Navigera administrationsområdena i webbmiljön

Som administratör på Tableau Server eller Tableau Cloud kan du komma åt administratörsinställningar som inte är tillgängliga för andra användare, för att konfigurera platser, användare, projekt och för att göra andra innehållsrelaterade uppgifter.

Inställningarna i den här artikeln hänvisar till webbmiljön Tableau. Tableau Server-administratörer med lämpliga inloggningsuppgifter kan också ändra serverinställningar som processor, cachelagring, autentisering, distribuerad driftsättning och relaterade konfigurationer med TSM-webbmiljön. Mer information finns i Logga in på webbgränssnittet för Tableau Services Manager.

Om du letar efter inställningar för hantering av publicerat innehåll, se Navigera Tableau på webben och Hantera webbinnehåll i Tableau användarhjälp.

Åtkomst baserat på platsroll och antal platser

Menyerna du får när du loggar in på Tableau Server eller Tableau Cloud beror på följande villkor:

• Om du är webbplats- eller serveradministratör.

Platsadministratörsåtkomst är tillgänglig på Tableau Cloud och Tableau Server. Serveradministratörsåtkomst finns endast på Tableau Server.

• Om du har tillgång till endast en plats eller till flera platser.

Serveradministratör

På en server för en enda plats visas inte platsväljaren och alla andra menyer är desamma.

I en miljö med flera platser gör menyerna till vänster det möjligt att ändra en specifik plats eller alla platser och att konfigurera användare, grupper, scheman, uppgifter och serverinställningar.

Om du vill komma åt platsadministratörsinställningar som påverkar alla platser öppnar du platsmenyn genom att klicka på pilen bredvid det aktuella platsnamnet och sedan välja Hantera alla platser.

Flikarna Innehåll och Gruppering försvinner och texten i platsmenyn ändras till Alla platser så att du vet att du hanterar inställningar för hela servern. Alternativ som Serverstatus återspeglar vyn för hela servern.

Om du vill återgå till platsadministrationsmenyerna väljer du Alla platseroch väljer den plats du vill hantera.

Platsadministratör

Om du är platsadministratör för Tableau Cloud eller Tableau Server, och du har tillgång till flera platser, får du menyer för att välja vilken plats som ska hanteras, och för att hantera platsens innehåll, användare, grupper, scheman och uppgifter, och för att övervaka dess status.

Platsväljaren visar namnet på den aktuella platsen. Om du vill gå till en annan plats väljer du platsmenyn och sedan platsnamnet.

Om du bara har tillgång till en plats visas inte platsväljaren, men alla andra menyer är desamma.

Serveradministratörsuppgifter

Serveradministratörer (endast tillgängligt med Tableau Server Enterprise) kan göra följande:

• Övervaka serverstatus och aktivitet.

• Generera loggfiler.

• Lägga till platser och redigera platsinställningar. Endast serveradministratörer kan lägga till platser på servern.

• Lägga till användare på servern och tilldela användare till platser.

• Lägga till och hantera platsgrupper.

• Lägg till eller ta bort användare från identitetspooler(Länken öppnas i ett nytt fönster).

För att hantera inställningar endast för en specifik plats måste du först navigera till platsen. Inom varje plats kan du göra följande:

• Administrera innehåll: Skapa projekt, flytta innehåll från ett projekt till ett annat, tilldela behörigheter, ändra ägarskap för en innehållsresurs osv.

• Hantera scheman för extraktuppdateringar och prenumerationer.

• Övervaka platsaktivitet och registrera mätvärden för arbetsbokprestanda.

• Hantera lagringsutrymmesgränser för innehåll som publiceras av användare.

• Tillåta webbredigering.

• Aktivera granskningshistorik.

• Tillåta platsadministratörer att lägga till och ta bort användare.

• Ange det maximala antalet licenser som platsen kan förbruka för varje licenstyp (Creator, Explorer, Viewer).

• Tillåta användare att prenumerera på arbetsböcker och vyer, och tillåta innehållsägare att prenumerera på andras arbetsböcker och vyer.

• Aktivera ögonblicksbilder offline för favoriter (endast iOS).

Platsadministratörsuppgifter

En platsadministratör på Tableau Cloud eller Tableau Server kan utföra följande uppgifter:

• Administrera innehåll: Skapa projekt, flytta innehåll från ett projekt till ett annat, tilldela behörigheter, ändra ägarskap för en innehållsresurs osv.

• Visa, hantera och köra scheman manuellt för extraktuppdateringar och prenumerationer.

• Lägga till och hantera platsanvändare (om platsadministratören tillåter det, se Referens för platsinställningar).

• Lägga till och hantera platsgrupper.

• Övervaka platsaktivitet.