärd använder bakgrundsprocessorn den historiska körtiden. Jobb som har körts snabbare i de tidigare körningarna prioriteras framför jobb som har tagit längre tid historiskt sett.

Obs! Att ställa in resursgränser för bakgrundsprocessorn på en specifik plats skapar en extra kö då dessa jobb hämtas efter andra jobb med högre prioritet. Se Resursbegränsningar för Tableau Server Backgrounder för mer information.

Följande begränsningar påverkar också när jobben körs:

  • Antalet samtidiga jobb begränsas till antalet processer för bakgrundsprocessorn som du har konfigurerat för Tableau Server.

  • Separata uppdateringar för samma extrakt eller datakälla kan inte köras samtidigt.

  • Jobb som är associerade med ett schema som är inställt på att köras i serie körs ett i taget.

 

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!