Återställa från en säkerhetskopia

Använd kommandot tsm maintenance restore för att återställa dina Tableau Server-data. Du kanske kör detta om du har ett systemfel och behöver återställa dina data, om du behöver växla tillbaka till en tidigare version av Tableau Server (till exempel om det är problem med en uppgradering) eller om du flyttar Tableau Server till ny maskinvara. Du kan använda kommandot tsm maintenance restore för att återställa säkerhetskopior av Tableau Server som skapats med tabadmin backup och tsm maintenance backup.

Begränsningar vid återställning av Tableau Server

• Om du utför blåa/gröna uppgraderingar eller uppgraderar Tableau Server 2021.4 (eller tidigare) manuellt med tsm maintenance (backup and restore) måste du aktivera legacy-identity-mode innan du kan återställa till Tableau Server 2022.1 (eller senare). Se Felsöka problem med identitetsmigrering för mer information.

• Säkerhetskopior av databaser som gjorts på andra sätt och ögonblicksbilder av virtuella datorer är inte giltiga källor för att återställa Tableau Server.

• När du använder tsm maintenance restore för att återställa dina Tableau-data skrivs dataextraktfiler och innehållet i PostgreSQL-databasen över med innehållet i säkerhetskopian (.tsbak). Om du kör en distribuerad installation av Tableau Server ska du utföra återställningen på noden som kör TSM-styrenheten (detta är vanligtvis den initiala noden).

• Du kan endast återställa från en säkerhetskopia som har samma typ av identitetsregister som servern som körs. En säkerhetskopia från en server som använder lokal autentisering kan till exempel återställas till en Tableau-server som har initierats med lokal autentisering. En säkerhetskopia från en server som använder Active Directory-autentisering kan dock inte återställas till en server som har initierats med lokal autentisering.

• Du kan endast återställa en säkerhetskopia till en version av Tableau Server-versionen som är samma eller nyare än den version som säkerhetskopian skapades från. Du kan inte återställa till en äldre version av Tableau.

• Från och med version 2022.3 stöds inte säkerhetskopior skapade med tabadmin (”säkerhetskopior före TSM”). Du kan inte återställa en säkerhetskopia före TSM till Tableau Server version 2022.3 eller senare.

• Under återställningen initieras en komplett omindexering av innehållet och de externa resurser som hanteras av Tableau Server. Den här processen förbrukar processorresurser, vilket kan vara märkbart vid säkerhetskopiering och återställning.

Återställ Tableau Server från en säkerhetskopia

Obs! Den här åtgärden inkluderar steg som du kan behöva utföra med TSM-kommandoraden. För att använda TSM CLI behöver du administratörsåtkomst till kommandoraden på en av noderna i installationen och inloggningsuppgifter som administratör för TSM för att köra TSM-kommandon.

1. (Valfritt) Kopiera .tsbak-filen till standardfilplatsen.

Kommandot restore förväntar sig en säkerhetskopia i den katalog som anges i TSM-variabeln basefilepath.backuprestore. Som standard:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups\

Mer information om sökvägar och hur du ändrar dem finns i Sökvägar för tsm.

Obs! Om du återställer en säkerhetskopia som kopierades i säkerhetskopieringsmappen ska du kontrollera att Kör som tjänst-kontot, som finns i TSM-webbgränssnittet under Säkerhet åtminstone har läsbehörighet till säkerhetskopieringsfilen. Annars kan återställningsprocessen kanske inte packa upp säkerhetskopieringsfilen och återställningen misslyckas.

2. Stoppa servern. Skriv följande i en kommandotolk:

tsm stop

3. Återställ från en säkerhetskopia. Skriv följande i en kommandotolk:

tsm maintenance restore --file <file_name>

På raden ovan ersätter du <file_name> med namnet på den säkerhetskopia som du vill använda för återställningen.

4. Starta om servern:

tsm start